Anvelope iarnă 215 60 R16 | Care este cel mai bun model pentru 2022?

Anvelopa iarna 215 60 R16 Dunlop

Anvelopa de iarna 215 60 R16 BFGoodrich

Anvelopa Iarna 215 60 R16 TRIANGLE

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

22 Produse

10 Ore

29 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Cele mai importante accesorii ale unui autoturism pe perioada iernii sunt anvelopele. Anvelopele de iarnă nu mai sunt demult un subiect tabu sau o necunoscuta pentru clienti si pentru conducatorii auto, ci sunt o necesitate si acest lucru ii determina pe multi dintre proprietarii de autoturisme sa isi doreasca sa ia cea mai buna decizie pentru siguranta si confortul lor la volan. In articolul ce urmeaza va vom prezenta cele mai bune anvelope de iarna 215 60 R16 pentru anul 2022.

Cele mai bune anvelope de iarna 215 60 R16 – Recomandari:

Anvelopa iarna 215 60 R16 Dunlop

Alegerea Editorului

Anvelopa iarna 215 60 R16 Dunlop

Cea mai sigura anvelopa de iarnă din multitudinea de anvelope de pe piata, incadrata in valorile 215/60 R16, modelul Winter Sport 5 asigura utilizatorilor aderenta de care acestia au nevoie pentru drumurile de iarnă imprevizibile, aderenta laterala suprema pe toate suprafetele alunecoase, dar si performanta sporita pe carosabilul acoperit de zapada.

In alta ordine de idei, rezistenta la acvaplanare si eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil sunt numai cateva din motivele pentru care aceasta anvelopa este declarata cea mai sigura din clasa ei de dimensiuni.

Canelurile centrale oblice cu care este aceasta anvelopa imbunatatita, isi marsc lungimea si isi imbunatatesc capaciattea de deschidere si de angrenare pe suprafata, asigurand o aderenta laterala excelenta pe drumurile de iarnă foarte alunecoase.

De asemenea, performanta acestei anvelope este sporita pe carosabilul acoperit de zapada, iar eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil este foarte mare, gratie designului unic al Winter Sport 5 care permite distribuirea optima si uniforma a greutatii pe toata anvelopa. Profilul benzii de rulare este mai plat, canelura in V creeaza o retea fina care colecteaza zapada in banda de rulare, iar designul directional al benzii de rulare este special conceput pentru deplasarile in diminetile de iarnă reci si umede. Apartinand unuia din cei mai mari producatori de anvelope din lume, brandul Dunlop, anvelopa de inalta performanta se dovedeste a fi cea mai sigura varianta pe soselele din Romania in perioada iernii.

Aceasta anvelopa are un indice de viteza H, ceea ce inseamna ca masina poate atinge fara probleme 210 km/h, iar un indice de sarcina 95, ceea ce inseamna ca poate sustine o greutate maxima de 690 de kilograme.

Anvelopa de iarna 215 60 R16 BFGoodrich

Cel Mai Popular

Anvelopa de iarna 215 60 R16 BFGoodrich

Cea mai populara anvelopa cu dimensiunile 215/ 60 R16 este oferita de un brand destul de cunoscut la nivel international, BF Goodrich. Anvelopa asigura un demaraj eficient pe zapada si pe gheata datorita gripului excelent la start. In timpul miscarii, anvelopa asigura un control optim pe drumurile de iarnă. La stop, anvelopa de iarnă asigura o franare eficace garantata pe orice tip de teren.

Densitatea mare a lamelelor, banda de rulare si suprafata de contact cu solul mai mari pentru o prindere mai buna, dar si lamelele si profilurile largi pentru evacuarea zapezii sunt numai cateva dintre motivele pentru care conducatorii auto investesc in aceasta anvelopa de buna calitate, la un pret accesibil.

In plus, datorita profilului directional, lamelele sparg pelicula de zapada si de apa cu o mai buna evacuare, gratie santurilor, iar gratie striului central continuu, sute de dinti in centrul profilului anvelopei, aderenta este mult mai buna, iar siguranta la volan este maxima.

Franarea eficienta este garantata pe toate tipurile de soluri de iarnă, gratie amprentei la sol mai mari si densitatii lamelelor si marginilor. Aceste anvelope provin din Polonia si au un indice de sarcina cu valoarea 99, ceea ce inseamna ca suporta o masa maxima de 775 kg daca sunt umflate in mod corespunzator. Indicele de viteza H sugereaza atingerea unei limite de 210 km/j, iar clasa de eficienta consum C garanteaza un consum foarte mic de combustibil.

Anvelopa Iarna 215 60 R16 TRIANGLE

Cel Mai Ieftin

Anvelopa Iarna 215 60 R16 TRIANGLE

Cea mai ieftina anvelopa de iarnă marca Triangle cu dimensiunile 215 60 R16 are un indice de sarcina cu valoarea 99, ceea ce inseamna ca sustine o masa maxima de 775 kg in conditiile in care este incarcata in mod corespunzator, la presiunea recomandata. De asemenea, este important de mentionat si indicele de viteza, H, care asigura o valoare maxima de 210 km/h pe care o poate atinge autoturismul cu aceste anvelope.

Din fericire, clasa de eficienta consum C sugereaza un consum foarte bun de carburant, in timp ce clasa de aderenta pe suprafete umede C asigura o combinatie exceptionala de aderenta de prima clasa si o experienta de condus echilibrata si foarte previzibila.

Fara doar si poate, aceasta anvelopa se va dovedi o alegere de top din punct de vedere al raportului calitate-pret. Este o anvelopa potrivita pentru masini SUV sau 4×4, avand un nivel de zgomot de 72 db. Anvelopa se va dovedi foarte de incredere pe zapada si pe gheata in sistem 4×4, chiar si pe drumuri de munte sau pe drumuri destul de abrupte.

Cea mai ieftina anvelopa din categoria ei nu este neaparat si cea mai putin eficienta. Aceasta asigura siguranta in situatii extreme, pe drumuri pline de noroi, zapada sau apa, dar si pe gheata. Pneul ramane usor de controlat si fiabil chiar si la limita aderentei, iar performantele sunt excelente in conditii de iarnă la temperaturi variate.

Anvelopa iarna 215 60 R16 Debica Frigo

Anvelopa iarna 215 60 R16 Debica Frigo

In afara de dimensiunile anvelopelor de iarnă, care sunt usor de gasit in cartea tehnica a masinii sau chiar in inscrisurile din lateralul anvelopei, sunt importante si alte caracteristici ce tin de eficienta, rezistenta, aderenta si de zgomotul facut de anvelope.

Indicele de viteza este un criteriu de achizitie foarte important, simbolizat de o litera si indicand viteza maxima pe care o permite anvelopa. Indicele de sarcina reprezinta masa maxima admisa in kg pe care o poate sustine anvelopa cand este umflata la presiunea recomandata.

Daca proprietarii autoturismelor deja cunosc latimea (215 mm), inaltimea (60 mm) si diametrul (16 inch), atunci vor avea nevoie si de clasa de aderenta pe ud, clasa de consum de carburant si valoarea nivelului de zgomot pe care o face anvelopa. Clasa de aderenta la ud arata cat de rapid franeaza anvelopa in conditii de rulare pe carosabilul ud cu o viteza de 80 km/h.

In plus, anvelopele de iarnă determina pana la 20% din consumul de carburant al masinii. In aceste conditii, este usor de inteles de ce acest criteiru poate fi important in alegerea anvelopei.

De ce trebuie să ții cont?

    Arată Cuprinsul