Interfata vcds | Ghid si Pareri pentru anul 2022!

VCDS este un program modern de diagnosticare pentru grupul VAG(Volkswagen) , ce lucreaza cu sistemul de operare Windows si cu hardware dedicat. Interfata programului permite conectarea la sistemele de comanda din vehicule si ofera functiile aparatelor de diagnosticare de reprezentanta precum citirea si stergerea codurilor de eroare, dar si adaptare sau acces securizat, vizualizarea valorilor reale si posibilitatea de personalizare, unde este suportata functia de catre modelul de comanda.

Functionarea programului VCDS

Programul VCDS original a aparut in limba romana in anul 2004 si este menit sa asigure o interfata de utilizare usor de utilizat, prietenoasa, cu un aspect placut. Programul nu are costur de intretinere, de aceea se va dovedi o investitie foarte buna si o alegere perfecta atat a profesionistilor, cat si a amatorilor. Concret, programul necesita un calculator cu sistem de operare Windows 7 si interfata cu licenta autorizata Ross-Tech. La acest moment, Ross-Tech nu mai considera sistemul de operare Windows XP ca suport oficial.

Descarcarea si instalarea programului VCDS

Programul VCDS in versiunea actualizata este descarcabil in mod gratuit. nici nu sunt necesare cunostinte de specialitate in domeniu, pentru ca dupa descarcare, instalatorul automat ajuta utilizatorii la instalarea programului in mod automat, fara a face niciun efort in acest sens.

Metoda de utilizare a programului este foarte simpla, in unele cazuri fiind necesara instalarea aplicatiei pe CD, introducerea unui capat in conectorul OBD si a celuilalt capat in slotul USB al computerului, astfel incat programul sa poata fi pregatit de masurarea tuturor parametrilor motorului.

Ce face un program de diagnosticare VCDS?

Diagnosticarea unei probleme aparuta la functionarea masinii este o sarcina ce trebuie lasata pe mana profesionistilor, dar sunt si gadgeturi si dispozitive cu o interfata usor de folosit, chiar si de catre incepatori sau persoane care nu au cunostinte in domeniul mecanicii.

Programul de diagnosticare VCDS este usor de folosit, fiind necesara conectarea la un slot OBD de pe un computer auto astfel incat sa detecteze erori software si sa analizeze starea hardware, testerele de ultima generatie ce folosesc o interfata VCDS pot ajunge aproape la orice parte functionala a masinii.

Criterii de achizitionare VCDS

Una din cele mai inspirate achizitii ale soferilor este testerul auto VCDS care are capacitatea de a permite diagnosticarea diferitelor afectiuni auto, astfel incat soferii sa fie mereu pregatiti sa porneasca la drum fara teama. Un VCDS pret bun se va dovedi foarte util si mecanicilor si specialistilor care au nevoie de un dispozitiv care sa ii ajute sa identifice problemele masinilor clientilor lor.

Conectandu-se la sistemul auto, un dispozitiv VCDS poate detecta eventualele defectiuni si va propune solutii pentru acestea, asigurand nu numai o buna functionare a autoturismului, ci si aducand lamuriri suplimentare conducatorilor auto care considera ca unele piese nu sunt functionale, cand de fapt trebuie doar curatate sau alimentate.

  • Tipuri de testere auto

Testerele auto VCDS lucreaza individual fiind conectate la componentele auto ale masinii testate. Insa pe piata exista mai multe modele de testere auto, de la dispozitivele de diagnoza universale si interfetele de testare electronice, pana la testerele pentru analizarea gazelor, pentru acumulatorul auto, forta de franare, alternator, testere pentru lichidul de frana, iar lista poate contnua.

  • Interfata VCDS

Interfata VCDS de testre electronica are rolul de a diagnostica toate componentele electrice din vehicul, prezentand mai multe functii de masurare a tensiunii, rezistentei, continuitatii si curentului. Astfel, conducatorii auto pot testa daca exista scurgeri de curent, pot testa orice componente prin care trece curentul si pot verifica functionarea farurilor, stopurilor, bobinelor de aprindere, iar lista poate continua.

  • Functiile VCDS

Testerele VCDS sunt destinate atat utilizarii in ateliere auto, cat si de catre conducatorii auto fara cunostinte de specialitate. Acestea pot afisa codurile de eroare, redand valori cat mai apropiate de starea reala, pot retine datele mai multor vehicule si pot salva protocoalele de diagnoza.

Cu un tester auto VCDS se pot debloca pistoane, schimba placute sau discuri de frana pe fata si spate, se poate monta tempomat, un volan multifunctional, se poate schimba calculatorul coloanei de volan, se pot adapta cheile si telecomenzile, se poate monta xenon, se pot testa turbinele si debitmetrul in mers, se pot verfica injectoarele si multe alte optiuni importante pentru orice conducator auto.

  • Ce cuprinde un pachet VCDS?

Testerul auto VCDS vine “la pachet” cu CD softuri VCDS in romana, cu manual de instructiuni, dar si cu documentatii pentru codari si adaptari si cu interfata VCDS necesara.

  • Conectivitatea si compatibilitatea cu masin

Testerul auto VCDS poate fi livrat impreuna cu un CD pe care sunt stocate codurile de diagnosticare, impreuna cu semnificatia acestora, la care se adauga definitiile generice, valabile in cazul componentelor generale, dar si unele specifice producatorului, care se intalnesc la vehiculul verificat.

Aceste dispozitive sunt livrate cu tot ceea ce este necesar pentru realizarea conectivitatii. Este foarte important de verificat si compatibilitatea cu masina, mai ales daca testerul auto nu este achizitionat pentru un atelier, ci pentru utilizare la domiciliu. Acest tester nu este universal, de aceea este important de avut in vedere tipurile de masini pe care le poate verifica.

  • Pretul

Pretul este un alt criteriu important de alegere a oricarui dispozitiv de diagnosticare, indeosebi a unui tester auto. Pe piata exista numeroase dispozitive de tip tester auto al caror pret variaza in functie de performante, de calitatea constructiei si de producator. Testerele VCDS nu au un pret exagerat, dar depinde de performantele fiecarui dispozitiv in parte. Cu cateva sute de lei investitia intr-un tester VCDS este garantata, iar utilizatorii multumiti de alegerea facuta.

Fara doar si poate, investitia intr-un model de tester VCDS se va dovedi de bun augur, modelele profesionale fiind menite sa ajute atat proprietarii masinilor, cat si reprezentantii atelierelor auto sa mentina autoturismele in stare perfecta de functionare si sa  identifice cu usurinta orice problema aparuta pe parcurs care poate duce la deteriorarea mult mai grava a masinii in timp.

Iti recomandam sa citesti si:

Recenzie – Launch x431 Pro

Recenzie – Delphi DS150E

Cea mai buna interfata vcds

Autodata – Tot ce trebuie sa stii!

Iar daca doresti sa vezi topul celor mai bune testere auto univesale:

Cele mai bune testere auto universale