Suport bicicleta auto | Care este cel mai bun?

Suport bicicleta auto - Peruzzo Siena Fisso 669/3

Suport bicicleta auto - PNI GO3

Suport bicicleta auto - THULE Xpress 970

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

22 Produse

8 Ore

15 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Una dintre activitatile preferate ale tinerilor si adultilor deopotriva, este mersul pe bicicleta. Unul din motivele pentru care oamenii prefera mersul pe bicicleta este posibilitatea de a parcurge distante mari fara a avea nevoie de o masina. Cu toate acestea, nu este posibila utilizarea permanenta a bicicletei, din cauza conditiilor meteo. O masina este necesara in perioada rece, cand mersul pe bicicleta pe distante lungi este practic imposibil, iar pentru a se deplasa liberi pana la destinatie este necesara achizitionarea unui suport bicicleta auto.

Cel mai bun suport bicicleta auto – Recomandari:

Suport bicicleta auto - Peruzzo Siena Fisso 669/3

Alegerea Editorului

Suport bicicleta auto - Peruzzo Siena Fisso 669/3

n suport de biciclete ideal pentru persoanele care merg in vacanta alaturi de familie sau de prieteni si doresc sa foloseasca bicicleta, modelul Peruzzo Siena Fisso este foarte util, reprezentand o investitie de bun augur. Peruzzo Siena Fisso este un suport de bicicleta auto care beneficiaza de un sistem de cuplare rapid, pretabil pentru cele mai multe tipuri de carlige, nefiind necesare alte ajustari. In plus, acest sistem de prindere a bicicletelor are brate detasabile ce se pot monta, dar si demonta cu mare usurinta, scurtand astfel timpul de fixare a bicicletelor pe suport.

Dispozitivul are o suprafata de contact din cauciuc menita sa protejeze bicicletele si sa fixeze cadre de pana la 80 mm. De asemenea, suportul este dotat cu suport de numar, prevazut cu stopuri si cu semnalizari, care se pot conecta la instalatia electrica a masinii prin sistemul de priza cu 13 pini sau prin sistemul cu 7 pini.

Prinderea suportului de bicicleta auto se face prin agatare, se ataseaza la cadru sau la roata si este ideal pentru utilizatorii care merg in vacanta cu toti membrii familiei, sau cu anumiti prieteni, pasionati si ei de ciclism. Acest suport poate sustine pana la 3 biciclete. Este fabricat din otel, are un aspect foarte solid, robust, dar si elegant, este de culoare gri, are lungimea de 109 cm, latimea de 61 cm si inaltimea de 70 cm.

Din punct de vedere al greutatii, suportul de bicicleta suporta maxim 30 de kilograme si are o greutate de 14.05 kilograme, aceste aspecte fiind foarte importante pentru alegerea pe care urmeaza sa o faca proprietarii de autoturisme care cunosc masa maxima suportata.

Puncte forte:

 • Prindere pe carligul de remorcare
 • Greutate maxima suportata: 30 Kg
 • Numar biciclete: 3
 • Material: Otel

Suport bicicleta auto - PNI GO3

Cel Mai Popular

Suport bicicleta auto - PNI GO3

Acest suport de biciclete este o varianta foarte moderna si performanta pentru cei pasionati de ciclism. Apartine companiei PNI, infiintata in anul 2004, un important producator pe o piata cu un inalt nivel de competitivitate. Suportul de biciclete este oferit de o companie care implementeaza solutii personalizate si le asigura clientilor asistenta de specialitate. Compania dispune de un portofoliu foarte vast de servicii din toate domeniile de comunicare radio CB, dar si electronice auto si produse de supraveghere auto.

Suportul de biciclete este eficient, suficient de spatios, se prinde pe carligul de remorcare, dispune de lampi spate, iar prinderea se face prin agatare. Suportul de biciclete este din aluminiu, ceea ce inseamna ca este foarte usor si nu ingreuneaza masina si vine la pachet cu accesorii pentru montaj si manual de montare si de utilizare.

Produsul este ideal pentru vacantele cu bicicleta, pentru toti membrii familiei impatimiti de ciclism, dispunand de priza pentru stopuri si de cadre foarte puternice. Acest suport este foarte rezistent si totodata usor, se monteaza facil si intr-un timp foarte scurt, este perfect pentru drum lung si poate sustine pana la trei modele de biciclete pentru adulti.

Sistemul permite agatarea bicicletelor pentru a economisi spatiul, carligul de atasare fiind foarte stabil, iar pretul este pe masura beneficiilor oferite. Potrivit informatiilor oferite de producator, acesta este compatibil cu majoritatea bicicletelor, mai putin cu modelele pliabile. Sistemul este foarte sigur si permite vizibilitatea numerelor de inmatriculare si a luminilor de semnalizare.

Puncte forte:

 • Prindere pe carligul de remorcare
 • Numar biclete: 3
 • Material: Aluminiu

Suport bicicleta auto - THULE Xpress 970

Cel Mai Ieftin

Suport bicicleta auto - THULE Xpress 970

Una din cele mai cunoscute companii producatoare de suporturi de biciclete, Thule, pune la dispozitia cumparatorilor produse care se definesc prin calitate si profesionalism, atat din punct de vedere al designului si procesului tehnologic de productie, cat si din punct de vedere al testarilor si dezvoltarii inovative.

Firma produce accesorii importante pentru autoturisme, de la cutii portbagaj si suporturi de schiuri, pana la suporturi de biciclete auto si alte articole similare. Toate aceste accesorii sunt testate prin supunerea la curenti puternici de aer care sunt produsi artificial, cu scopul de a imbunatati rezistenta la forta de frecare a aerului.

Acest suport de  biciclete are o capacitate portanta specificata oficial de catre companie, atat pentru portbagajele de pavilion, cat si pentru cutiile de portbagaj. Suportul de bicicleta auto se monteaza pe carlig de remorcare, prin agatare, se ataseaza la cadru si are o capacitate de sustinere a 2 biciclete. Fiind realizat din otel, suportul de biciclete este foarte rezistent, stabil si ajuta cumparatorii sa isi transporte in conditii de deplina siguranta bicicletele.

Suportul de biciclete are o lungime de 235 cm, o latime de 35 cm si o inaltime de 94 cm si suporta pana la 30 de kilograme. Cumparatorii trebuie sa cunoasca, inainte de a face o asemenea investitie, faptul ca suportul are o greutate de 22 de kilograme, ceea ce inseamna ca poate influenta consumul de carburant al masinii, dar si viteza de deplasare.

Fiind proiectat sa se prinda direct pe carligul de remorcare, acest lucru face ca montajul si pozitionarea bicicletelor sa devina o joaca. Se poate plia, astfel incat ocupa foarte putin spatiu si raportul calitate-pret este foarte bun!

Puncte forte:

 • Prindere pe carligul de remorcare
 • Numar biciclete: 2
 • Greutate maxima suportata: 30 kg
 • Material: Otel

Suport bicicleta auto - Thule Proride 598

Suport bicicleta auto - Thule Proride 598

Puncte forte:

 • Prindere pe barele transversale
 • Numar biciclete: 1
 • Greutate maxima suportata: 20 Kg
 • Material: Aluminiu

Motive pentru a alege cel mai bun suport bicicleta auto

Suportul pentru bicicleta auto reprezinta un accesoriu foarte important pentru orice ciclist impatimit care isi doreste sa incerce traseele montane cu noul Mountain Bike sau sa se plimbe pe pistele de biciclete de la malul Marii Negre. Suportul pentru bicicleta auto este special conceput pentru a transporta bicicleta atasata de masina un numar de kilometri destul de mare. Transportul se va efectua in siguranta, iar bicicleta va putea fi utilizata la destinatie. Inainte de a investi intr-un astfel de accesoriu, este important de avut in vedere compatibilitatea cu masina si modelul de bicicleta. In caz contrar, transportul bicicletei se va dovedi un total esec.

Principalele criterii pentru a alege cel mai bun suport de bicicleta

Cel mai bun suport auto bicicleta nu se alege strict in functie de pret. Practic, nu  neaparat cel mai scump suport este si cel mai bun sau cel potrivit. De aceea, proprietarii de biciclete care detin si un autoturism trebuie sa tina cont in achizitionarea suportului de bicicleta de:

 • Numarul de biciclete

Daca toata familia este interesata de ciclism, atunci suportul de bicicleta ales trebuie sa fie suficient de mare pentru a transporta bicicletele tuturor membrilor familiei. Sunt pe piata suporturi care pot transporta intre 2 si 6 biciclete. Cand utilizatorii calatoresc singuri sau sunt singurele persoane din grup care folosesc o bicicleta, nu este inteleapta investitia intr-un sistem multiplu, ci intr-o varianta mult mai ieftina si mai practica, un suport care sustine o singura bicicleta.

 • Masurile de siguranta

Pentru ca utilizatorii sa se asigure ca bicicleta este prinsa in cele mai bune conditii pe masina, pentru ca aceasta sa nu “zboare” la o curba mai periculoasa sau la o viteza mai mare, sunt importante masurile de siguranta pe care trebuie sa le asigure suportul. Utilizatorii trebuie sa acorde multa atentie vitezei cu care vor circula, fara a depasi limita de 130 de kilometri pe ora si limitand cat se poate de mult viteza atunci cand este vorba despre un drum cu denivelari.

Cumparatorii trebuie sa verifice anumite detalii legate de masina inainte. Daca doresc sa instaleze suportul pe spate, trebuie sa se asigure ca se incadreaza in capacitatea de remorcare a masinii. Un suport usor este recomandat conducatorilor auto care stiu ca orice greutate in plus le va influenta viteza, functionarea motorului, precum si consumul de combustibil.

 • Masuri de securitate

Suportul pentru biciclete auto trebuie sa ofere masuri de securitate. Astfel, cumparatorii trebuie sa se asigure ca, atunci cand vor stationa cu bicicleta pe suport pentru mai multe ore sau chiar o noapte intreaga, aceasta nu poate fi furata. Cel mai bun suport auto pentru biciclete este acela care are un sistem de cabluri pentru securizare cu lacate. De asemenea, suportul in sine trebuie securizat, pentru ca poate fi o tinta sigura a hotilor. De aceea, sistemele cu prindere pe portbagaj sunt cele mai recomandate din acest punct de vedere.

 • Tipul de suport pentru bicicleta auto

Pe piata exista o mare varietate de modele de suporturi pentru bicicleta auto in functie de pozitionare si de alte criterii importante. Astfel, se poate vorbi despre suporturi auto pentru biciclete:

 • Instalate pe plafon – cea mai cunoscuta metoda de instalare a suporturilor de biciclete, care dispun de doua bare de sustinere montate pe plafonul masinii sau prinse in doua puncte, ori pe tocul portierei sau pe jgheabul de apa. Dupa montarea barelor cu ajutorul unor cleme de metal, se va monta si suportul de bicicleta. Exista posibilitatea de a transporta maxim 6 biciclete cu aceste suporturi, avand in vedere ca trebuie lasata o distanta cuprinsa intre 10 si 30 cm intre prima bara montata si parbriz.

Suporturile auto pentru biciclete instalate pe plafon sunt ieftine, accesibile si foarte versatile, dar conducatorii auto trebuie sa tina cont ca, daca au o masina inalta, acest suport nu va fi recomandat pentru ca vor fi probleme cu intrarea in parcarile subterane sau la trecerea pe sub poduri.

 • Cu montare pe carlig – o varianta mult mai usor de instalat, insa care necesita foarte mare atentie din partea cumparatorilor. Masina trebuie sa aiba un carlig de remorcare si utilizatorii trebuie sa cunoasca in primul rand capacitatea de remorcare, precum si greutatea sau numarul de biciclete ce urmeaza sa fie transportate, pentru ca acel carlig va fi singurul punct de sprijin.

Montarea acestor suporturi de bicicleta auto este destul de usoara, sistemul este rabatabil, dar placuta de inmatriculare si luminile vor fi greu vizibile. In plus, aceasta alegere trebuie sa tina cont si de faptul ca accesul la portbagaj  sa nu fie ingradit.

 • Cu prindere pe haion sau portbagaj – cea mai ieftina si mai usor de transportat si de instalat varianta, a carei fixare se face in 6 puncte. Acest suport este usor de manevrat, cu conditia ca utilizatorii sa nu fie deranjati de conditiile de vizibilitate si de faptul ca nu au acces la portbagaj.

Pret, producatori, garantie

Ca orice alt accesoriu pentru masina, suportul pentru bicicleta se alege si in functie de pret, de garantia primita, dar si de producatori. Modelele dubios de ieftine nu sunt chiar cele mai recomandate variante, iar firmele no-name nu reprezinta cea mai buna alegere. Cele mai populare firme producatoare in Romania sunt Hakr, Thule, Menabo, Saris si Cruz.

Din punct de vedere al garantiei, utilizatorii trebuie sa cumpere de la un magazin de incredere de unde stiu ca primesc produse originale a caror garantie sa fie de minim 24 de luni.

Materialul si dimensiunile suportului de bicicleta auto

Materialul din care este realizat suportul pentru bicicleta auto trebuie sa fie cat mai rezistent, din otel sau din aluminiu, dar si sa aiba dimensiuni mici atunci cand este strans, astfel incat sa nu ocupe foarte mult spatiu.

Ai nevoie de un alt tip de suport auto?

Iti recomandam sa citesti si :

Iar daca vrei sa mergi pe drumuri off road, iti recomandam sa citesti cele mai bune anvelope off road

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul