Anvelope all season, Care sunt cele mai bune in 2022? Pareri, Ghid si Recomandari.

Michelin CrossClimate 92V XL

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

20 Produse

10 Ore

40 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

De ce să ai încredere în noi?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Cele mai bune anvelope all season sunt cele care fac diferența între un drum fără incidente și momente foarte stresante la volan. Anvelopele all season de calitate au o stabilitate mare pe drum, manevrabilitate și frânare rapidă, chiar și pe carosabilul umed. Pentru ca performanțele anvelopelor all season influențează în mod direct consumul de combustibil și siguranța în trafic, este important ca proprietarii mașinlor să aleagă modelul potrivit pentru fiecare sezon și tip de mașină.

Cele mai bune anvelope all season – Recomandari:

Michelin 92T XL

Alegerea Editorului

Michelin 92T XL

Unul dintre cele mai bune modele de anvelope all season pentru dimensiunile 185 65 R15 este oferit de celebrul brand Michelin,  Cross Climate care permite proprietarilor de autoturisme să facă o economie de timp și de bani dați la fiecare început si sfârșit de sezon rece pentru schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă si viceversa.

Modelul Michelin are in componență numai compuși de înaltă calitate, care asigură aderentă excelentă indiferent de vreme, precum si un consum de carburant optimizat. De asemenea, lamele de înaltă performanță si profilul unic în V reprezintă o combinație unică ce asigură tracțiunea optimă pe ăapadă și o longevitate sporită.

În alta ordine de idei, anvelopa Michelin Crossclimate este o combinație inovatoare între blocuri de profil tesite și lamele performante, asigurând o frânare excelentă pe suprafețe uscate și performanțe optime pe zăpadă.

Prețul este unul accesibil, indicele de sarcină este 92, ceea ce înseamnă ca acceptă o masă maximă de 630 de kilograme atunci când este umflată la presiunea optimă.

Fiind un cauciuc ranforsat, cu un nivel de zgomot mic, de doar 68 de decibeli, încadrată în clasa de aderență pe suprafețe umede B, singurul mic inconvenient ar fi clasa de eficiență la consum care este C , ceea ce înseamnă că nu se pune foarte mare accent pe economia carburantului.

În concluzie, Michelin 92T XL reprezintă o alegere foarte bună a conducătorilor auto care caută o calitate premium în consumabilele pe care le investesc in mașinile lor.

Puncte forte:

 • Compusi de inalta calitate
 • Dimensiuni: 185 65 R15
 • Profil unic in V

Michelin CrossClimate 92V XL

Cel Mai Popular

Michelin CrossClimate 92V XL

Cea mai populara din topul nostru al celor mai bune anvelope all season. Proprietarii autoturismelor care iau inteleapta decizie de a investi in anvelope all season se bucură de beneficiile deciziilor luate o perioada îndelungată, pentru că nu mai sunt nevoiți să meargă în service sau la vulcanizare pentru schimbări de roti și mai mult decât atât, economisesc timp și bani.

Michelin Cross Climate 185 65 R15 este alegerea potrivită a tuturor proprietarilor de autoturisme care caută în primul rând siguranță, și a tuturor conducătorilor auto care caută un produs fiabil, eficient, rezistent și cu o durată de viață ridicată.

Acest model are un amestec inteligent de compuși pentru aderență ideală pe toate tipurile de vreme, făcând parte din clasa A la frânarea pe suprafețe umede. Consumul de carburant este optimizat prin intermediul combinației între profilul unic in V și lamele de înaltă performanță care asigură și o tracțiune optimă pe zăpadă.

Nu în ultimul rând, acest cauciuc ranforsat este și silențios, cu un nivel de zgomot de 69 de decibeli, este încadrat în indicele de viteză V, ceea ce înseamnă că se pot atinge viteze de până la 240 de kilometri pe ora și în indicele de sarcină 92, ceea ce înseamnă că suportă o masă maximă de 630 de kilograme in condiții optime de presiune.

Așadar, modelul Cross Climate, la un preț puțin ridicat, însă nu inaccesibil pentru cumpărători se va dovedi cea mai bună alegere a conducătorilor auto.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 185 65 R15
 • Fiabila, rezistenta si eficienta
 • Aderenta ideala pentru toate tipurile de vreme
 • Cea mai bună clasă de frânare

Michelin CrossClimate+ 91H

Cel Mai Ieftin

Michelin CrossClimate+ 91H
Michelin CrossClimate+ 91H

Aceasta este cea mai ieftina, din topul nostru al celor mai bune anvelope all season. Din ce în ce mai mulți conducatori auto aleg sa investească in anvelope all season pentru a evita aglomerațiile si banii dați de fiecare dată când trebuie să meargă la vulcanizare să își schimbe anvelopele conform sezonului.

Una din cele mai bune recomandari ale specialistilor in acest sens este Michelin Cross Climate cu dimensiunile 195 65 R15 care este fabricată pe baza unei “rețete” inteligente dintr-un amestec de compuși pentru consumul optim de carburant.

În altă ordine de idei, aceasta asigură tracțiune bună pe zăpadă, are o durată de utilizare foarte lungă, asigură performanțe excelente pe suprafețe uscate și umede, precum și frânare foarte bună.

Acest produs are un indice de sarcină 91 ceea ce înseamnă că acceptă o masă maximă de 615 kilograme dacă este umflată la presiunea maximă, iar indicele de viteza H sugerează faptul ca autoturismul poate atinge 210 kilometri pe oră.

Fiind încadrată în clasa de aderență pe suprafețe umede B, înseamnă că anvelopa face față cu brio tuturor condițiilor meteo. Clasa de eficiență de consum C, însă, nu reprezintă un avantaj major, pentru că înseamnă că nu se pune mare accent pe economia de carburant.

Fără doar si poate, aceasta este alegerea potrivită pentru toți proprietarii de mașini ale căror specificații din cartea tehnică cer aceste dimensiuni și care au în plan să își echipeze mașina în mod corespunzător pentru mai multe sezoane, nu numai pentru un anumit anotimp.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 195 65 R15
 • Indice de viteza H
 • Performante excelente pe suprafete uscate si umede

Continental Contact 92V XL

Continental Contact 92V XL

Una din cele mai bune anvelope all season pentru autoturisme ce acceptă dimensiunile 195 60 R15 este oferită de brandul de renume Continental și este potrivită pentru toate sezoanele, atât cel de vară, iarnă, toamnă sau primavară, pe toate conditiile meteo.

Anvelopa este destinată autoturismelor, se încadrează în clasa de eficiență de consum B, are un indice de zgomot 2, ceea ce înseamnă că este moderat și nu incomodează prea mult la mers. De asemenea, o altă caracteristică și totodată un punct forte al acestui model este încadrarea în clasa de aderență pe suprafețe umede B, dar și ranforsarea conform marcajulu XL.

Indicele de sarcină 92 sugerează utilizatorilor faptul că aceasta poate suporta o încărcare maximă de 630 de kilograme dacă este umflată la presiunea corespunzătoare. Aceasta combină in mod eficient calitățile anvelopelor de vară si celor de iarnă, scutind proprietarii de schimbul între sezoane.

Cu un indice de viteză V, autoturismele ce folosesc aceast pneu pot atinge viteza maximă de 240 de kilometri pe oră in condiții de siguranță. Singurul punct minus care poate fi privit ca si un oarecare dezavantaj este prețul, destul de ridicat, însă corelat cu toate proprietățile si calitățile de care dă dovadă, este un preț care merită plătit.

Așadar, Continental Contact 92V XL se va dovedi cea mai bună alegere a tuturor celor care au nevoie de un cauciuc de bună calitate pe care să îl poată folosi la fel de bine pe asfaltul uscat, cât și pe zăpadă și pe mâzgă.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 195 60 R15
 • Indice de zgomot bun
 • Clasa B de consum

Michelin CrossClimate+ 92V XL

Michelin CrossClimate+ 92V XL

Proprietarii autoturismelor care caută o soluție foarte ingenioasă de a accesoriza mașina pentru toate anotimpurile fără a fi nevoiți să meargă înainte de fiecare sezon rece și după acesta la vulcanizare au posibilitatea de a investi in anvelope all season. Un astfel de model de buna calitate pentru dimensiunile 195 60 R15 este modelul Michelin Cross Climate, ideal pentru toate tipurile de vreme.

Aceasta este realizata dintr-un amestec inteligent de compuși care asigură o aderență excelentă pe toate tipurile de vreme, un consum optimizat de carburant si combinația între profilul unic în V și lamelele de înaltă performanță asigură tracțiunea optimă pe zăpadă, longevitatea sporită și performanțe bune și pe suprafețe uscate.

În altă ordine de idei, este produsă de unul din cele mai mari branduri din lume, Michelin, este o alegere foarte bună pentru toți cei care au nevoie de un model de dimensiunile 195/60 R15 pentru toate anotimpurile. O caracteristică tehnică foarte importantă este indicele de sarcina 92, ceea ce inseamnă că poate suporta o masă maximă de 630 de kilograme atunci când este umflată în condiții optime.

Anvelopa are indicele de viteza V, ceea ce înseamnă că poate atinge 240 de kilometri pe oră, este silențioasă și nici nu are un preț foarte ridicat, este un model ranforsat care își merită investiția și care cu siguranță va scuti utilizatorii de vizitele dese la vulcanizări sau la service-uri auto.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 195 65 R15
 • Materiale de inalta calitate
 • Profil unic in V

Michelin CrossClimate+ 95V XL

Michelin CrossClimate+ 95V XL

Beneficiile principale pe care le aduc renumitele anvelope all season fac referire în primul rând la faptul că proprietarii autoturismelor nu trebuie să mai piardă timp prețios la vulcanizări sau la service-uri auto schimbând pneurile inainte si dupa sezonu rece.

Modelul ce aparține renumitului brand Michelin, cu dimensiunile 195 65 R15 asigură o aderență excelentă pe toate tipurile de vreme, un consum optim de carburant, care conferă performanțe optime pe suprafețe uscate si umede, longevitate sporită, tracțiune pe zăpadă și mai ales frânare eficientă atât pe carosabilul ud, cât și pe carosabilul uscat.

In altă ordine de idei, Michelin all season este încadrată în indicele de sarcină 95, ceea ce înseamnă că suportă o masă maximă de 690 de kilograme atunci când este umflată la presiunea optimă. Indicele de viteză V sugerează că mașina poate atinge viteze de până la 240 de kilometri pe oră, tinând cont desigur de prevederile legale în acest sens.

Nivelul de zgomot pe care îl face nu este foarte mare, de doar 69 de decibeli, însă fiind încadrată în clasa de eficiență consum C, un mic dezavantaj. Per total, este o anvelopă care se comportă foarte bine atât pe carosabilul ud, cât și pe cel uscat, fără a se simți diferența între cauciucurile de iarnă dedicate și aceasta.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 195 65 R15
 • Excelenta pe toate tipurile de vreme
 • Zgomot redus de doar 69 db

Michelin CrossClimate 94V XL

Michelin CrossClimate 94V XL

Atenția multor conducători auto moderni este îndreptată spre modelele de anvelope all season pentru că acestea sunt mult mai eficiente, economisesc timp pierdut la vulcanizări de cel puțin două ori pe an si foarte mulți bani cheltuiți.

Michelin, brandul de renume cunoscut în întreaga lume oferă conducătorilor auto posibilitatea de a investi într-o anvelopă de dimensiunile 205 55 R16potrivit pentru autoturisme. Acest cauciuc asigură aderența foarte bună pe toate tipurile de vreme datorită amestecului inteligent de compuși pe care îl are in componență, făcând parte din clasa A de frânare pe suprafețe umede.

În plus, aceasta asigură și un consum de carburant optimizat, tracțiune optimă pe zăpadă și o longevitate sporită, precum și performanțe excelente pe zăpadă. Anvelopa poate suporta o masă maximă de 670 de kilograme în condițiile în care este umflată la presiunea optimă și poate ajuta proprietarul autoturismului să atingă viteze de până la 240 de kilometri pe oră, fiind inclusă în clasa V a indicelui de viteză.

Fiind ranforsată, nu produce un zgomot mare, are un preț puțin ridicat comparativ cu posibilitatile conducătorilor români, însă reprezintă o investiție foarte bună pe termen lung, având performanțe de top asemănătoare cu anvelopele de vară sau de iarnă, cu un plus la durabilitate.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 205 55 R16
 • Aderenta foarte buna pe toate tipurile de vreme
 • Profil unic in V

Michelin CrossClimate+ 91H

Michelin CrossClimate+ 91H

Dintre modelele de anvelope all season, Michelin Cross Climate de dimensiuni 205 55 R16 este potrivită pentru autoturismele care au specificat în cartea mașinii aceste dimensiuni. Aceasta asigură aderență excelentă indiferent de vreme, grație amestecului inteligent de compuși si un consum de carburant optimizat.

Tracțiunea pe zăpadă este foarte bună, iar frânarea atât pe carosabilul uscat, cât și pe cel umed este excelentă. Longevitatea acestei anvelope este foarte mare grație combinației între blocurile de profil tesite și lamele performante.

Acest cauciuc all season are un indice de sarcină de 91, ceea ce inseamnă că, în condițiile în care este umflat la presiunea optimă, poate suporta o masă maximă de 615 kilograme și un indice de viteză H, ceea ce înseamnă că poate atinge viteze de până la 210 kilometri la oră.

Cu un nivel de zgomot mediu, de 69 de decibeli și o clasă de eficiență consum C,  CrossClimate se va dovedi o alegere excelentă a proprietarilor de autoturisme. Fiind fabricate în Germania, calitatea este ridicată, iar singurul mic inconvenient peste care potențialii cumpărători cu siguranță pot trece este adâncimea profilului de 8 mm, în condițiile în care cauciucurile de iarnă au o adâncime de 10 mm pentru a se comporta foarte bine chiar și în cele mai vitrege condiții.

In concluzie, Michelin CrossClimate+ 91H reprezintă o alegere foarte bună a proprietarilor mașinilor care întrunesc aceste cerințe ale dimensiunilor și care doresc să facă o economie de timp și bani.

Puncte forte:

 • Dimnesiuni: 205 55 R16
 • Consum de carburant optimizat
 • Tractiunea pe zapada este foarte buna

Michelin CrossClimate+ 97V XL

Michelin CrossClimate+ 97V XL

Una din cele mai importante preocupări ale conducătorilor auto este aceea de a avea cele mai bune anvelope all season pe mașina lor, astfel încât să se poată deplasa în cele mai bune condiții la destinații, fără a ține cont de vreme și fără a fi nevoiți să schimbe anvelopele o dată la o anumita perioada de timp sau inainte de sezonul rece, așa cum impune legea.

Modelul Michelin Cross Climate de dimensiuni 215 55 R16 este perfect pentru că are in componență un amestec inteligent de compuși care asigură o aderență excelentă pe toate tipurile de vreme, dar și un consum optimizat de carburant grație profilului în V și lamelelor de înaltă performanță.

Michelin CrossClimate+ 97V XL este performantă atât pe uscat, cât și în condițiile în care carosabilul este umed, asigurând o tracțiune optimă pe zăpadă și o frânare excelentă pe uscat. Fiind fabricată în Germania, de înaltă calitate și merită fiecare bănuț investit de către cumpărători, chiar dacă prețul este mult peste așteptările si posibilitațile conducătorilor auto români.

Indicele de sarcină este 97, ceea ce înseamnă că poate susține o masă maximă de 730 de kilograme, în condițiile în care este umflată la capacitate optimă. Indicele de viteză V indică faptul că autoturismul poate atinge viteze de până la 240 de kilometri pe oră, ținând cont de prevederile legale, desigur.

Așadar, Michelin CrossClimate+ 97V XL reprezintă cea mai bună alegere a cumpărătorilor care doresc să investească în calitate și în performanță.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 215 55 R16
 • Tractiune optima pe zapada
 • Franare excelenta pe uscat.

Michelin CrossClimate 97V XL

Michelin CrossClimate 97V XL

Faptul ca din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru anvelope all season pentru a economisi timp si bani pierduti la vulcanizari este o alegere foarte buna a proprietarilor de autoturisme care tin foarte mult la siguranta lor in masina indiferent de anotimp.

Modelul de anvelope all season cu dimensiunile 215 55 R16 fabricată de celebrul brand Michelin reprezintă o alegere foarte bună a proprietarilor de mașini în a căror carte tehnică sunt trecute aceste specificații.

Poate fi folosita cu brio pe timp de vară deoarece are o frânare excelentă pe suprafețe uscate și performante maxime in aceste condiții, dar și pe timp de iarnă, deoarece este încadrată în clasa A la franarea pe suprafete umede si asigura o tractiune optima pe zapada.

In alta ordine de idei, are un indice de sarcină cu valoarea 97, ceea ce inseamnă că suportă o masă maximă de 730 de kilograme, iar indicele de viteză V sugerează că autoturismul poate atinge o viteză maximă de 210 kilometri pe ora.

Acest pneu all season are un singur mic inconvenient, prețul ridicat, ce poate fi explicat prin performanțe, în rest este o alegere foarte bună pentru toate anotimpurile și pentru orice stil de sofat.

Fara doar si poate, cauciucul ranforsat Michelin all season Cross Climate este cea mai bună alegere a cumparatorilor inteligenți care doresc să investească în performanță.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 215 55 R16
 • Clasa A la franarea pe suprafete
 • Franare excelenta

FALKEN AS 200 pentru Turism

FALKEN AS 200 pentru Turism

O investitie buna în anvelope all season reprezintă modelul Falken pentru turism de dimensiunile 255 55 R17 cu o garanție de 24 de luni, suficientă pentru doi ani de condus fără probleme, fără schimburi de roți, timp pierdut și bani investiți suplimentar.

Modelul de anvelope all season Falken este fabricat sub licența Goodyear, ceea ce înseamnă că asigură condiții de rulare excelente in orice anotimp si pe orice suprafață uscată, umedă, acoperită cu zăpadă sau gheață.

Este concepută special pentru a îmbina manevrabilitatea bună pe șoseaua umedă și distanța scurtă de frânare pe uscat. Acest model beneficiază de un compus special de siliciu ce asigură o flexibilitate mare indiferent de anotimp și de suprafață.

Indicele de sarcină al anvelopei este 101, ceea ce înseamnă că poate suporta o masă maximă de 825 kilograme și indicele de viteză este V, ceea ce înseamnă că mașina dotată cu aceste anvelope poate atinge viteze de până la 240 de kilometri pe oră.

Un punct minus al acestei anvelope este clasa de eficiență consum, care este F, ceea ce inseamnă că nu asigură un consum de combustibil mic, dar și clasa de aderență pe suprafețe acoperite cu mâzgă, gheață și zăpadă, care este clasa C.

Pneul Falken este o alegere foarte bună, asigurând un nivel de zgomot de 69 de decibeli, fiind fabricat din materiale de cea mai bună calitate si beneficiind de o combinație specială de ingrediente.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 255 55 R17
 • Conditii de rulare excelente in orice anotimp
 • Nivel de zgomot de 69 de decibeli (Redus)

NANKANG N-607+ pentru Turism

NANKANG N-607+ pentru Turism

Alegerea unei anvelope all season nu este atât de dificilă pentru persoanele care cunosc cerințele propriului autoturism. Modelul Nankang cu dimensiunile 225 55 R17 reprezintă o alegere foarte bună pentru autoturismele care au aceste cerințe în cartea tehnică.

Anvelopa all season Nankang  este optimizată pentru a asigura o tracțiune excelentă pe suprafețele umede, dar și uscate. Cu patru rânduri central, aceasta este prevazută cu tehnologia 3D pentru o sporire a aderentei pe suprafețele acoperite cu gheață și zăpadă.

Indicele de sarcină al anvelopei este 101, ceea ce inseamna că, in condiții de presiune excelente, suportă o masă maximă de 825 kilograme. Indicele de viteză V sugerează faptul că autoturismul poate atinge viteză maximă de 240 de kilometri pe oră, în condițiile impuse de lege, desigur.

Un dezavantaj pe care îl aduce achiziționarea acestui model de anvelopă este încadrarea în clasa de eficiență consum E, ceea ce înseamnă că nu se pune mare accent pe economia la combustibil. In rest, este încadrată în clasa de aderență pe suprafețe umede B, are un nivel de zgomot acceptabil de 71 de decibeli și reprezintă o investiție foarte bună pentru orice anotimp și pe orice tip de suprafață.

Anvelopa imbina manevrabilitatea excelenta cu distanta scurta de franare si asigura controlul optim atat pe soselele umede, cat si uscate.

Puncte forte:

 • Dimensiuni: 225 55 R17
 • Optimizata pentru a asigura o tractiune excelenta
 • Tehnologia 3D

De ce sa alegi cele mai bune anvelope all season?

Șoferii sunt obligați să iși echipeze mașina in mod corespunzător pentru a face față condițiilor de iarnă dar trebuie să subliniem și importanța achiziționarii unor anvelope all season de bună calitate, acestea garantează siguranța în trafic, oferind eficiență la frânarea chiar pe suprafețe umede, uscate sau pe drumuri acoperite cu zapadă.

Conducătorii auto cunosc cât de important este să dețină o mașina dotată cu anvelope de calitate și faptul că acestea sunt cele mai importante consumabile la un autoturism. Anvelopele all season sunt performante, eficiente, și acoperă toate nevoile conducătorilor auto, fără ca aceștia să se ingrijoreze la schimbarea sezonului.

Criterii de achiziționare anvelope all season:

Gradul de performanta asigurat

Unul din cele mai importante criterii de achiziționare este legat de performanțele acestora. Anvelopele noi sunt foarte performante, oferă confort pe timpul condusului, dar și aderență și tracțiune moderată, permit viteze de rulare mari, având o rezistență mare. Posesorii de autoturisme noi sau din gama mașinilor sport vor prefera modele performante și ultra-performante, acestea oferind cea mai bună tracțiune, aderență sporită pe carosabilul umed și o rezistență mai mare la viteze ridicate.

Dimensiunile

Dimensiunile anvelopelor reprezintă un criteriu la fel de important în alegerea modelelor potrivite. Acestea pot fi încadrate în mai multe categorii, în funcție de diametrul jantei. Aceste dimensiuni se găsesc în cartea autovehiculului și trebuie respectate întocmai. Conducătorii auto nu pot să opteze pentru produse mai înguste decât este recomandat de către producător, și nici mult mai mari, pentru că vor reduce astfel din manevrabilitate, control si aderență, determinând un consum mai ridicat de combustibil.

Se recomandă respectarea dimensiunilor omologate și pentru a evita problemele legale de compatibilitate cu mașina, care țin de asigurare sau de ITP. In plus, înălțimea, lățimea si diametrul anvelopei contează foarte mult. Îndeosebi diametrul trebuie sa fie același cu al jantelor pe care se montează pentru a evita accidentele.

Durata de viață este la fel de importantă

Durata de viață se repartizează pentru fiecare clasă de performanță in parte, putând fi mică, medie si ridicată. Conducatorii auto care circula convențional și nu își suprasolicită mașina pe drumuri dificile, cei care nu ating viteze foarte mari pot alege modelele mai ieftine, cu o durată de viață mai mică, de până la 100000 de kilometri.

Dacă, însă, autoturismul este solicitat la maxim, atunci va fi nevoie de un pneu cu durată de viață medie sau extinsă. Pentru că mașina vine echipată din fabrică cu pneuri originale OE, anvelopele all season pot face parte din aceeași clasă pentru o nouă achiziție.

Indicele de sarcină si indicele de viteză

Indicele de sarcină este un alt criteriu foarte important, simbolizat printr-un număr din două sau din trei cifre care indică masa maximă în kilograme pe care o poate susține anvelopa umflată la presiunea recomandată.

Un alt criteriu important este viteza de rulare.

Aceasta este categorisită pe clase, este notată cu litere și oferă informații importante despre viteza maximă la care rezistă anvelopele.

Stilul de șofat

Eeste un criteriu esențial în alegerea celor mai bune anvelope all season, acestea fiind ideale pentru că se comportă foarte bine pe teren noroios, accidentat sau în condiții mai dificile de iarnă.

Informațiile de pe etichetă trebuie să fie analizate serios

Se va pune accent și pe eticheta  pe care sunt însemnate clasele de aderență, consumul de carburant și nivelul de zgomot.

Clasa de aderență pe ud arată cât de repede frânează un cauciuc în condiții de rulare la o viteză de 80 de kilometri pe oră în caz de carosabil ud. Diferența între clasa A și G este de 18 metri de frânare.

În ceea ce privește consumul de carburant, clasa A aduce cea mai importantă economie de carburant, iar clasa G cea mai puțină.

Nivelul de zgomot este un criteriu care se calculează în decibeli și se referă la zgomotul exterior, nu la cel din habitaclu. Cele mai silențioase anvelope all season au sub 68 de decibeli.

Brandul anvelopelor all season

Cu cât brandul este mai cunoscut, cu atât cauciucurile sunt considerate mai bune. Desigur, șoferii pun accent și pe bugetul pe care îl au disponibil. Brandurile premium produc anvelope all season care costă destul de mult – Bridgestone, Dunlop, Goodyear, Continental, Pirelli, Michelin sau Nokian – dar oferă o calitate foarte bună a materialelor iar acest lucru se vede și în topul nostru al celor mai bune anvelope all season.

În final, pentru că o anvelopa all season este destinată unor condiții meteo mai dificile, șoferii trebuie să țină cont de condițiile meteo din zona în care stau sau conduc. Unele zone sunt mai reci, unele sunt caracterizate de precipitații pe tot parcursul anului, în timp ce în alte zone abia dacă ninge. Cert este că anvelopele all season sunt concepute să se comporte impecabil în mai multe condiții, precum drumuri ude sau condiții de trafic specifice iernilor ușoare.

Anvelopele pentru toate sezoanele îmbină calitățile anvelopelor din ambele sezoane și scutesc cumparatorii de cheltuieli inutile între acestea. În condiții meteo extreme se recomandă folosirea unui set destinat fiecărui sezon în parte – prin urmare, atunci când temperatura scade considerabil, anvelopele pentru sezonul rece sunt recomandate de către specialiști.

Daca nu sunteti increzator ca aceste anvelope all season sunt pentru dumneavoastra, puteti citi si recenziile noastre pentru cele mai bune anvelope de vară si cele mai bune anvelope de iarnă.

Vedeti si diferenta intre anvelopele de iarnă / vară si all season

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul