Cel mai bun etilotest | Ghid, Pareri si Recomandari pentru 2022!

Etilotest - KEMOT 

Etilotest - AF 33

Etilotest - GreenWon AT-838

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

21 Produse

15 Ore

25 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Un dispozitiv etilotest este un aparat de masurare a alcoolemiei din sange necesar si util in diferite circumstante, atat pentru soferii care doresc sa afle daca pot urca in siguranta la volan dupa un pahar, cat si pentru proprietarii companiilor care doresc sa se asigure ca angajatii lor sunt apti de munca, nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice si sunt lucizi in vederea sigurantei muncii. Pe piata exista mai multe aparate de acest tip, de la detectoarele personale, profesionale, pana la cele ultra-performante. Important este ca rezultatele sa fie usor de citit si dispozitivul achizitionat sa fie de incredere. In ziua de azi, oricine poate cumpara in mod legal un etilotest omologat, atat in scop personal, cat si profesional, de aceea expertii recomanda cumparatorilor sa tina cont de anumite criterii pentru a achizitiona cel mai bun etilotest care sa le satisfaca asteptarile.

Cel mai bun etilotest – Recomandari:

Etilotest - KEMOT 

Alegerea Editorului

Etilotest - KEMOT 

Un etilotest foarte bun pentru persoanele care doresc sa se asigure ca se urca la volan in conditii de siguranta, sau pentru angajatorii care vor sa se asigure ca angajatii lor nu au petrecut pana dimineata, detectorul de alcool digital Kemot are un senzor electrochimic si are un timp de asteptare de 6 secunde. In alta ordine de idei, testerul de alcoolemie are un senzor de oprire a fluxului de aer, un debit de 10 litri pe minut si dispune de un display generos cu iluminare de tip back light 4 digiti.

Din punct de vedere al specificatiilor tehnice, se poate vorbi despre o afisare de 0.00-0.20% continut de alcool din sange (2,00 ‰ sau 1.00mg / L), cu o precizie de + / -0.005% la 0.05%. Memoria aparatului include 5 masuratori, cu un timp de incalzire de 10-15 secunde si un timp de masurare mai mic de 10 secunde. In alta ordine de idei, avand 5 mustiucuri incluse, aparatul poate fi folosit de 5 persoane diferite in conditii de maxima siguranta, ceea ce inseamna ca este un produs ideal pentru companii.

Alimentarea se face cu 2 baterii AAA incluse, de 1.5 V, iar durata de viata a bateriei este de 300 de masuratori. Acest etilotest are un indicator de baterie slaba si oprire automata. Functioneza in intervale de temperatura 10-40 grade Celsius si are dimensiuni mici, fiind portabil: 115x60x23mm.

Puncte forte:

 • Acuratete: +/- 0,005% - 0,05%
 • Timp de asteptare: 6 secunde
 • Timp de masurare: 10 secunde
 • 5 mustiucuri incluse

Etilotest - AF 33

Cel Mai Popular

Etilotest - AF 33

Testerul pentru alcool model AF33 este un aparat profesional, cu un raspuns rapid si precis, cu o durata lunga de viata, recomandat pentru uz personal si profesional. Fiabilitatea si precizia in functionare sunt caracteristici date de folosirea senzorului electrochimic, ce poate fi cu usurinta inlocuit.

Acest alcooltest profesional are memorie suficienta pentru 10 valori, iar determinarile sunt foarte rapide. Afisajul LCD modern cu 2 zecimale ajuta utilizatorii sa stie imediat daca se pot urca la volan sau sunt in pericol. Functia de oprire automata ii scuteste pe utilizatori de actiuni suplimentare, iar consumul mic de energie garanteaza durata mare de utilizare a bateriei. Bateria se inlocuieste usor, la fel ca si senzorul oxid-semiconductor de alcool.

Dispozitivul AF33 este la fel de performant ca un etilotest Drager folosit de politisti, rezultatele fiind rapide, clare si fara diferente. Produsul este foarte util pentru afacerile cu mai multi angajati, fiecare angajat dispunand de propriul mustiuc.

Aparatul detecteaza alcool si dupa o singura bere consumata, arate foarte bine, profesional, nu are aspect de “jucarie” si poate fi achizitionat la un raport foarte bun calitate-pret.

Puncte forte:

 • Determinari rapide
 • 6 mustiucuri incluse
 • 2 baterii AAA incluse

Etilotest - GreenWon AT-838

Cel Mai Ieftin

Etilotest - GreenWon AT-838

Una din cele mai simple metode de a analiza concentratia de alcool din sange in orice moment in doar trei secunde, acest aparat de masurare a alcoolemiei este foarte usor de utilizat, determinand dintr-o singura suflare concentratia de alcool din sange sau aerul expirat. Acest model se va dovedi un produs foarte eficient, util atat in cadrul companiilor, cat si pentru uz personal.

Angajatorii care sunt interesati ca angajatii lor sa nu fie implicati in accidente, cum ar fi reprezentantii firmelor de paza, transport sau chiar constructii, pot folosi acest etilotest pentru a testa luciditatea angajatilor atunci cand se prezinta la locul de munca.

Aparatul poate fi folosit in mod igienic de catre 5 persoane diferite, pentru ca are 5 mustiucuri incluse. Usurinta in utilizare este unul din motivele pentru care acest aparat este recomandat reprezentantilor companiilor. Astfel, este necesara o simpla apasare de buton pentru a incepe o numaratoare inversa de la 10 la 0, care este perioada de pregatire a aparatului. Ulterior, persoanele testate trebuie sa sufle timp de 10 secunde in orificiu. Imediat dupa numaratoare, alcoolemia va fi afisata pe ecranul aparatului. Ulterior, nu mai este necesar ca aparatul sa fie oprit, daca nu se mai sesizeaza apasari ale butoanelor.

Testerul digital pentru masurarea alcoolemiei dispune de semnal sonor, afiseaza rezultatele in timp real, dispune de un ecran LCD cu iluminare de fundal rosie. Este creat din material ABS, are culoarea gri inchis, iar specificatiile tehnice includ: 0,000-0,199% BAC, 0,000-1,990 ‰ BAC, 0,000-0,995 mg / L, punctul de alarma fiind la 0,05% BAC, 0,5% BAC, 0,25 mg / l, iar acuratetea  ± 0.010%, ± 0.100 ‰, ± 0.050mg / L.

Produsul are dimensiuni mici, de 7,8 * 5,7 * 1,5cm / 3,1 * 2,2 * 0,6in, o greutate de 40.3 grame si functioneaza pe baza a 2 baterii AAA.

Puncte forte:

 • Acuratete: ± 0.100 ‰ - 0.010%
 • Rezultate in timp real
 • Timp maxim de masurare: 10 secunde
 • 5 mustiucuri incluse

Etilotest - GreenWon PFT-65S

Etilotest - GreenWon PFT-65S

Puncte forte:

 • Acuratete: +/- 0.01%
 • Timp maxim de masurare: 5 secunde
 • 5 mustiucuri incluse

Principalele motive pentru care cumparatorii aleg sa investeasca intr-un etilotest

Un astfel aparat este achizitionat, in primul rand, pentru a verifica nivelul alcoolemiei din sange. Acesta se va dovedi eficient pentru conducatorii auto care mai au obiceiul sa consume un pahar de bere sau de vin si vor sa aiba siguranta ca se pot urca la volan fara ca acest lucru sa aiba consecinte negative.

Aparatul nu este conceput pentru a incuraja consumul de alcool la volan, ci pentru a ajuta conducatorii auto sa inteleaga daca au capacitatea de a conduce un autoturism sau nu. De asemenea, detectorul de alcool este adesea achizitionat de catre reprezentantii companiilor care sunt interesati ca angajatii lor sa fie complet apti sa isi desfasoare munca, fara distrageri de tip stare de ebrietate. Nu doar organele de politie pot detine un astfel de aparat, ci poate fi cumparat de oricine.

Criterii pentru a alegere cel mai bun etilotest

Cele mai bune nu sunt numai aparatele detinute de catre reprezentantii Politiei Romane, ci exista si produse disponibile pe piata pentru publicul larg de foarte buna calitate. Acuratetea informatiilor afisate, pretul, dar si alte criterii sunt menite sa aduca potentialilor cumparatori certitudinea ca iau cea mai buna decizie in acest sens.

 • Etilotest personal

Acest aparat de masurare a alcoolemiei este destinat uzului casnic, propriu, are un pret avantajos, dimensiuni reduse pentru a facilita portabilitatea, are un principiu de functionare minimal si reuseste sa calculeze nivelul de alcoolemie pe baza unor senzori speciali semi-conductori pe baza de oxid. Din pacate, un etilotest pentru uz personal nu va garanta o durata de viata mare, se poate strica repede si uneori poate afisa un grad mai mare de alcoolemie decat concentratia reala din organism.

Persoanele care sufera de diabet sau au un regim sarac in calorii vor avea cu siguranta dificultati in obtinerea celor mai bune rezultate cu acest aparat, pentru ca masuratorile sunt influentate de anumite afectiuni ale organismului.

Este bine de stiut faptul ca aparatele etilotest pentru uz personal pot fi gasite in diferite forme si ca alegerea va fi influentata de gradul de portabilitate. Acum, persoanele care doresc sa faca o astfel de achizitie au posibilitatea de a alege un model conventional, sub forma de breloc, foarte portabil.

 • Etilotest profesional

Dispozitivele profesionale sunt de regula folosite in companii pentru a determina starea in care vin angajatii la locul de munca. Verificarea angajatilor care lucreaza pe santier, in conditii dificile, dar si a angajatilor care au o responsabilitate mare este necesara. Aceste aparate profesionale sunt folosite inclusiv de reprezentantii Politiei Romane. Pretul unui astfel de aparat este mai ridicat, insa si performantele sunt mai ridicate pentru ca poate fi folosit in institutii.

In plus, un aparat etilotest bun va asigura o calibrare mai rapida, o mai mare acuratete, poate preleva mostre de la mai multe persoane fara a detecta erori si are un principiu de functionare diferit decat in cazul aparatelor pentru uz personal.

Modelele profesionale folosesc un electrod care reactioneaza prin oxidare in momentul in care detecteaza prezenta alcoolului, iar durata de viata va fi mult mai mare.

 • Etilotest ultra-performant

Aparatele ultra-performante sunt necesar institutiilor care pun pret pe starea in care se prezinta angajatii lor la munca. Cel mai bun este cel care face estimari cat mai apropiate de realitate, functionand pe baza unui senzor cu infrarosu. Pentru acestea erorile sunt foarte rare, iar acuratetea cu care este afisata informatia este ridicata. Desi este cel mai scump aparat de acest gen, este si cel mai fiabil de pe piata.

Cum se calibreaza un etilotest?

Aparatul trebuie calibrat dupa un anumit numar de utilizari, acesta fiind un proces obligatoriu pentru ca, in cazul in care este omis, acuratetea masuratorii nu mai este de incredere. Cu cat un detector de alcool este mai performant, cu atat mai rar se va face calibrarea acestui dispozitiv. In cazul aparatelor de uz personal, mai putin performante, recalibrarea se va face dupa 500 de utilizari. In general, aparatul va fi utilizat de 300 de ori pe an.

In cazul modelelor profesionale, recalibrarea se face o data la 1000 de utilizari, iar la aparatele etilotest ultra-performante, calibrarea are loc la 2000 de utilizari sau nu se face niciodata.

Caracteristicile si functiile pentru cel mai bun  etilotest

In ceea ce priveste caracteristicile si functiile celui mai bun alcooltest, se poate vorbi despre:

 • Portabilitate – aparatele pentru uz personal si cele pentru uz profesional de verificare pe loc trebuie sa fie portabile, sa aiba dimensiuni reduse, pentru a putea fi utilizate in orice conditii;
 • Display-ul digital – cele mai bune dispozitive sunt cele care au un ecran digital suficient de mare pentru a afisa cu claritate si rapid gradul de alcoolemie, astfel incat valoarea sa fie vizibila;
 • Semnalul de alarma – un semnal de alarma sonora sau afisat va atrage atentia utilizatorilor atunci cand acestia depasesc gradul de alcoolemie si nu se mai pot urca la volan in conditii de siguranta.
 • Acuratetea citirii – acuratetea informatiilor este foarte importanta pentru a alege cel mai bun etilotest. In cazul aparatelor personale, acuratetea este mai putin relevanta, avand o valoare cuprinsa intre 0 si 2 gr/L.
 • Timpul de incalzire al aparatului – cu cat timpul de incalzire este mai redus, cu atat mai bine. In functie de performanta aparatului, acesta variaza intre 10 si 100 de secunde.
 • Timpul de testare – un etilotest nu trebuie sa depaseasca timpul de testare de 10 secunde, care reprezinta perioada de timp in care subiectul verificat trebuie sa sufle unui flux de aer continuu. Cu cat timpul de testare este mai mic, cu atat se depune mai putin efort si nu va fi necesara retestarea.

Odata ce informatiile necesare privind achizitionarea unui aparat de masurare a alcoolemiei sunt la dispozitia cumparatorilor, acestia pot alege din multitudinea de variate disponibile pe piata. Raportul calitate-pret este foarte important, de aceea aparatul cu pretul cel mai mic nu se va dovedi si cea mai buna varianta de achizitie.

Asadar, pentru ca munca sau sofatul sub influenta bauturilor alcoolice nu este cea mai buna idee, atat din punct de vedere al sigurantei, cat si al reglementarilor legale actuale, achizitionarea unui etilotest bun, atat pentru uz personal, cat si pentru uz profesional se va dovedi cea mai buna idee. Starea de ebrietate nu prezinta siguranta pentru desfasurarea muncii, distrage persoanele de la condus si de cele mai multe ori, transforma consumatorii din punct de vedere al comportamentului. Din fericire, alcooltestele care afiseaza cu acuratete informatiile despre starea in care se afla soferii sau angajatii, din punct de vedere al consumului de alcool, reprezinta o solutie la indemana.

Citeste si alte articole despre accesoriile auto si multe altele aici.

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul