Cea mai buna cutie portbagaj auto | Ghid si Recomandari

Cutie portbagaj auto - Thule Touring 780, Titan Aeroskin

Cutie portbagaj auto - Thule 629801, Motion XT XL

Cutie portbagaj auto - Thule Pacific 780, Antracit Aeroskin

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

12 Produse

7 Ore

9 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Familiile numeroase au nevoie de masini spatioase dotate cu o cutie portbagaj moderna si eficienta. In cazul in care in masina nu exista suficient spatiu pentru bagaje, acest tip cutie portbagaj auto poate fi montat pe barele transversale sau pe carligul de remorcare, oferind persoanelor din masina suficient spatiu pentru picioare, spatiu care nu va mai fi ocupat de genti. Asadar, continutul depozitat cutie este transportat in siguranta, in timp ce calatorii vor sta foarte confortabil in masina. Exista diferente notabile intre diferite modele de cutii care se gasesc pe piata, in functie de fiecare caracteristicile oferite. Cert este ca, sa achizitionezi o cutie portbagaj este foarte important, practic si la indemana oricui atunci cand spatiul oferit de masina nu este suficient. Specialistii nostri au realizat o selectie pentru a te ajuta sa alegi cea mai buna cutie portbagaj auto.

Cea mai buna cutie portbagaj auto – Recomandari:

Cutie portbagaj auto - Thule Touring 780, Titan Aeroskin

Alegerea Editorului

Cutie portbagaj auto - Thule Touring 780, Titan Aeroskin

Cutia Thule Touring are un aspect deosebit de elegant, fiind fabricata din titan cu o textura speciala, aeroskin. Aceasta cutie portbagaj durabila si rezistenta dispune de un sistem patentat pentru montare rapida, sistemul Fastclick cu indicator de cuplu integrat pentru o fixare sigura si rapida. In plus, se deschide pe ambele parti pentru o incarcare si o descarcare confortabila, iar sistemul de inchidere centralizata oferind siguranta maxima.

Produsul se monteaza pe bare transversale, are un sistem de deschidere reversibil, este fabricat din titan si este compatibil cu toate tipurile de masini, fara a fi necesar un adaptor. Cu un volum de 420 de litri, aceast accesuriu este considerat una din cea mai buna cutie portbagaj auto si se va dovedi o investitie buna pentru familiile numeroase.

In ceea ce priveste dimensiunile, are o lungime de 196 cm, o latime de 78 cm si o inaltime de 43 cm. Suporta o greutate maxima de 50 de kilograme incarcatura, iar cutia insasi are o greutate de 15 kilograme. Este foarte incapatoare si foarte silentiosa, se comporta foarte bine la drum lung si nu influenteaza consumul masinii in mod negativ.

Conducatorii auto nici nu vor simti prezenta acestei cutii portbagaj auto, decat la viteze foarte mari, produsul fiind unul foarte eficient. De asemenea, este compatibil cu barele de transport de pana la 90 mm latime. Se deschide pe ambele parti, asigurand conducatorilor auto comoditate in utilizare si este cea mai buna solutie de a transporta bagaje voluminoase daca spatiul de depozitare al autoturismului nu este suficient de incapator.

Puncte forte:

 • Deschidere Dual-Side
 • Material: Titan
 • Volum: 420 L
 • Dimensiuni (L x l x h): 196 x 78 x 43 cm
 • Greutate maxima suportata: 50 Kg

Cutie portbagaj auto - Thule 629801, Motion XT XL

Cel Mai Popular

Cutie portbagaj auto - Thule 629801, Motion XT XL

Un model interesant si foarte util, Thule XT XL negru lucios este o cutie portbagaj special proiectata pentru utilizatorii care au nevoie sa isi transporte lucrurile in siguranta, iar spatiul oferit de  masina nu este suficient de incapator. Acest model are o pozitie avansata pe pavilionul masinii, permitand accesul deplin la bagaje, fara contact intre haion si cutie. De asemenea, manerele aplicate la exterior, stilizate, garanteaza deschiderea facila si inchiderea capacului cu miscari line. Modelul este echipat cu un sistem Slide Lock cu functii separate de deschidere si de blocare, care blocheaza automat capacul si indica atunci cand cutia ramane bine inchisa.

Avand un sistem unic de montare, aceast produs poate fi asezat pe bara in doar cateva secunde cu ajutorul limitatorul de cuplu de strangere, care este integrat in pachet. Montarea acestei cutii este, asadar, una din cele mai simple operatiuni. Presupune strangerea ghearelor de prindere in jurul barelor transversale prin actionarea din interiorul cutiei a patru butoane rotative. Concret, montarea efectiva pe bare nu necesita mai mult de 5 minute, chiar si pentru persoanele neexperimentate.
Limitarea maxima a barelor pe care se poate fixa acest portbagaj auto este de 80 mm, iar caracteristica Dual Slide permite deschiderea facila din ambele parti laterale, ceea ce inseamna incarcare usoara, acces facil la incarcatura. Fiecare cutie are mai multe puncte de inchidere pentru securitate si un sistem antifurt, iar cheia se indeparteaza numai in cazul in care toate punctele sunt complet inchise.

Compatibilitatea mentionata de producator pentru aceast model este de tip Aero Bar, Wing Bar, Square Bar si Slide Bar. Acest accesoriu dispune de suport skiuri si snowboard, are un volum total de 500 de litri, iar dimensiunile sunt generoase, dar nu atat de mari incat sa incurce utilizatorul pe parcursul calatoriei: 215 cm lungime, 91.5 cm latime, 44 cm inaltime. Accesoriul suporta o greutate maxima de 75 de kilograme, el insusi cantarind 23.5 kilograme. Este un produs foarte spatios, in care incap chiar si doua carucioare de copii, este usor de manevrat, iar aspectul exterior este impecabil.

Puncte forte:

 • Deschidere Dual-Side
 • Volum: 500 L
 • Dimensiuni (L x l x h): 215 x 91.5 x 44 cm
 • Greutate maxima suportata: 75 Kg

Cutie portbagaj auto - Thule Pacific 780, Antracit Aeroskin

Cel Mai Ieftin

Cutie portbagaj auto - Thule Pacific 780, Antracit Aeroskin

O investitie foarte buna pentru conducatorii auto care se confrunta cu lipsa spatiului pentru bagaje in interiorul masinii, Thule Pacific 780 este considerata de specialisti una din cea mai buna cutie portbagaj auto. Este fabricata dintr-un material special cu un aspect extravagant si un sistem de prindere rapid pentru o instalare sigura si usoara, chiar cu o singura mana. Aceast model este echipat cu functia Dual-Side, ceea ce inseamna ca se poate deschide din ambele parti laterale, echivalent cu o incarcare usoare, un acces facil la bagaje si cu facilitarea montarii  pentru cutie.

Sistemul de blocare asigura maxima siguranta, existand mai multe puncte de inchidere pentru securitate si antifurt. Cheia poate fi indepartata numai in cazul in care toate punctele existente pe cutie sunt foarte bine inchise.

Pozitionarea pe pavilionul masinii este ideala, permitand acces facil, fara a fi nevoie de contact intre cutie si haion. Se monteaza pe barele transversale, are compatibilitate WingBar si Squarebar, iar volumul total acceptat este de 420 de litri. Din punct de vedere al dimensiunilor, lungimea este de 196 cm, latimea de 78 cm si inaltimea de 45 cm. Cantareste in total 15 kilograme, nu influenteaza in mod negativ consumul de combustibil si este foarte incapatoare. In interiorul acestei cutii portbagaj incap chiar si patru perechi de skiuri, cu bete si clapari, precum si combinezoanele necesare unui weekend la munte pentru o familie de patru persoane.

Modelul mare si lat permite transportul facil al bagajelor, masina ruland chiar cu 130 de kilometri la ora pe autostrada, fara ca zgomotul produs de cutie sa fie un impediment si o problema pentru conducatorii auto si pentru pasageri. Nu incurca parcarea, nu pune probleme la inchidere si deschidere si este o investitie foarte buna.

Puncte forte:

 • Deschidere Dual-Side
 • Material: ABS
 • Volum: 420 L
 • Dimensiuni (L x l x h): 196 x 78 x 45 cm

Cutie portbagaj auto - Thule Force XT Alpine TH635500

Cutie portbagaj auto - Thule Force XT Alpine TH635500

Puncte forte:

 • Deschidere in ambele parti laterale
 • Sistem de montare rapida PowerClick
 • Material: ABS
 • Volum: 420 L
 • Dimensiuni (L x l x h): 230 x 70 x 42.5 cm
 • Greutate maxima suportata: 75 Kg

Principalele criterii de achizitie

Dimensiuni si forme cutie portbagaj auto

In comert exista cutii de toate formele, mai late, mai inguste, iar lungimea acestora poate varia. O cutie portbagaj potrivita pentru fiecare cumparator in parte trebuie sa fie suficient de incapatoare pentru a permite depozitarea si transportul pentru toate lucrurile personale ale celor care circula in vehicul. Totodata, aceasta cutie trebuie sa lase suficient spatiu in jur pentru a prinde bicicleta sau snowboard-ul, daca este cazul.

Sunt modele de cutii mai inguste, dar mai lungi, perfecte pentru familiile care vor sa transporte si altceva pe langa bagaje, dar si familiilor care obisnuiesc sa mearga la ski cu propriile skiuri sau la pescuit cu propriile undite. Modelele late sunt mai incapatoare, insa nu mai ofera spatiu pentru accesorii. Una din solutiile propuse de specialisti este montarea a doua cutii inguste, dispuse paralel, care ofera mai multa flexibilitate si sunt mai usor de incarcat si de descarcat.

Ce capacitate ar trebui sa aiba o cutie portbagaj auto?

Capacitatea unei cutii portbagaj este exprimata in litri si se pot gasi pe piata modele de la 200 de litri pana la 700 de litri. Parerile avizate atrag atentia asupra verificarii volumului util al produsului raportat la inaltime. Cu cat o cutie este mai inalta, cu atat utilizatorii vor putea aseza straturi suplimentare de obiecte, insa in acelasi timp va creste rezistenta intampina din partea vantului, ceea ce va afecta consumul de combustibil.

Materialul din care este confectionata o cutie portbagaj

Cea mai buna cutie portbagaj auto este fabricata din plastic, insa pe piata sunt si modele fabricate din material textil. Cele din material textil sunt impermeabile, se inchid cu fermoar, sunt pliabile, usor de montat, de carat si de depozitat. O cutie din plastic ramane cea mai populara, fiind si cea mai rezistenta, iar daca utilizatorii pun pret pe durabilitate si duritate, trebuie sa caute produse fabricate din plastic ABS.

Cu cat materialul este mai gros, cu atat cutia este si mai stabila si mai solida, facand fata la viteza mare de deplasare. In timp, o cutie portbagaj auto din plastic subtire va fi afectata de niturile cu care este prinsa. Acestea se pot freca de material, pot slabi fixarea si pot cauza vibratii in timpul condusului.

Mecanismul de inchidere 

O astfel de cutie este prevazuta cu un sistem de inchidere central in care fixarea se face in trei puncte si scoaterea cheii nu este permisa decat in momentul in care punctele sunt inchise in totalitate. Unii utilizatori pot considera acest sistem greu de manevrat, avand in vedere ca invartirea cheii se face in acelasi timp cu invartirea contactelor din fata si din spate, iar pentru acest lucru este nevoie de doua persoane.

Exista si modele de cutii portbagaj care se inchid la o simpla apasare a capacului, pana cand se aude un click, dupa care se scoate cheia. De asemenea, exista si cutii ale caror punctele de inchidere sunt blocate prin simpla apasare a unui buton.

Cum se realizeaza deschiderea 

Modul in care o cutie portbagaj auto se deschide constituie un criteriu de alegere la fel de important ca modul in care respectiva cutie se inchide. Deschiderea se poate face pe o parte, pe spate sau pe ambele parti. Este important ca utilizatorii sa tina cont ca montarea sa fie facuta pe o parte, pentru a nu fi nevoiti sa se urce pe un suport pentru a aranja bagajele. Cea mai buna cutie portbagaj permite accesul pe ambele parti si este varianta cea mai solicitata de catre cumparatori.

Ce facilitati ofera o cutie portbagaj?

O astfel de cutie trebuie sa ofere functii utile. Acestea fac referire la sistemul anti-furt, la manerul extern, spatiul de depozitare compartimentat, precum si la protectia impotriva ruginii, inghetului, suprafete anti-alunecare ce nu permit deplasarea bagajelor, dar si accesorii precum lampa de iluminare, chingi si curele de fixare, husa de protectie, adaptor pentru barele transversale, iar lista poate continua.

Greutatea permisa pentru o cutie portbagaj

Un aspect ce nu trebuie neglijat este greutatea cutiei in sine. Conform normelor UE, greutatea maxima ce poate fi plasata pe plafonul autoturismului este de 75 de kilograme. O cutie cu o carcasa rigida care cantareste 15 kilograme va scadea capacitatea maxima permisa de bagaje, comparativ cu o cutie portbagaj auto din material textil, care nu cantareste mai mult de 3 kilograme.

Forma aerodinamica 

O cutie portbagaj trebuie sa aiba o forma aerodinamica, sa fie o cutie cat mai joasa, alungita si ascutita in partea din fata. Forma influenteaza consumul de carburant, dar si zgomotul din habitaclu in timpul rularii si stabilitatea masinii la rafalele de vant din lateral. Montarea pe carligul de remorcare are un impact aerodinamic mai mic, insa lungimea masinii va fi mult mai mare, generand o problema care poate pune in dificultate conducatorii auto, in special la parcare.

Iluminarea pe timp de noapte

Pentru cei care utilizeaza o cutie portbagaj auto inclusiv pe perioada noptii, iluminarea este foarte importanta. Utilizatorii care umbla la bagaje pe timp de noapte, dupa un drum lung si foarte obositor, trebuie sa aiba in vedere ca lumina care se aprinde automat sau prin apasarea unui buton le va fi foarte utila. Din pacate, nu toate modelele au aceasta functionalitate care necesita conectarea la sistemul electric al masinii sau un set de baterii.

Vezi si alte accesorii auto:

Cel mai bun gps auto

Cel mai bun suport telefon auto

Iar daca esti interesat de estetica masinii tale iti recomandam sa citesti:

Cele mai bune covorase auto

Cele mai bune huse auto

Cele mai bun folii auto

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul