Cea mai buna baterie auto | Pareri, Ghid si Recomandari pentru 2022!

Baterie auto - Varta Blue Dynamic

Baterie auto - AcuProfi Max-Power 90Ah

Baterie auto - Caranda

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

18 Produse

7 Ore

15 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Cea mai buna baterie auto este un acumulator cu incarcare rapida ce ofera curent pentru pornire, pentru aprindere si iluminare. Practic, bateria auto are ca si principal scop pornirea motorului vehiculului. Acumulatorii auto pot fi folositi in diferite aplicatii, insa, in cazul in care aceasta se descarca, masina nu mai porneste, iar conducatorul auto este pus in situatii delicate. Bateriile auto nu tin decat cativa ani, nu s-a descoperit inca modelul care sa reziste la infinit in urma unor cicluri de incarcare-descarcare.

Top 5 Cele mai bune baterii auto în 2022:

Baterie auto - Varta Blue Dynamic

Alegerea Editorului

Baterie auto - Varta Blue Dynamic

Una din cele mai dificile decizii pe care trebuie sa le ia proprietarii de masini din cand in cand este schimbarea bateriei auto cu una noua. Aceasta alegere nu se face la intamplare, pentru ca nomenclatura de cea mai buna baterie auto o obtin numai produsele care se potrivesc din toate punctele de vedere tipului de masina pe care proprietarul il conduce.

Pentru toti cei care cauta un acumulator auto, versatil, de cea mai buna calitate, exista variata Blue Dynamic de la cel mai renumit brand producator de baterii auto din domeniu, Varta. Bateria indeplineste intru totul specificatiile OE, ofera o putere de pornire si o performanta la rece de cel mai inalt nivel din clasa in care este incadrata.

In alta ordine de idei, bateria auto este un produs de inalta calitate, ideal pentru vehicule de orice clasa, are o capacitate mare de incarcare si are o putere de pornire la rece optima de pana la 110%.

Tehnologia de grila Power Frame asigura bateriei o durata de viata mai mare si tehnologia patentata de grile stantate Power Frame este cea mai robusta, mult mai robusta decat grilele turnate si cele din metal dilatant conventionale. Grila este conceputa special pentru flux de curent perfect, asigura o rezistenta redusa si o conductivitate optima, ceea ce inseamna ca bateria se reincarca rapid, are o putere inalta si o rezistenta exceptionala la coroziune, ceea ce inseamna ca va avea si o durata mare de viata.

Dimensiunile acestei baterii auto sunt de 278 mm lungime, 175 mm latime si 190 mm inaltime, polaritatea este normala, tensiunea este de 12 V, iar curentul de ponire de 680 Amperi. Per total, exceptand pretul destul de ridicat, bateria auto reprezinta o investitie foarte buna.

Aceasta resprezinta cea mai buna baterie auto, din punctul nostru de vedere.

Puncte forte:

 • Amperaj (Ah): 74
 • Dimensiuni (L x l x h): 27.8 x 17.5 x 19 cm

Baterie auto - AcuProfi Max-Power 90Ah

Cel Mai Popular

Baterie auto - AcuProfi Max-Power 90Ah

Bateria auto este una dintre cele mai importante componente ale unui autoturism, iar alegerea corecta a acesteia este una din cele mai importante decizii pe care trebuie sa le ia proprietarul pentru ca masina sa functioneze in cele mai bune conditii.

Cea mai buna baterie auto este acea baterie auto care se potriveste masinii. Modelul Acu-Profi Max Power este o baterie fara intretinere cu tehnologie calciu-calciu, care este produsa in Europa si care asigura pornirea simpla a vehiculelor cu un numar mare de consumatori electrici. Practic, aceasta baterie auto poate fi folosita la masini cu motare diesel sau pe benzina de marime medie, este ideala la temperaturi foarte scazute sau mari in gama normala si pentru condus zilnic in trafic normal.

Raportul calitate-pret al bateriei este unul excelent, iar comparativ cu o baterie standard, acest produs ofera cu peste 15% putere de pornire. In vederea potrivirii perfecte cu autoturismul personal, cumparatorii trebuie sa tina cont de dimensiunile bateriei vechi sau cu dimensiunile specificate in cartea tehnica si acestea sa se potriveasca cu dimensiunile bateriei, si anule 315 mm lungime, 175 mm latime si 190 mm inaltime.

Bateria auto se va dovedi excelenta si pe timp de iarnă, in conditii vitrege. Aceasta ofera un curent de pornire de 750 A care este folosit pentru a actiona electromotorul sau starterul masinii pana cand motorul intra in ciclul normal de functionare, iar tensiunea de alimentare este de 12 V.

Per total, bateria auto ACU Profi Max Power este o alegere foarte buna a proprietarilor de autoturisme care doresc sa faca o investitie buna in autoturismul lor.

Cea mai populara din topul nostru al celor mai bune baterii auto.

Puncte forte:

 • Tehnologie Calciu-Calciu
 • Amperaj (Ah): 90
 • Dimensiuni (L x l x h): 31.5 x 17.5 x 19 cm

Baterie auto - Caranda

Cel Mai Ieftin

Baterie auto - Caranda

Bateria auto Caranda 12 V 65 Ah se poate incadra in categoria “cea mai buna baterie auto” pentru autoturismele carora li se potriveste din toate punctele de vedere. Proprietarii autoturismelor nu au nevoie de studii de specialitate pentru a alege bateria auto potrivita, ci doar trebuie sa tina cont de anumite criterii pentru ca alegerea sa fie una incununata cu succes.

Aceasta baterie auto are o tensiune de alimentare de 12 V, ca si toate celelalte baterii recomandate pentru masinile de uz personal, nu necesita intretinere, are o carcasa standard L2 si este perfecta pentru autoturisme pe benzina de pana la 2500 cm cubi si Diesel pana la 1900 cm cubi.

In ceea ce priveste dimensiunile, bateria auto are o lungime de 242 mm, o latime de 175 mm si o inaltime de 190 mm, iar in acest fel utilizatorii isi pot da seama foarte usor daca bateria auto se potriveste modelului de masina.

In ceea ce priveste curentul de pornire, acesta este de 600 de amperi, ceea ce inseamna ca pornirea motorului va fi foarte lina si pe perioada iernii sau in zilele caniculare. Curentul este folosit pentru a actiona electromotorul sau starterul masinii, pana cand motorul intra in ciclul de functionare.

Fara doar si poate, aceasta baterie auto este una din cele mai bune alegeri pe care le pot face proprietarii de masini tinand cont de cerintele autoturismului si de proprietatile bateriei.

Cea mai ieftina din topul nostru al celor mai bune baterii auto.

Puncte forte:

 • Amperaj (Ah): 65
 • Dimensiuni (L x l x h): 24.2 x 17.5 x 19 cm

Baterie auto - ZAP Vecter

Baterie auto - ZAP Vecter

Cea mai buna baterie auto nu este un produs care a obtinut aceasta nomenclatura de la specialisti pe baza unor criterii bine stabilite, ci si de la utilizatori, pe baza unor concluzii trase in urma functionarii. Cea mai buna baterie auto pentru autoturism se poate dovedi si modelul ZAP Vecter 95 Ah, in cazul in care aceasta se va potrivi cerintelor si specificatiilor tehnice ale autoturismului.

Alegerea unei baterii auto potrivita pentru masina personala depinde de mai multe criterii si de aceasta decizie depinde buna functionare a autoturismului. In primul rand, este necesar ca potentialii cumpratori sa tina cont de dimensiunile bateriei auto si de dimensiunile specificate in cartea tehnica a masinii.

Desi sunt asemanatoare ca si dimensiuni de gabarit, bateriile auto au diferite forme si structuri care nu le fac compatibile cu anumite modele si marci auto. Aceasta baterie are dimensiunile de 353 mm lungime, 175 mm latime si 175 mm inaltime, are o polaritate +/ – si o garantie de doi ani de zile, ceea ce inseamna ca este o alegere foarte buna a persoanelor care doresc sa foloseasca acest produs cu incredere cat mai mult timp.

In alta ordine de idei, bateria auto are o tensiune de 12 V, si confera un curent d epornire de 760 A, un aspect foarte important pentru pornirea in conditii de vreme mai vitrege. Per total, acest produs este unul foarte bun, recomandat de catre specialisti si, in conditiile unei compatibilitati perfecte cu specificatiile autoturismului, merita investitia.

In concluzie, nu este pe podium dar isi merita locul in top fiind o baterie auto de  cea mai buna calitate.

Puncte forte:

 • Amperaj (Ah): 95
 • Dimensiuni (L x l x h): 35.3 x 17.5 x 17.5 cm

Baterie auto - AcuProfi Max-Power 74Ah

Baterie auto - AcuProfi Max-Power 74Ah

Motoarele de cautare sunt suprasolicitate zilnic de catre persoanele interesate sa gaseasca produse care se potrivesc cautarilor lor “cea mai buna baterie auto”, insa cu greu poate fi oferita o singura varianta de achizitionare pentru ca fiecare autoturism are propriile sale cerinte si fiecare baterie are propriile sale specificatii.

Modelul de baterie auto Acu Profi MAX Power 74 Ah este o baterie fara intretinere care foloseste tehnologia calciu-calciu. Este produsa in Europa si asigura o pornire usoara a vehiculelor cu un numar mediu de consumatori electrici. Punctele forte ale achizitionarii acestui model de baterie auto sunt numeroase, incluzand asigurarea pornirii masinii la temperaturi foarte scazute sau foarte mari in gama normala, condusul zilnic in conditii de trafic normal, precum si o putere cu pana la 15% mai mare comparativ cu o baterie standard.

Acest model de baterie auto are ca si specificatii in ceea ce priveste dimensiunile: lungimea de 276 mm, latimea de 175 mm si inaltimea de 175 mm. Este o baterie ce are o tensiune de 12 V, oferind un curent de pornire de 680 A si un amperaj de 74Ah, aceasta unitate traducandu-se prin amperi pe ora, si reprezinta valoarea curentului in amperi pe care bateria o poate furniza intr-o ora.

Raportul calitate-pret al bateriei auto este excelent, iar utilizatorii se vor declara extrem de multumiti de alegerea facuta in timp.

Pe ultimul loc, dar totusi in top se afla si acest model de baterie auto, durabila in timp si rezistenta la perioadele reci ale anului

Puncte forte:

 • Tehnologia Calciu-Calciu
 • Amperaj (Ah): 74
 • Dimensiuni (L x l x h): 27.6 x 17.5 x 17.5 cm

Cum alegi cea mai buna baterie auto?

Este absolut necesar sa se verifice compatibilitatea bateriei cu autovehiculul

Inainte de a investi in bateria auto noua pentru masina, conducatorul auto trebuie sa se asigure ca aceasta este compatibila cu autoturismul pentru care este achizitionata. Cele mai importante caracteristici pe care le determina functionarea unei baterii pe automobil sunt specificate in cartea tehnica a masinii. Aceasta arata amperajul si dimensiunile bateriilor care se potrivesc.

Instructiunile din cartea masinii trebuie respectate cu sfintenie. Orice abatere de la acestea duce la incompatibilitatea cu masina. De asemenea, soferii trebuie sa tina cont si de faptul ca iernile in Romania nu sunt foarte blande si ca intr-un climat nu foarte prietenos, acumulatorii pot sa se deterioreze rapid prin coroziune.

Dimensiunile bateriei 

Dimensiunile acumulatorului sunt extrem de importante, poate unul din criteriile care nu poate fi trecut cu vederea. Aceste dimensiuni pot fi gasite in manualul autovehiculului sau pe vechea baterie. In cazul in care dimensiunile bateriei nu corespund, aceasta nu va incapea in lacasul specific din interiorul autoturismului.

Tipul acumulatorului este un criteriu la fel de important

Pe piata de profil exista doua tipuri de baterii, si anume cele cu acid si cele alkaline. Variantele cu acid sunt foarte populare si se impart in doua categorii importante: cele care necesita mentenanta periodica si cele care nu au nevoie de mentenanta. Modelele care nu au nevoie de mentenanta sunt cele preferate de catre conducatori.

Recomandarea specialistilor face referire la acumulatorii cu acid care nu trebuie umpluti cu lichid electrolitic, in caz contrar conducatorii auto trebuie sa verifice in mod periodic cantitatea de lichid disponibil si sa adauge lichid dupa caz.

In plus, capacitatea de rezerva este un alt criteriu important

Aceasta mentine instalatia electrica a vehiculului in functiune atunci cand alternatorul cedeaza. Capacitatea de rezerva indica timpul in care bateria este capabila sa debiteze suficient curent fara a cadea sub nivelul de tensiune de care are nevoie vehiculul. Cu cat numarul este mai mare, cu atat este mai bine, atat in ceea ce priveste curentul de pornire la rece, cat si capacitatea de rezerva.

Puterea si capacitatea de acumulare/h

Bateria uzuala poate fi de 6 V in cazul mopedelor si motocicletelor, de 12 V in cazul motocicletelor de capacitate mare si turismelor moderne, si de 24 de V in cazul motoarelor mari precum camioane si utilaje industriale.

Capacitatea de acumulare pe ora exprimata in amperi pe ora este un alt criteriu foarte important. Se va tine cont de faptul ca daca unui motor pe benzina ii este suficienta bateria cu o capacitate cuprinsa intre 45 si 75 Ah, va fi necesara o baterie cu o capacitate de minim 70 Ah pentru ca motorul sa porneasca fara probleme.

Multi soferi nu dau importanta curentului de pornire al bateriei, insa este foarte important mai ales pe timpul rece cand, in cazul in care curentul de pornire este slab sau insuficient, motorul nu va porni. Un motor pe benzina necesita curent de pornire mai slab, in timp ce un motor Diesel necesita un curent de peste 650 A, in functie de capacitatea cilindrica si de echipare.

Brandul conteaza cand alegem cea mai buna baterie auto

Pe piata exista foarte multe branduri importante care produc acumulatori auto. Bosch, spre exemplu, are o experienta indelungata in domeniu si in comercializarea bateriilor, insa mai sunt branduri de renume care pot satisface cerintele si exigentele cumparatorilor. Este adevarat ca brandul conteaza foarte mult in alegerea unui acumulator, insa notorietatea fabricantului este de fapt foarte importanta.

In final, este important sa se aiba in vedere ca cea mai buna bateria auto trebuie sa se achizitioneze din magazine online sau fizice, care pot da garantie si pot asigura cumparatorii ca fac cea mai buna alegere pentru masina lor. Acumulatorul auto se verifica cel putin de doua ori pe an, iar in timpul iernii o data pe luna. Acesta trebuie sa fie montat in mod corespunzator in compartimentul dedicat, iar componentele metalice trebuie sa fie gresate si bornele foarte bine stranse.

Pe cat posibil, se va evita descarcare completa a acumulatorului auto, spre exemplu prin lasarea luminilor aprinse intreaga noapte. Se va reduce consumul de energie electrica prin apasarea pedalei ambreiajului la pornirea autovehiculului si se vor opri toate echipamentele electrice care nu sunt necesare, cum ar fi sistemul audio, de climatizare sau de incalzire auxiliara. Astfel, cu un minim de efort, perioada de utilizare a bariei poate fi prelungita.

Importanta bateriei si durata de functionare

Bateria, impreuna cu motorul pot fi considerate “inima” oricarei masini, fara de care aceasta nu poate sa functioneze in parametri normali. O baterie auto normala tine in jur de 5 ani daca este de cea mai buna calitate. Unul dintre cele mai importante elemente care intra in componenta unei masini este acumulatorul auto. Alegerea celei mai bune baterii auto, este foarte importanta inclusiv pentru siguranta soferului, a participantilor la trafic si a pasagerilor din masina.

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul