Skip to main content

Cel mai bun compresor auto | Pareri, Ghid si Recomandari pentru 2020!

Cel mai bun compresor auto | Pareri, Ghid si Recomandari pentru 2020!

Proprietarii unui autoturism trebuie sa se dovedeasca persoane responsabile si sa isi achizitioneze aparatele si dispozitivele care sa protejeze masina si sa detecteze din timp orice problema care poate aparea pe parcurs si care ar putea sa ii puna functionarea in pericol. Conducatorii auto cu experienta stiu cat de important este sa verifice daca presiunea interna a anvelopelor este cea potrivita si sa le umfle in mod corespunzator, atunci cand aceasta este scazuta.

Umflarea anvelopelor se poate desfasura simplu si rapid, chiar si acasa, fara a fi necesara deplasarea la cea mai apropiata vulcanizare sau la cel mai apropiat service, daca proprietarii auto detin un compresor aer auto. Investitia se poate dovedi initial mare, dar va fi foarte utila pe toata durata functionarii autoturismului.

Un astfel de dispozitiv este simplu de folosit, ofera rezultate rapide si scuteste conducatorii auto de timpul si de efortul consumate la vizitele la service-ul auto. Concret, mentinerea unei presiuni normale in anvelope este esentiala pentru o buna functionare a masinii, pentru protejarea si siguranta la volan si in trafic a utilizatorilor, dar si a celorlalti participanti. De aceea, conducatorii auto nu ar trebui sa treaca foarte indiferenti pe langa acest parametru important, care poate fi masurat si corectat rapid si simplu daca detin un compresor auto, care ii va scuti de riscuri inutile.

Principalele motive pentru a investi intr-un compresor auto

Un compresor auto bun este un aparat simplu, al carui mod de functionare este comparabil cu cel al unei pompe electrice. Fiecare conducator auto ar trebuie sa aiba un compresor pentru situatiile neplacute, in care se confrunta, spre exemplu, cu o pana de cauciuc. Compresorul poate pompa o cantitate mare de aer pe minut si poate umfla roata care este gata de a circula din nou in trafic pana la cea mai apropiata vulcanizare in cateva secunde.

Compresorul auto va reduce nu numai timpul petrecut de catre conducatorii auto care incearca sa umfle o roata cu o pompa manuala, ci si efortul depus. Astfel, in loc sa transpire umfland roata de la masina, este suficient ca proprietarii de autoturisme sa apese un buton si sa astepte ca aparatul sa isi faca treaba.

Cum se alege cel mai bun compresor auto?

Cel mai bun compresor auto se alege in functie de anumite criterii, precum configuratie, portabilitate, timp de umflare, pret, dar si brand sau garantie. Astfel, compresorul auto bun se alege in functie de :

 • Tipul compresorului

Compresoarele auto disponibile la acest moment pe piata atat in magazinele de specialitate fizice, cat si online, se diferentiaza in doua mari categorii:

 • Simple

Compresoarele auto simple reprezinta cea mai buna alegere pentru conducatorii auto care au un buget redus de investitie intr-un astfel de accesoriu. Practic, un compresor auto simplu este format dintr-o pompa electrica, un cablu de alimentare si un indicator al valorilor de presiune din interiorul rotii, astfel incat sa nu se creeze o presiune mai mare decat cea suportata. Cablul de alimentare a compresorului auto simplu se conecteaza la priza brichetei din masina. Utilizatorii sunt sfatuiti sa aleaga un compresor auto 12V pentru ca este compatibil cu voltajul prizei din autoturism.

 • 2 in 1

Un compresor 2 in 1 va face mult mai mult decat simpla umflare a pneurilor. De fapt, un astfel de compresor auto poate fi gasit si sub denumirea de redresor, pentru ca are puterea de a incarca bateria auto, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor avea doua unelte importante intr-un singur dispozitiv, ceea ce ii va ajuta sa economiseasca spatiu, bani si timp. Pretul este mult mai mare decat in cazul modelelor simple.

 • Voltajul compresorului auto

Pe piata exista atat de multe modele de compresoare auto, incat trebuie facuta o diferentiere clara intre acestea. Compresoarele auto se diferentiaza si din punct de vedere al voltajului. Exista, asadar, o diferenta foarte mare de pret intre modelele care permit numai conectarea la surse electrice cu voltaj mic si cele care permit conectarea la reteaua electrica din casa.

Concret, exista modele de compresoare care se pot conecta numai la o priza de 12V, aceasta fiind si priza de la bricheta din masina, fiind mult mai ieftine si chiar suficiente pentru nevoile utilizatorilor conventionali. Compresoarele auto care permit atat conectarea la o priza de 12V, cat si la o priza normala de 220V sunt situate pe o treapta superioara. Puterea de comprimare este mult mai mare si timpul de umflare este redus, de aceea compresoarele sunt folosite in unitatile de service auto sau la vulcanizari. Unele modele profesionale au un pret mult mai ridicat si depasesc nevoile utilizatorilor conventionali.

 • Portabilitatea compresorului auto

Acesta este un alt criteriu important de decizie in privinta achizitionarii unui compresor auto bun. Exista, asadar mai multe modele de compresoare auto disponibile pe piata, din punct de vedere al portabilitatii:

 • Compresoarele auto portabile de dimensiuni reduse, usor de depozitat si de folosit, recomandate soferilor care fac in mod regulat trasee lungi si care au un risc crescut de a face pana cand sunt foarte departe de casa. Aceste compresoare auto sunt simple si au doar functia de pompa electrica. Portabilitatea este un criteriu de achizitie important pentru conducatorii auto care sunt impatimiti ai ciclismului si isi iau adesea si bicicleta in drumeti.
 • Compresoarele auto profesionale, care sunt mult mai grele, mai voluminoase, mai dificil de transportat si de depozitat, ideale pentru uz profesional in benzinarii, vulcanizari sau service-uri. Reprezentantii service-urilor auto si vulcanizarilor isi pot indrepta atentia catre modelele mai performante, dotate cu mai multe accesorii, care sunt capabile sa umfle atat rotile anvelopelor, cat si ale camioanelor si autoutilitarelor.

 

 • Putere si debit de pompare

Puterea si debitul de pompare sunt parametri care vor fi afisati mereu in descrierea unui astfel de dispozitiv. Puterea este exprimata in W, insa acesta nu este cel mai important parametru ce trebuie verificat, ci mai degraba debitul de aer pe care il poate livra. Cu cat debitul este mai mare, cu atat va fi mai mare si viteza de umflare a rotilor.

 • Presiunea maxima

Inainte de a alege cel mai bun compresor auto, cumparatorii trebuie sa puna accent si pe presiunea maxima. Un model bun este capabil sa indice presiunea aerului din interiorul rotii. Presiunea maxima face referire la valoarea maxima de presiune pe care o poate afisa compresorul. Ideal este modelul care poate afisa o presiune cat mai mare. Compresoarele auto mai slabe afiseaza o presiune de pana in 7 bari, in timp ce modelele mai bune sunt capabile sa afiseze si 20 de bari.

Cu cat este mai mare capacitatea de citire si afisare a presiunii, cu atat se va putea verifica mai bine nivelul aerului din roti. Este foarte important ca soferii sa aiba in vedere faptul ca rotile sa fie umflate la presiunea indicata in cartea masinii pentru a circula in mod optim.

 • Viteza de umflare si timpul de folosire

Un criteriu important de achizitie a compresorului auto, viteza de umflare reprezinta timpul necesar ca roata sa ajunga la nivelul de presiune dorit. Viteza de umflare depinde de mai multi factori, dar valorile afisate de producatori se refera la timpul necesar pentru umflarea unei anvelope complet dezumflate.

In general, compresoarele auto ofera o durata de umflare cuprinsa intre 5 si 15 minute. Din punct de vedere al timpului de folosire, acesta face referire la durata pana cand partile interne incep sa se incinga si sa devina un pericol. Valoarea de 10 minute este cea recomandata de specialisti conducatorilor auto care cauta un compresor cu un pret accesibil.

 • Functii, accesorii si producator

Pentru a alege cel mai bun compresor auto, este necesar ca acesta sa fie produs de un brand de renume, sa dispuna de o lanterna, mufe pentru adaptarea compresorului pentru a umfla si alte obiecte, de un manometru si un cablu suficient de lung pentru a ajunge la toate rotile masinii.

Recomandarile specialistilor pentru cel mai bun compresor auto

Compresor auto Xiaomi Mi Portable Electric, 2000 mAh, microUSB, 0.5 Kg  

Compresorul auto Xiaomi Mi Portable Electric este un dispozitiv digital, portabil, cu optiuni prestabilite. Astfel, utilizatorii trebuie doar sa selecteze obiectul ce va fi umflat, iar compresorul va umfla automat, oprindu-se la valoarea presetata.

Produsul dispune de un excelent afisaj digital, care permite selectarea optiunilor prestabilite si verificarea in timp real a stadiului umplerii cu aer. De asemenea, se poate folosi compresorul de aer digital portabil pentru a verifica presiunea anvelopelor, valori care sunt afisate pe display.

Mecanismul este de inalta precizie, compresorul poate fi presurizat pana la 150 psi, o presiune care permite umflarea numeroaselor dispozitive, de la mingi la cauciucuri de masina. In alta ordine de idei, bateria compresorului auto de 2000 mAh este suficienta pentru umflarea a 8 roti de bicicleta la viteza de 3 minute pe roata sau de 5 cauciucuri de masina la presiunea de 2 bari cu o viteza de 6 minute pe cauciuc.

Acest compresor dispune si de iluminare LED, care permite utilizarea pe timp de noapte. Acest compresor se incarca in mai putin de 3 ore si are un design compact si o greutate redusa, care il fac usor de manevrat si de transportat.

Vezi OFERTA

Compresor auto Profesional 2 cilindri Valuci auto 12V 

Compresorul auto Valuci dispune de un voltaj maxim de 13.8 volti si are un amperaj maxim de 25A. Este un companion de nadejde tuturor conducatorilor auto care stiu cum este sa se afle in situatii dificile pe sosea. Presiunea maxima de lucru a compresorului este de 150 PSI, iar presiunea de pornire de 200 PSI. Produsul este ideal pentru autoturisme, in orice anotimp si pentru orice model de masina.

Compresorul auto profesional are o durata maxima a ciclului de functionare de 40 min- 40 psi – 24C. Lungimea cablului este de 4.5 metri, iar compresorul are o greutate de 2 kilograme, ceea ce il transforma intr-un dispozitiv portabil foarte eficient conducatorilor auto la drum lung.

Vezi OFERTA

Compresor Аer Flexzon 2 Cilindri 55L /Minut Pentru Turisme si Dube 12V 20A 

Noul compresor auto de aer portabil Flexon are un consum de energie redus, este un dispozitiv util conducatorilor auto care pleaca adesea la drum lung cu masina si care se confrunta cu situatii limita, in care sunt nevoiti sa isi schimbe sau sa isi umfle roata. Un compresor de aer se va dovedi extrem de eficient si pentru alte dispozitive care necesita umflate in gospodarie.

Compresorul auto de aer se alimenteaza la sursa de 12V, dispune de un curent nominal de 20A, are un debit de aer de 55 de litri pe minut si o presiune maxima de 150 PSI. Totodata, compresorul de aer are trei bucati de duze pentru pomparea bilelor de saltele si altor produse asemanatoare si poate functiona fara intrerupere timp de 20 de minute.

Tensiunea de operare este de 12 volti si sursa de alimentare este direct de la baterie cu cleme sau in bricheta. Cu un cablu de alimentare de trei metri si un furtun cu pompa spirala cu manometru usor demontabil cu conexiune rapida de 5 metri, acesta se poate dovedi cel mai  bun compresor auto la cel mai bun pret.

Are o greutate de 2 kilograme, ceea ce il face extrem de portabil si de practic. Are un panou de comanda mecanic si un debit maxim de aer de 55 de litri pe minut, presiunea maxima de lucru fiind de 10.34 bar. Produsul se va dovedi de o calitate ireprosabila, fiabil si rezistent – caracteristici confirmate de catre utilizatori in review-uri.

Furtunul si cablul de alimentare sunt suficient de lungi pentru a ajunge la orice roata a autoturismului. Fara doar si poate, investitia se va dovedi excelenta pe o  parioada indelungata, gratie rezistentei si fiabilitatii.

Vezi OFERTA

Citeste si articolele noastre despre:

+ posts

Salut! Sunt Paul si lucram cu tata in garaj de la varsta de 9 ani, imi place blogging-ul si acesta este site-ul meu unde va voi spune parerea mea despre diferite parti auto.