Skip to main content

Cea mai buna cutie portbagaj auto | Ghid si Recomandari

Cea mai buna cutie portbagaj auto | Ghid si Recomandari

Familiile numeroase au nevoie de masini spatioase dotate cu un portbagaj auto modern si eficient. In cazul in care in masina nu exista suficient spatiu pentru bagaje, portbagajul auto tip cutie poate fi montat pe barele transversale sau pe carligul de remorcare, oferind persoanelor din masina suficient spatiu pentru picioare, spatiu care nu va mai fi ocupat de genti. Asadar, continutul cutiei de tip portbagaj auto este transportat in siguranta, in timp ce calatorii vor sta foarte confortabil in masina.

Exista diferente notabile intre diferite tipuri de portbagaj auto tip cutie care se gasesc pe piata, in functie de fiecare caracteristica in parte. Cert este ca aceasta achizitie este foarte importanta, practica si la indemana oricui atunci cand haionul sau portbagajul masinii nu mai ofera suficient spatiu de depozitare.

Principalele criterii de achizitie

Dimensiuni si forme cutie portbagaj auto

In comert exista cutii de toate formele, cutii mai late, mai inguste, a caror lungime poate varia. Cea potrivita pentru fiecare cumparator in parte trebuie sa fie suficient de incapatoare pentru a acomoda toate lucrurile personale ale celor care circula in vehicul. Totodata, portbagajul trebuie sa lase suficient spatiu in jur pentru a prinde bicicleta sau snowboard-ul, daca este cazul.

Sunt modele mai inguste dar mai lungi, perfecte pentru familiile care vor sa transporte si altceva pe langa bagaje, dar si familiilor care obisnuiesc sa mearga la ski cu propriile skiuri sau la pescuit cu propriile undite. Modelele late sunt mai incapatoare, insa nu mai ofera spatiu pentru accesorii. Una din solutiile propuse de specialisti este montarea a doua cutii inguste, dispuse paralel, care ofera mai multa flexibilitate si sunt mai usor de incarcat si de descarcat.

Ce capacitate ar trebui sa aiba portbagajul auto tip cutie?

Capacitatea portbagajului auto este exprimata in litri si se pot gasi pe piata modele de la 200 de litri pana la 700 de litri. Cele mai avizate pareri despre cele mai bune cutii de tip portbagaj auto atrag atentia ca este bine ca utilizatorii sa verifice volumul util al produsului, raportandu-l la inaltime. Cu cat portbagajul este mai inalt, cu atat utilizatorii vor putea aseza un strat suplimentar de obiecte, insa in acelasi timp se va intampina rezistenta din partea vantului, ceea ce va afecta si consumul de combustibil.

Materialul din care este confectionat portbagajul tip cutie

Cele mai bune portbagaje sunt fabricate din plastic, insa sunt pe piata si modele fabricate din material textil. Cele din material textil sunt impermeabile, se inchid cu fermoar, sunt pliabile, usor de montat, de carat si de depozitat. Modelele din plastic raman cele mai populare, fiind si cele mai rezistente, iar daca utilizatorii pun pret pe durabilitate si duritate, trebuie sa caute produse fabricate din plastic ABS.

Cu cat materialul din care este fabricat portbagajul este mai gros, cu atat este si mai stabil si mai solid, facand fata la viteza mare de deplasare. In timp, o cutie de tip portbagaj de plastic subtire va fi afectata de niturile cu care este prinsa, care se pot freca de material si care pot slabi fixarea si pot cauza vibratii in timpul condusului.

Mecanismul de inchidere a portbagajului auto

Portbagajul auto tip cutie este prevazut cu un sistem de inchidere central in care fixarea se face in trei puncte si scoaterea cheii nu este permisa decat in momentul in care punctele sunt inchise in totalitate. Unii utilizatori pot considera acest sistem greu de manevrat, avand in vedere ca invartirea cheii se face in acelasi timp cu invartirea portiunilor din fata si din spate, iar pentru acest lucru este nevoie de doua persoane.

Exista si modele de portbagaj tip cutie care se inchid la o simpla apropiere a capacului, pana cand se aude un click, dupa care se scoate cheia. De asemenea, exista si produse ale caror punctele de inchidere sunt blocate prin simpla apasare a unui buton.

Deschiderea portbagajului auto tip cutie

Alagerea portbagajului auto tip cutie depinde si de felul in care acest accesoriu se deschide, nu numai de felul in care se inchide. Deschiderea portbagajului se poate face pe o parte, pe spate sau pe ambele parti. Este important ca utilizatorii sa tina cont de montarea portbagajului pe o parte, pentru a nu fi nevoiti sa se urce pe un suport pentru a aranja bagajele in portbagaj. De asemenea, accesul pe ambele parti la portbagaj este varianta cea mai solicitata de catre cumparatori.

Ce facilitati ofera portbagajul auto tip cutie?

Portbagajul auto cutie trebuie sa ofere facilitati utile. Acestea fac referire la sistemul anti-furt, la manerul extern, spatiul de depozitare compartimentat, precum si la protectia impotriva ruginii, inghetului, suprafete anti-alunecare ce nu permit deplasarea bagajelor, dar si accesorii precum lampa de iluminare, chingi si curele de fixare, husa de protectie, adaptor pentru barele transversale, iar lista poate continua.

Greutatea portbagajului tip cutie

Un aspect ce nu trebuie neglijat este greutatea portbagajului auto, a cutiei in sine. Conform normelor UE, greutatea maxima ce poate fi plasata pe plafonul autoturismului este de 75 de kilograme. O cutie portbagaj cu o carcasa rigida care cantareste 15 kilograme va scadea capacitatea maxima permisa de bagaje, comparativ cu o cutie portbagaj din material textil, care nu cantareste mai mult de 3 kilograme.

Forma aerodinamica a portbagajului auto

Portbagajul auto trebuie sa aiba forma aerodinamica, sa fie o cutie cat mai joasa, alungita si ascutita in partea din fata, forma influentand consumul de carburant, dar si zgomotul din habitaclu in timpul rularii sau stabilitatea masinii la rafalele de vant din lateral. Cutiile portbagaj montate pe carligul de remorcare au un impact aerodinamic mai mic, insa lungimea masinii va fi mult mai mare, o problema care poate pune in dificultate conducatorii auto, in special la parcare.

Luminarea pe timp de noapte

Pentru cei care utilizeaza portbagajul auto tip cutie inclusiv pe perioada noptii, iluminarea este foarte importanta. Utilizatorii care umbla la bagaje pe timp de noapte, dupa un drum lung si foarte obositor, trebuie sa stie ca lumina care se aprinde automat sau prin apasarea unui buton le va fi foarte utila. Din pacate, nu toate cutiile portbagaj au aceasta functionalitate care necesita conectarea la sistemul electric al masinii sau un set de baterii.

Recomandari pentru cea mai buna cutie portbagaj auto

Cutie portbagaj Thule 629801, Motion XT XL, 500L, 215cmX91.5cmX44cm, Negru lucios

Un model interesant si foarte util, cutia portbagaj Thule XT XL negru lucios este special proiectata pentru utilizatorii care au nevoie sa isi transporte lucrurile in siguranta, iar portbagajul masinii nu este suficient de incapator. Acest model de portbagaj are o pozitie avansata pe pavilionul masinii, permitand accesul deplin la bagaje, fara contact intre haion si cutie.

De asemenea, manerele portbagajului aplicate la exterior, stilizate, garanteaza deschiderea facila si inchiderea capacului cutiei cu miscari line. Cutia are si un sistem Slide Lock cu functii separate de deschidere si de blocare, care blocheaza automat capacul si indica atunci cand cutia ramane bine inchisa.

Avand un sistem unic de montare, portbagajul poate fi asezat pe bara in doar cateva secunde, fiind necesar limitatorul de cuplu de strangere, care este integrat in pachet. Montarea portbagajului, asadar, este una din cele mai simple operatiuni, care presupune strangerea ghearelor de prindere in jurul barelor transversale prin actionarea din interiorul cutiei a patru butoane rotative. Concret, montarea efectiva a cutiei pe bare nu necesita mai mult de 5 minute, chiar si pentru persoanele neexperimentate.

Limitarea maxima a barelor pe care se poate fixa acest portbagaj este de 80 mm, iar caracteristica Dual Slide permite deschiderea facila din ambele parti laterale, ceea ce inseamna incarcare usoara, acces la incarcatura si facilitarea montarii cutiei. Fiecare cutie are mai multe puncte de inchidere pentru securitate si un sistem antifurt, iar cheia se indeparteaza numai in cazul in care toate punctele sunt complet inchise.

Compatibilitatea portbagajului cutie mentionata de producator este de tip Aero Bar, Wing Bar, Square Bar si Slide Bar. Acest accesoriu dispune si de suport skiuri si snowboard, are un volum total de 500 de litri, iar dimensiunile sunt generoase, dar nu atat de mari incat sa incurce utilizatorul atunci cand parcheaza: 215 cm lungime, 91.5 cm latime, 44 cm inaltime. Portbagajul suporta o greutate maxima de 75 de kilograme, el insusi cantarind 23.5 kilograme. Este un produs foarte spatios, in care incap chiar si doua carucioare de copii, este usor de manevrat, iar aspectul exterior este impecabil.

Vezi OFERTA!

Cutie portbagaj THULE Touring 780, Titan Aeroskin, 420l

Cutia portbagaj Thule Touring are un aspect deosebit de elegant, fiind fabricat din material aeroskin cu o textura speciala. Acest produs durabil si rezistent dispune de un sistem patentat pentru montare rapida, sistemul Fastclick cu indicator de cuplu integrat pentru o fixare sigura si rapida. In plus, cutia se deschide pe ambele parti pentru o incarcare si o descarcare confortabila, sistemul de inchidere centralizata oferind siguranta maxima.

Cutia portbagaj se monteaza pe bare transversale, are un sistem de deschidere reversibil, este fabricata din titan si este compatibila cu toate tipurile de masini fara a fi necesar un adaptor. Cu un volum de 420 de litri, aceasta achizitie se va dovedi o investitie buna pentru familiile numeroase.

In ceea ce priveste dimensiunile, cutia portbagaj are o lungime de 196 cm, o latime de 78 cm si o inaltime de 43 cm. Suporta o greutate maxima de 50 de kilograme si cutia insasi are o greutate de 15 kilograme. Produsul este foarte incapator si foarte silentios, se comporta foarte bine la drum lung si nu influenteaza consumul masinii in mod negativ.

Conducatorii auto nici nu vor simti prezenta acestui portbagaj, decat la viteze foarte mari. In rest, se poate spune ca produsul este foarte efficient. De asemenea, este compatibil cu barele de transport de pana la 90 mm latime. Se deschide pe ambele parti, asigurand conducatorilor auto comoditate in utilizare si este cea mai buna solutie de a transporta bagaje voluminoase daca portbagajul masinii nu este suficient de spatios.

Vezi OFERTA!

Cutie portbagaj Thule Pacific 780 Antracit Aeroskin Dual Side

O investitie foarte buna pentru conducatorii auto care se confrunta cu lipsa spatiului pentru bagaje in interiorul masinii, cutia portbagaj este fabricata dintr-un material special cu un aspect extravagant si un sistem de prindere rapid pentru o instalare sigura si usoara, chiar cu o singura mana. Cutia portbagaj are caracteristica Dual-Side, ceea ce inseamna ca se poate deschide din ambele parti laterale, echivalent cu o incarcare usoare, un acces facil la bagaje si cu facilitarea montarii cutiei.

Sistemul de blocare al cutiei portbagaj asigura maxima siguranta, existand mai multe puncte de inchidere pentru securitate si antifurt. Cheia poate fi indepartata numai in cazul in care toate punctele sunt foarte bine inchise.

Pozitionarea cutiei portbagaj pe pavilionul masinii este ideala, permitand acces facil fara a fi nevoie de contact intre cutie si haion. Se monteaza pe barele transversale, are compatibilitate WingBar si Squarebar, iar volumul total acceptat este de 420 de litri. Din punct de vedere al dimensiunilor, lungimea este de 196 cm, latimea de 78 cm si inaltimea de 45 cm. Cantareste in total 15 kilograme, nu influenteaza in mod negative consumul de combustibil si este foarte incapatoare. In cadrul acestei cutii portbagaj incap chiar si patru perechi de skiuri, cu bete si clapari, precum si cu combinezoanele necesare unui weekend la munte pentru o familie de patru persoane.

Modelul mare si lat permite transportul facil al bagajelor, masina ruland chiar cu 130 de kilometri la ora pe autostrada, fara ca zgomotul sa fie un impediment si o problema pentru conducatorii auto si pentru pasageri. Nu incurca parcarea, nu pune probleme la inchidere si deschidere si este o investitie foarte buna.

Vezi OFERTA!

Vezi si alte accesorii auto:

Cel mai bun gps auto

Cel mai bun suport telefon auto

Iar daca esti interesat de estetica masinii tale iti recomandam sa citesti:

Cele mai bune covorase auto

Cele mai bune huse auto

Cele mai bun folii auto

+ posts

Salut! Sunt Paul si lucram cu tata in garaj de la varsta de 9 ani, imi place blogging-ul si acesta este site-ul meu unde va voi spune parerea mea despre diferite parti auto.