Cel mai bun aditiv pentru benzina | Ghid si Recomandari pentru 2022!

Aditiv benzina - Polytron

Aditiv benzina - Liqui Moly Motor System Reiniger

Aditiv benzina - Liqui Moly Speed Tec

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

9 Produse

7 Ore

12 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Pentru a fi obtinute cele mai  bune performante ale masinii, soferii cauta solutii premium, astfel incat, au fost facute studii cu privire la cei mai buni aditivi. Combustibilul utilizat conteaza, iar calitatea lui este foarte importanta. Toate tipurile de benzina au anumite avantaje si anumite dezavantaje. Unele dintre dezavantaje sunt formarea anumitor polimeri cleiosi si acumularea de depuneri pe suprafata injectoarelor. De aceea se apeleaza cu mare incredere la produsele care ofera rezultate in cazul acestor probleme.

Cel mai bun aditiv benzina – Recomandari:

Aditiv benzina - Polytron

Alegerea Editorului

Aditiv benzina - Polytron

Proprietarii de autoturisme asumati, care doresc ca performantele masinilor lor sa fie optime pentru perioade de timp cat mai indelungate trebuie sa stie ca motoarele au nevoie de o ingrijire periodica, pe care o pot obtine cu ajutorul aditivilor pentru benzina adecvati.

Cel mai bun aditiv pentru benzina nu este, insa, si cea si mai simpla alegere, mai ales pentru conducatorii auto fara experienta.  De aceea, proprietarii masinilor pe benzina aleg aditivul pentru benzina Polytron 354 ml,  fabricat in Statele Unite ale Americii complet pe baza de petrol, care imbunatateste pornirea la rece.

Aditivul pentru benzina are rolul de a imbunatati onctuozitatea  carburantului si de a acoperi toate suprafetele metalice din intregul sistem de alimentare cu carburant si partea de sus a motorului cu un strat ultra protector care reduce frecarea si uzura. Acest aditiv va acoperi intreaga parte superioara ce include injectoarele si supapele precum si pompele de carburant cu molecule prevenind acumularea de hidrocarburi.

Produsul este un amestec complex de produse petrochimice care a fost conceput pentru a oxigena si a imbunatati caracteristicile de ardere a carburantului indiferent de cifra octanica.  Acest aditiv este formulat pentru utilizare la orice motoare alimentate cu benzina dar si cu propan si gaz natural.

Ca si puncte forte ale produsului, se pot enumera reducerea frecarii si uzurii, maximizarea performantei motorului, optimizarea puterii si compresiei eficientei combustibilului,  precum si   curatarea si lubrifierea carburatoarelor injectoarelor pompelor de carburant rotative si partii superioare a motorului.

De asemenea, aditivul este compatibil cu benzina cu plumb si fara plumb, imbunatateste pornirea la  rece  si mentine rezervoarele de combustibil fara apa si fungi precum si  conductele de carburant. Fiind un produs pe baza de petrol, acesta previne coroziunea fara a duce la pierderea garantiei .

Singurul punct minus pe care utilizatorii si potentialii cumparatorii il pot observa la acest produs este pretul destul de ridicat, dar in concordanta cu performantele acestuia

Fara doar si poate, pentru imbunatatirea performantelor oricarei masini al carui motor  este alimentat  cu benzina,   acest aditiv este alegerea perfecta.

Puncte forte:

 • Imbunatateste pornirea la rece
 • Complet pe baza de petrol
 • Formulat pentru a preveni coroziunea
 • Capacitate: 0.354 L

Aditiv benzina - Liqui Moly Motor System Reiniger

Cel Mai Popular

Aditiv benzina - Liqui Moly Motor System Reiniger

Proprietarii care doresc sa se asigura ca masinile lor functioneaza la parametrii normali,   trebuie sa ia in calcul faptul ca au nevoie sa foloseasca aditiv pentru benzina.  Atunci cand observa necesitatea acestor substante pentru buna functionare a masinii, conducatorii auto trebuie sa se asigure ca aleg produse de la branduri de renume.

Liqui Moly  este un brand aparut pe piata in anul 1957, in Germania, extinzandu-se impresionant, iar astazi fiind principalul producator de uleiuri de motor din Germania avand cerinte la nivel mondial de la comercianti din peste 120 de tari.

Printre produsele asigurat de acest brand se numara si aditivul de carburant benzina Liqui Moly System Reiniger, de 300 de ml. Acest produs este destinat sistemului de alimentare cu combustibil  si asigura ingrijirea periodica  a masinii.

Practic, aditivului este fabricat de cel mai cunoscut brand din lume disponibil sub forma lichida cu o compatibilitate ridicata cu orice motor in 2 sau in 4 timpi, usor de folosit si extrem de economic.

In cazul in care proprietarii cauta un produs care sa le mareasca cifra octanica a  combustibilului folosit, acestia sunt sfatuiti sa se orienteze catre o alta varianta deoarece acest produs nu ofera si  acest beneficiu.

Aditivul este considerat de catre specialisti o alegere foarte buna pentru larga sa utilitate.  Concret, poate fi folosit pentru a preveni inghetarea carburatorului, pentru a optimiza consumul de benzina, pentru a reduce emisiile de gaze si cel mai important, pentru a incetini procesele de oxidare care sunt asociate de cele mai multe ori imbatranirii motorului.

Fara doar si poate, proprietarii masinilor care se intereseaza de starea autoturismului lor si doresc prelungirea duratei de viata a motorului, trebuie sa ia in calcul achizitionarea unui aditiv pentru benzina care previne formarea polimerilor si acumularea depunerilor pe injectoare din cauza  comvustibilului care nu este de cea mai buna calitate.

Puncte forte:

 • Compatibil cu toate autoturismele pe benzina
 • Imbunatateste pornirea la rece
 • Capacitate: 0.3 L

Aditiv benzina - Liqui Moly Speed Tec

Cel Mai Ieftin

Aditiv benzina - Liqui Moly Speed Tec

Aditivul pentru benzina Liqui Moly Tec de 250 ml este destinat sistemului de alimentare cu combustibil benzina, apartinand unui brand consacrat recunoscut pentru calitate in intreaga lume.

Fiind fabricat din produse 100% petroliere care il fac compatibil cu alimentarea pe benzina, gaze naturale sau propan, utilizatorii pot folosi acest produs fara teama ca vor pierde garantia. Specialistii recomanda utilizarea unui flacon la fiecare plin de benzina pentru mentinerea efectului pe care il produce, fiind un produs foarte bun si o investitie excelenta in performantele masinii .

Practic, acest aditiv poate fi folosit pentru prevenirea inghetarii carburatorului, pentru incetinirea proceselor de oxidare asociate imbatranirii motorului, precum si pentru optimizarea consumului cu reducerea emisiilor de gaze.

Totodata, aditivul este recomandat pentru functia sa de curatare si intretinere a motorului si pentru ca incurajeaza utilizatorii sa isi creeze o rutina stabila de ingrijire a masinii odata la fiecare plin de benzina, obtinand in schimb optimizarea consumului si a emisiilor de gaze

Costurile asociate sunt mici, iar atunci cand vine vorba de performantele masinii, soferii bine informati trebuie sa stie ca acest aspect este demn de luat in seama. Pentru ca orice tip de benzina prezinta si unele minusuri cum ar fi formarea de polimeri cleiosi si acumularea depunerilor pe injectoare,  folosirea unui aditiv special pentru benzina reprezinta cea mai buna alegere.

In mod firesc, utilizatorii nu trebuie sa se astepte la miracole produse instantaneu, insa utilizarea de lunga durata contribuie semnificativ la eficienta autoturismului. Proprietarii masinilor benzina care isi doresc un produs fabricat de un brand foarte cunoscut recumosc ca acest aditiv s-ar potrivit cerintelor lor, proprietatile sale asigurand  o vasta utilitate, dar si eu buna compatibilitate.

Aditivul se utilizeaza simplu prin adaugarea sa in combustibil intre o proportie de 1 la 1000, ceea ce inseamna ca la 1 l de carburant este necesar un mililitru de aditiv.  Acest lucru il face extraordinar de economic deoarece le ofera utilizatorilor posibilitatea de a trata peste 300 de L de benzina, cu mentiunea ca singurul punct minus este acela ca nu ridica cifra octanica.

Puncte forte:

 • Creste performanta masinii
 • Imbunatateste pornirea la rece
 • Capacitate: 0.25 L

Aditiv benzina - Metalubs X P

Aditiv benzina - Metalubs X P

Puncte forte:

 • Creste performanta masinii
 • Extinde durata de viata al catalizatorului
 • Reduce emisiile de noxe
 • Capacitate: 0.25 L

Aditivii sunt foarte utili, chiar daca nu fac minuni instant, actiunea lor pe termen lung ajuta semnificativ masina. Soferii care vor sa fie siguri ca folosesc aditivi alesi corect pot citi acesti ghid, in care vor gasi toate informatiile in functie de care se poate alege cel mai bun aditiv pentru benzina.

De ce sa alegi cel mai bun aditiv pentru benzina?

Prin prisma modului de utilizare exista doua metode prin care aditivii pot fi aplicati. Se pot utiliza aditivi cu scop preventiv si aditivi cu scop curativ. Folosirea preventiva este reprezentata de utilizarea aditivului foarte des pentru ca semnele de esec al motorului sa fie prevenite si pentru ca intretinerea masinii sa fie garantata. In cazul aditivilor folositi in scop curativ, acestia nu trebuie sa fie folositi decat atunci cand isi fac aparitia rateurilor si atunci cand problemele sunt accelerate.

Cel mai important mod de a utiliza aditivii consta in prevenirea disfunctionalitatilor pe care motoarele le au. In sensul acesta, se foloseste o metoda aplicata inainte ca oricare problema sa apara, iar aditivul se foloseste regulat. Este important sa se tina cont de motor si de aditivul disponibil. Este nevoie de o cantitate de 20 l de carburant alaturi de aditivi pentru rezultate optime.

Atunci cand injectoarele deja s-au blocat din cauza impuritatilor, este nevoie de cea mai buna solutie pentru repararea lor. In acest scop se pot alege amestecuri amgresive in care cantiatea de carburant este egala cu cantitatea de aditiv. Acest amestec se va pune in cantitati mici in filtruld e carburant sau in pompa de benzina si se va adauga ulterior carburant. Este nevoie ca toata cantitatea de aditiv sa fie consumata pentru ca amestecul sa aiba efectul dorit.

Criterii de alegere pentru cel mai bun aditiv pentru benzina

Tipul de aditiv influenteaza efectele pe care acesta le are la nivelul motorului

Sunt mai multe tipuri de aditivi pe piata. Aditivii foarte des utilizati sunt cei care au rolul de a oxigena benzina. Acestia contin de cele mai multe ori etanol si asa cum spune numele lor, adauga oxigen in combustibil astfel incat sa fie foarte bine controlate emisiile de noxe. In acesti aditivi cele mai bune componente sunt ETBE si MTBE.

De asemenea, un alt tip poate popular de aditivi sunt cei cu rol anticoroziv pentru ca au rolul de a curatat injectoarele si sistemul de admisie, precum si camera motorului de toate depunerile de funingine, de namol si de mai multe tipuri de depuneri. Acesti aditivi actioneaza prin chelatizarea ionilor si impieica legarea lor de metale pentru a nu se vorma sedimente care pot afecta performanta masinii.

Aditivii cu rol antioxidant sunt cei utili pentru orice situatie pentru ca mentine proprietatile benzinei intacte. Aditivii de genul acesta au rolul de a preveni formarea de polimeri cleiosi, determinati de expunerea la o cantitate prea mare de oxigen.

Un alt tip de aditivi sunt cei care maresc cifra octanica, acestia avand rolul de a genera o mai buna combustie si pentru a micsora atat nocele emise cat si consumul.

In plus, exista si aditivi coloranti pentru benzina, care sunt o optiune estetica si aditivi care ajuta la prevenirea inghetarii carburatorului.

Daca detineti un autoturism pe motorina, va recomandam sa cititi cel mai bun aditiv pentru motorina 2020

Aditivii pot fi clasificati in functie de tipul masinii

Fiecare masina are o serie de specificatii si de aceea metodele de intretinere difera. Se poate incampla ca si atunci cand masinile sunt identice ca si brand sa aiba caracteristici diferite. Inainte ca o persoana sa se decida asupra unui anumit tip de aditiv, este recomandat sa fie identificate caracteristicile pe care motorul le are.

Compozitia aditivului influenteaza calitatea acestuia

Compozitia produsului este ceva mai greu de inteles de catre utilizatori si de cele mai multe ori nu este mentionata de producatori. Scopul pentru care aceste informatii nu sunt publice este din cauza ca producatorul vrea sa pastreze secretul fabricatiei. Este foarte greu de aflat care sunt compusii activi prezenti in produs care ajuta la curatarea injectoarelor, dar pentru ca utilizatorul sa nu fie complet dezinformat este recomandat ca atunci cand nu se stie exact care sunt substantele din aditiv sa fie solicitat sfatul expertilor pentru a determina daca alegerea este una corecta.

Eficienta aditiviului este una dintre cele mai importante infromatii

Aditivul este foarte eficient atunci cand poate sa fie folosit pentru a intretine tot sistemul de injectie al masinii. Pentru a putea fi demonstrata eficienta, aditivul folosit trebuie sa poata curata totul de la injectoare si supape pana la pompa. Aceste rezultate se vad foarte bine atunci cand masina se afla in mers.

Aditivii pot sa fie polivalenti

Un aditiv perfect care curata injectoarele are mai multe avantaje pe care masina le va simti din plin. Acesti aditivi sunt capabili sa mult mai multe decat de simpla curatare a sistemulu de injectie si nu este necesar sa fie inlocuite injectoarele periodic, iar debitul lor se restabileste, iar relantiul instabil se corecteaza in timp ce dispar rateurile. Un alt mod in care se poate vedea actiunea pe care aditivul o are este datorita emisiilor de gaze pe care masina le elimina si care, in prezenta unui aditiv bun se dminueaza dramatic.

Cifra octanica determina performanta pe care benzina o are

In benzinarii exista mai multe tipuri de benzina din care poti alege. Benzina de 87 este cea ieftina si de cele mai multe ori lasa foarte multe reziduuri. Benzina premium este cea mai buna dar implica si o serie de costuri in plus. Persoanele care nu pot utiliza benzina Premium, atunci ar trebui sa se gandeasca a cumpere aditivi care sa mareasca cifra octanica pentru ca datorita combustiei eficiente, motorul va face economii de combustibil.

Aditivii trebuie sa fie compatibili cu motorul in care vor fi utilizati

Este foarte important ca aditivii sa fie alesi in functie de motor si de carburantul folosit. Fiecare posesor auto ar trebuis a se documenteze in acest sens inainte de a se decide asupra unui aditiv s sa se asigure ca acesta functioneaza bine in combinatie cu benzina utilizata. Toate aceste informatii pot fi gasite pe ambalajul produsului si nu este necesar sa fie facute cautari suplimentare.

Alegerea aditivilor in functie de siguranta pe care acestia o ofera

Anumite produse pot avea efecte nefaste asupra mediului sau a organismului. Un astfel de ingredient este TEL care se utiliza foarte des in anii 70, insa in prezent este pe lista componentelor novice pentru ca poate genera leziuni pe creier. Din fericire aceasta substanta a fost interzisa si in prezent nu se mai utilizeaza in aditivi. MMT este de asemenea un exemplu de substanta care este suficient de toxica incat sa devina letala atunci cand este inhalata sau cand este inghitita. Din acest motiv si aceasta substanta este foarte rar intalnita.

Alte ingrediente ale aditivilor pot sa fie ferocenul, o substanta care este citotoxica. Cele mai multe produse utilizate ca aditivi sunt insa supuse unor teste de catre institutii specializate si cu autoritate in acest sens. Ele trec prin mai multe verificari si teste motiv pentru care cei mai multi utilizatori au incredere si folosesc aditivii corespunzator cu indicatiile de pe ambalaj.

Compania producatoare este importanta pentru calitatea produsului

Atunci cand este cumparat un aditiv care sa eficientizeze combustibilul, este recomandat ca atentia sa fie indreptata in primul rand catre brandurile cunoscute. Firmele de care nimeni nu a auzit nimic pot comercializa produse care nu au fost testate suficient si exista riscul de a fi ineficiente. De asemenea, exista si posibilitatea ca aditivii sa nu fie conformi cu siguranta impusa international si sa contina unele dintre substantele anterior mentionate. Exista mai multe branduri cunoscute cum sunt Dura Libe, Liqui Moli sau Metabond. Acestea sunt doar cateva exemple, dar pe piata mai pot fi gasiti si alti aditivi calitativi de la alte companii recomandate.

Pretul poate determina decizia de cumparare

Desi pretul nu ar trebui sa fie cel mai important criteriu, el poate sa influenteze decizia de cumparare si de aceea este foarte important de mentionat ca nu trebuie sa fie achizitionate neaparat cele mai scumpe produse, insa nici cele mai ieftine. Costurile sunt vizate si atunci cand este vorba despre cat de des trebuie sa fie cumparat un nou aditivi si acest lucru este influentat de cantitatea de produs dintr-o sticla. Este recomandat sa fie cumparate produse care ofera o cantitate suficient de mare pentru a fi utilizata la un volum suficient de mare de carburant.

Tinand cont de toate aceste criterii se pot obtine cei mai buni aditivi care sa ajute cu adevarat motorul. Persoanele care nu reusesc sa determine care este tipul de aditiv potrivit pentru masina, pot apela si la specialisti care sa ofere aceste informatii.

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul