Cele mai bune anvelope de vară | Pareri, Ghid si Recomandari pentru 2022!

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver 88H

Anvelope Vară Michelin Cross Climate XL 95V

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver 88V

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

25 Produse

18 Ore

45 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Cele mai bune anvelope de vară sunt cele care ajuta conducatorii auto sa ajunga la destinatie in conditii de deplina siguranta, fara a avea parte de accidente sau de incidente nefericite. Anvelopele de vara de calitate ofera manevrabilitate buna, franare rapida, stabilitate pe drum, precum si performante notabile. Proprietarii autoturismelor trebuie sa respecte legislatia rutiera si sa isi schimbe anvelopele destinate sezonului rece cu cele de vara (desi nu este o masura obligatorie in acest sens), ci doar o masura de respect pentru masina.

Cele mai bune anvelope de vara – Recomandari:

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver 88H

Alegerea Editorului

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver  88H

Pentru ca proprietarii masinilor sa investeasca mai putin in anvelope, este necesar sa aleaga sa si le schimbe in functie de anotimp, asa cum este si prevazut prin lege. Ceea ce inseamna ca anvelopele de vară trebuie schimbate o data cu venirea anotimpului cald pentru a evita tocirea anvelopelor pentru sezonul rece astfel, autovehiculul dumneavoastra poate circula in conditii de maxima siguranta pe sosea, conform legislatiei in vigoare.

Anvelopele 195 60 R15 sunt potrivite pentru turismele in cartea carora sunt specificate aceste dimensiuni. Un prim avantaj al acestor anvelope este siguranta sporita pe care o ofera pe drum, pentru ca suprafata de contact cu solul este cu 10% mai mare pentru aderenta optima.

Un alt atu al anvelopelor 195 60 R16 este acela ca asigura o economie mai mare de carburant si o durata crescuta de exploatare, conform noii tehnologii Eco’N’Grip care foloseste o formula ce imbunatateste coeziunea moleculara si limiteaza incalzirea anvelopei. Economia de carburant este asigurata si de stratul de polimeri sub banda de rulare ce imbunatateste rezistenta la rulare si reduce consumul de energie.

Indicele de sarcina al acestor anvelope este 88, care indica masa maxma de kilograme pe care o poate sustine anvelopa atunci cand este umflata la presiunea recomandata. Anvelopele sunt incadrate in clasa de eficient consum C, in clasa de aderenta pe suprafete umede A si au un nivel de zgomot de 70 de decibeli, care este si singurul mic inconvenient ce poate fi luat in calcul de catre cumparatori.

Menționăm că aceasta este castigatoarea din toopul nostru al celor mai bune anvelope de vara.

Anvelope Vară Michelin Cross Climate XL 95V

Cel Mai Popular

Anvelope Vară Michelin Cross Climate XL 95V

Proprietarii de autoturisme care au suficient de multi bani sa investeasca intr-un set complet de patru anvelope de vară marca Michelin, cel mai cunoscut brand din intreaga lume, au surpriza sa gaseasca acest set cu specificatiile 195 65  R15 la un raport calitate-pret foarte bun.

Aceste anvelope de vară au numeroase puncte pro, fiind caracterizate de un amestec inteligent de compusi care asigura o aderenta excelenta pe toate tipurile de vreme. De asemenea, sunt incadrate in clasa A de franare pe suprafete umede si au un consum optimizat de carburant.

In alta ordine de idei, anvelopele Michelin confera performante excelente pe suprfete uscate, longevitate sporita, suportand un indice de sarcina de 95, adica masa maxima de kilograme sustinuta de nvelopa atunci cand este umflata la presiunea recomandata.

Nivelul de zgomot este de doar 68 de decibeli, o valoare destul de mica. Anvelopele de vară model Cross Climate destinate autoturismelor sunt ranforsate, sunt foarte eficiente la franare si la rulare pe suprafete umede si uscate, insa pretul este destul de mare, ceea ce poate constitui un dezavantaj pentru cumparatori.

Asadar, setul de anvelope format din patru anvelope de vară Michelin 195 65 R15 este o alegere buna pentru proprietarii de autoturisme care au nevoie de astfel de produse.

Cea mai populara din  topul nostru al celor mai bune anvelope de vara.

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver 88V

Cel Mai Ieftin

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver 88V

Una din cele mai importante investitii pe care proprietarii de turisme le pot face in masinile lor este legata de anvelopele de vară. Nu este suficient ca proprietarii masinilor sa investeasca in anvelope de iarnă pe care sa le foloseasca pana se tocesc, si nici in anvelope all season care le garanteaza rularea legala in orice anotimp.

Anvelopele de vară 195 60 R15 sunt destinate turismelor care au in specificatiile cartilor lor aceste dimensiuni. Fiind produse de unul din cei mai importante branduri de pe piata, Michelin, aceste anvelope sunt de buna calitate, insa au si un pret pe masura, destul de ridicat, care se poate dovedi un inconvenient pentru cumparatori.

Aceste anvelope ofera siguranta sporita, suprafata de contact cu solul fiind mai mare cu 10% pentru aderenta optima, dar si economie de carburant. Economia de carburant este asigurata in primul rand de stratul de polimeri de sub banda de rulare care imbunatateste s rezistenta la rulare si reduce consumul de energie, dar si datorita folosirii tehnologiei ECO’N’Grip.

Nivelul de zgomot al anvelopelor este de 70 de decibeli, fiind incluse in indicele de viteza clasa V, in clasa de eficienta consum C si in clasa de aderenta pe suprafete umede A. Nu in ultimul rand, indicele de sarcina este 88, ceea ce inseamna greutatea maxima suportata de anvelopa atunci cand anvelopa este umflata la presiunea indicata.

Ceea ce inseamna ca proprietarii de autoturisme care au nevoie de anvelope 195 60 R15 stiu ce model sa aleaga pentru a se bucura de eficienta lor cat mai mult timp.

Cea mai ieftina, din topul nostru al celor mai bune anvelope de vara.

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver, 88 T

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver, 88 T

Anvelopa de vară Michelin, de  dimensiuni 185 65 R15este recomandata tuturor proprietarilor de autoturisme care cauta cauciucuri de aceste dimensiuni, cauciucuri care sa ii ajute sa economiseasca mai mult carburant si sa conduca in siguranta in orice anotimp.

Economia cu pana la 60 de litri de carburant fata de alte anvelope este un atu foarte portant, iar siguranta sporita este un alt motiv pentru care potentialii cumparatori doresc sa investeasca in aceste produse. Practic, suprafata de contact cu solul este mai mare cu 10% pentru aderenta optima, iar tehnologia Eco’N’Grip utilizeaza o formula care limiteaza incalzirea anvelopei.

Stratul de polimeri ce se afla sub banda de rulare imbunatateste rezistenta la rulare si reduce consumul de energie. In alta ordine de idei, indicele de sarcina, adica masa maxima suportata de anvelopa atunci cand este umflata la presiunea optima este 88. A

Anvelopa este incadrata in clasa de eficienta consum C, ceea ce inseamna ca nu genereaza un consum de carburant foarte mare, are un indice de viteza T, ceea ce inseamna ca viteza maxima pe care o poate atinge este de 190 km/h si face un zgomot maxim de 68 de decibeli.

In concluzie, conducatorii auto care doresc sa investeasca in anvelope care sa le confere aderenta, stabilitate si consum excelente pot opta pentru acest tip de anvelopa, cu conditia ca autoturismul lor sa accepte dimensiunle specificate de catre producatori.

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver, 91H

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver, 91H

Unul din cele mai cunoscute branduri producatoare de anvelope la nivel mondial, Michelin prezinta anvelopa de vară Energy saver cu specificatiile 195 65 R15 si recomanda tuturor conducatorilor auto care dispun de turisme care se incadreaza in aceasta categorie de dimensiuni.

Acest model de anvelopa de vară asigura o siguranta sporita pentru ca suprafata de contact cu solul este mai mare cu 10%, in vederea obtinerii unei aderente optime. Gratie noii tehnologii folosite, denumite Eco’N’Grip, economia de carburant este mult mai mare, iar formula imbunatateste coeziunea moleculara si limiteaza incalzirea anvelopei.

In alta ordine de idei, un avantaj foarte apreciat de catre utilizatori este acela al nivelului de zgomot, care este de doar 69 de decibeli, precum si indicele de sarcina, care este de 91, ceea ce inseamna ca 91 este masa maxima de kilograme acceptata in timpul mersului cand anvelopa este umflata la presiunea recomandata.

Indicele de viteza al anvelopei este H, ceea ce inseamna ca autoturismul nu trebuie sa depaseasca viteza de 210 km/h, iar clasa de eficienta consum in care este incadrata anvelopa este B, ceea ce indica un consum de carburant optim.

Fara doar si poate, lasand la o parte pretul oarecum ridicat pentru asteptarile cumparatorilor, aceasta anvelopa este o investitie foarte buna pe care o pot face conducatorii auto care doresc sa investeasca in anvelope rezistente la uzura, cu aderenta buna pe suprfete umede si cu un consum redus.

Anvelopa Vara Continental Eco Contact 5, 88T

Anvelopa Vara Continental Eco Contact 5, 88T

Pentru conducatorii auto care cauta o anvelopa de vară foarte buna, modelul Continental de dimensiuni 185 65 R15 este alegerea perfecta. Anvelopa este destinata autoturismelor pentru a rula pe perioada calda, indeosebi vară.

Aceasta anvelopa este incadrata in clasa de eficienta de consum C, ceea ce inseamna ca nu genereaza un consum foarte mare de combustibil. Indicele de viteza al anvelopei este T, ceea ce inseamna ca se poate rula cu o viteza de 190 km/h. Indicele de sarcina indica o incarcare maxima de 560 de kilograme pe roata, conform indicelui 88.

Este o anvelopa foarte silentioasa, confectionata din cauciuc moale de inalta calitate, care isi pastreaza proprietatile la temperaturi inalte si asigura o franare foarte eficienta. Anvelopa este perfecta pentru condus in siguranta, cu un consum mic de combustibil, conceputa pentru vehiculele din clasa medie si din clasa compacta.

Un alt avantaj pe care il aduce aceasta anvlopa este designul atractiv, siguranta la franare, zgomotul redus, siguranta garantata si tehnologia Conti Silent care asigura performante mari, silentiozitate si faptul ca anvelopa contine o spuma polietarica pe baza de poliester care este atasata pe camasa interioara cu un adeziv in zona caii de rulare.

Desi tara de fabricare este Portugalia, iar majoritatea cumparatorilor se asteapta la calitate germana, acesta nu este un impediment in achizitionarea acestor anvelope extrem de eficiente si recomandate de catre specialisti pentru calitates, silentiozitatea si durabilitatea de care dau dovada.

Anvelopa Vara Michelin Primacy 4, 91V

Anvelopa Vara Michelin Primacy 4, 91V

Proprietarii de autoturisme care au nevoie de anvelope de vară de dimensiuni 205/ 55 R16 pot investi in produsul marca Michelin, Primacy 4, cu profil optimizat pentru o performanta de durata. Noul profil  ofera pana la 22% mai mult spatiu pentru a evacua si  mai multa apa. compusul este performant, de ultima generatie, pe baza de cauciuc, care ofera performante exceptionale pentru franarea pe carosabilul umed, atat atunci cand anvelopa este noua, cat si atunci cand este uzata, fara a-i compromite longevitatea.

Anvelopa Michelin Primacy 4 dispune de marcaje inovatoare de uzura a benzii de rulare care ii va ajuta pe cumparatori sa indice momentul optim de schimbare a cauciucului. Indicele de sarcina este de 91, ceea ce arata o capcitate de incarcare a pneului de 615 kilograme, setul de anvelope sustinand 2460 kilograme.

In alta ordine de idei, anvelopa este incadrata in clasa de eficient de consum C, ceea ce inseamna ca nu va genera un consum ridicat de combustibil. Foarte importanta este incadrarea anvelopei de vară Michelin in clasa de aderenta pe suprafete umede A, care asigura siguranta la rulare pe suprafete umede, dar si nivelul de zgomot 68 decibeli.

Lasand deoparte pretul destul de ridicat pentru cumparatorii romani, (in cazul in care nu gasesc anvelopa la reducere), aceasta reprezinta o investitie foarte buna, fiind stabila in curbe, silentioasa, eficienta pentru rulare pe toate tipurile de suprafete.

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver, 91H

Anvelopa Vara Michelin Energy Saver, 91H

Modelul de anvelopa de vară Michelin Energy Saver+ cu dimensiunile 205/ 55 R16 este alegerea potrivita pentru proprietarii de autoturisme care au aceste cerinte in ceea ce priveste dimensiunile cauciucurilor folosite. Michelin este unul din cele mai cunoscute branduri, renumite in intreaga lume, asigurand siguranta sporita, aderenta, dar si o economie de carburant foarte mare si o durata crescuta de exploatare.

Stratul interior este de polimeri si este situat sub banda de rulare, avand rolul de a imbunatati rezistenta la rulare si de a reduce consumul de energie. Anvelopa are un indice de sarcina de 91, care indica masa maxima in kilograme pe care o poate sustine anvelopa atunci cand este umflata la presiunea recomandata. Indicele de sarcina 91 arata o capacitate de incarcare a pneului de 615 kilograme.

Un mic inconvenient al anvelopei este nivelul de zgomot, care este de 70 de decibeli, in rest proprietatile anvelopei sunt atuuri importante. Indicele de viteza in care este incadrata anvelopa este H, ceea ce inseamna ca se poate atinge o viteza de 210 kilometri pe ora, iar clasa de eficienta consum este B, ceea ce inseamna ca anvelopa garanteaza un consum relativ mic de carburant.

Modelul de anvelopa Energy Saver 205/ 55 R16 se va dovedi cea mai buna investitie a proprietarilor de autoturirme, produse in Germania, din cauciuc de inalta calitate, la un pret bun in raport cu calitatea inalta pe care o ofera.

Anvelopa vara Michelin Primacy 4, 97W XL

Anvelopa vara Michelin Primacy 4, 97W XL

Anvelopa de vară Michelin de dimensiunile 215/ 55 R16 reprezinta o alegere perfecta pentru toti proprietarii de autoturisme in a caror carte tehnica sunt specificate aceste cerinte. Anvelopa are un profil optimizat pentru o performanta crescuta s de durata, mentinand un nivel optim de evacuare al apei, atat la anvelopele noi, cat si la cele rulate.

Profilul anvelopei ofera cu pana la 22% mai mult spatiu pentru evacuarea apei. Gratie compusului performant de ultima generatie pe baza de cauciuc, anvelopa Micheln poate oferi utilizatorilor performante exceptionale de franare pe carosabilul umed, fara a compromite durabilitatea si longevitatea anvelopei.

In alta ordine de idei, pentru o folosire optima a anvelopei, aceasta este dotata cu marcaje inovatoare de uzura a benzii de rulare care ii va ajuta pe proprietari sa identifice momentul optim in care aceasta trebuie schimbata.

Fara doar si poate, pretul anvelopei este destul de mare pentru asteptarile si posibilitatile conducatorilor romani, insa in comparatie cu avantajele pe care le ofera, este un pret foarte bun. Indicele de sarcina al anvelopei este 97, indicand masa maxima de kilograme pe care o poate sustine la presiunea recomandata, si anume 615 kilograme.

Indicele de viteza este W, ceea ce inseamna ca autoturismul poate atinge o viteza maxima de 270 de kilometri la ora, iar per total, anvelopa este ideala pentru ca se adapteaza stilului de sofat al fiecarui conducator auto in parte si ii garanteaza siguranta pe sosele.

Anvelopa vara Michelin Primacy 3 Grnx, 93V

Anvelopa vara Michelin Primacy 3 Grnx, 93V

Anvelopa de vară Michelin Primacy 3 care are dimensiunile 215 55 R16 este indicata tuturor proprietarilor de masini care doresc sa investeasca intr-un produs eficient care sa corespunda atat exigentelor lor, cat si cerintelor tehnice ale autoturismului.

Profilul benzii de rulare al anvelopei de vară Michelin Primacy 3 este foarte bun, prevazut cu lamele autoblocante. Compusul omologat al Michelin Primacy 3 si profilul special al benzii de rulare au rolul de a imbunatati aderenta pe orice tip de carosabil si de a reduce in mod semnificativ distanta de franare.

Franarea va fi excelenta atat pe carosabilul umed, cat si pe carosabilul usat, iar virarea este excelenta in aceleasi conditii. Anvelopele provin din Germania, sunt calitative si rezistente in timp, avand un indice de sarcina 93, ceea ce inseamna ca suporta o greutate maxima de 650 de kilograme in cazul in care este umflata in mod corespunzator, la presiunea din cartea tehnica.

In alta ordine de idei, desi este o anvelopa destul de costisitoare, pretul merita fiecare banut pentru toate proprietatile pe care le ofera utilizatorilor. Indicele de viteza V indica faptul ca masina poate atinge viteza de 240 de kilometri pe ora, clasa de eficienta consum C indica faptul ca anvelopa nu genereaza un consum foarte mare de combustibil, iar nivelul de zgomot de 69 de decibeli indica silentiozitatea anvelopei .

Anvelopa vara – FORTUNE BORA FSR701 pentru Turism

Anvelopa vara – FORTUNE BORA FSR701 pentru Turism

Achizitionarea anvelopei de vară potrivite pentru autoturism nu este tocmai cea mai simpla decizie pe care o pot lua proprietarii acestuia. Anvelopa de vară trebuie sa se potriveasca in primul rand dimensiunilor autoturismului inscrise in cartea tehnica. Anvelopa de vară Fortune Bora este excelenta pentru turismele ale caror dimensiuni necesare sunt 255 55 R17putand intra in top anvelope de vară in aceasta categorie.

Aceasta anvelopa vine cu o garantie de 24 de luni, ceea ce inseamna ca pe o perioada de cel putin doi ani de zile conducatorii auto pot circula in conditii de maxima siguranta, fara a se teme ca vor pati ceva pe drum si ca vor fi nevoiti sa isi schimbe anvelopa cu un alt produs nou.

Indicele de viteza al acestei anvelope este W, ceea ce inseamna ca suporta viteze de pana la 270 de kilometri pe ora, desigur proprietarii trebuie sa respecte prevederile legale in ceea ce priveste viteza maxima de pe sosele.

Clasa de eficienta consum este C, semnificand faptul ca anvelopa nu genereaza un consum foarte ridicat de combustibil. De asemenea, este o anvelopa cu un grad mare de silentiozitate, cu o rezistenta mare in timp si excelenta pentru rularea pe soselele tarii pe timp de vară, in conditii meteo delicate.

Fara doar si poate, aceasta anvelopa este o alegere foarte buna a tuturor celor care doresc sa investeasca in performantele autoturismului si in siguranta lor pe sosea.

Anvelopa vara – NANKANG NS2 pentru Turism

Anvelopa vara – NANKANG NS2 pentru Turism

Unul din cele mai bune modele de anvelope de vară recomandate pentru categoria de dimensiuni 255 55 R17 este modelul Nankang NS2 pentru turisme, care vine cu o garantie de 24 de luni. Aceasta anvelopa se va dovedi o investitie excelenta si o alegere eficienta de top anvelope vară din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, anvelopa beneficiaza de o garantie suficient de mare pentru ca utilizatorii sa nu se teama ca vor fi nevoiti sa o schimbe la scurt timp dupa ce ruleaza mai multe mii de kilometri. De asemenea, acest produs are un indice de viteza W, ceea ce inseamna ca masina poate atinge viteze de pana la 270 de kilometri pe ora fara probleme, avand in vedere desigur legislatia in vigoare.

Fara doar si poate, cumparatorii vor prefera aceasta anvelopa pentru ca se comporta foarte bine –pe sosea, atat pe carosabilul umed, cat si pe cel uscat, produce un zgomot de 71 de decibeli, acesta fiind un punct minus peste care cumparatorii pot trece si este incadrat in clasa de eficienta consum E, un alt punct minus care nu asigura un consum mic de combustibil.

Per total, anvelopa de vară Nankang se va dovedi o solutie foarte eficienta pentru toti cei care doresc sa faca o investitie buna in masina lor.

Care este topul celor mai bune anvelope de vară?

Anvelopele de vară trebuie montate pe masina indata ce anotimpul cald isi face simtita prezenta. In primul rand, daca soferii decid sa circule pe tot parcursul anului cu anvelopele dedicate sezonului rece vor pierde din performanta, durata de viata a cauciucurilor si vor consuma mai mult combustibil. Anvelopele de iarna se vor uza mai rapid si nu vor mai fi la fel de sigure pe perioada rece, nu vor mai avea aceleasi performante si nu vor mai dura trei-patru sezoane, ci doar doua sezoane.

Anvelopele de vară sunt cele care sunt special proiectate pentru a permite rularea la temperaturi ridicate. Pneurile de vară sunt mult mai eficiente in ceea ce priveste nivelul de siguranta oferit, gratie structurii interne si benzii de rulare. Acestea sunt fabricate dintr-un cauciuc ce permite obtinerea unor performante inalte pe sezonul estival.

Cu alte cuvinte, cauciucurile de vară au rolul de a reduce distantele de franare, de a imbunatati aderenta, manevrabilitatea si stabilitatea in viraje pe carosabilul uscat sau umed. Acestea sunt mai confortabile si mai putin zgomotoase si au designuri diferite, adaptate mai multor stiluri de condus.

Criterii de achizitionare anvelope de vară de top

Inainte de a achizitiona anvelopele de vară pentru masina, cumparatorii trebuie sa tina cont de dimensiunea anvelopelor, si anume de latimea benzii de rulare exprimata in milimetri, inaltimea talonului din lateral si diametrul jantei pe care se poate monta. De asemenea, este foarte important de avut in vedere  indicatorii de uzura, precum si tara de fabricatie, indicii de viteza si de sarcina si compozitia anvelopei.

Alege anvelopele de vară potrivite tipului vehiculului pe care il conduci

Tipul vehiculului este un criteriu important de luat in considerare. De obicei, masina vine echipata din fabrica cu anvelope originale. Acestea pot aparea o alegere logica, insa este recomandat ca soferii sa ia in calcul si alte tipuri de anvelope, OE sau aftermarket, care sa le satisfaca nevoile specifice.

Ce dimensiuni trebuie sa aiba anvelopele de vară ale masinii tale?

Dimensiunile anvelopelor sunt de asemenea foarte importante. Fiecare tip de masina are omologate cateva dimensiuni de anvelope, uneori doar una singura. Cumparatorii pot identifica dimensiunile anvelopelor de vară din cartea tehnica a masinii, iar pantru a evita problemele legale si de compatibilitate cu masina se recomanda alegerea dimensiunilor corecte.

Indicele de sarcina te ajuta sa iei cea ma buna deczie in ceea ce priveste anvelopele de vară

Anvelopele de vară se aleg si in functie de indicele de sarcina. Acesta este simbolizat printr-un numar de doua sau de trei cifre, indicand masa maxima in kilograme pe care o poate sustine anvelopa atunci cand este umflata la presiunea recomandata. Tabelul de corespondenta indici-sarcina este usor de gasit si de urmarit. Se pot monta pe o masina anvelope de vară cu indici mai mici decat cei omologati, insa este obligatoriu sa nu se depaseasca sarcina maxima permisa. Se pot monta si anvelope cu indici de sarcina superiori celor omologati.

Tine cont de indicele de viteza, chiar daca nu este o masura obligatorie prin lege

Cand vine vorba de a alege cele mai bune anvelope de vara, indicele de viteza este un alt criteriu important. Acesta este simbolizat printr-o litera, indicand viteza maxima pe care o permite o anvelopa. Indicele de viteza arata ca anvelopa permite o anumita viteza maxima. In tara nu exista legislatie privind obligativitatea respetarii indicelui de viteza la anveopele de vară, de aceea se pot alege anvelope fara a tine cont de acest criteriu, cu obligativitatea de a nu depasi viteza maxima legala permisa.

Stilul tau de sofat influenteaza cumpararea anvelopelor de vară

Anvelopele de vară se aleg si in functie de stilul de sofat. Unele modele au o franare de exceptie, altele sunt mai usor de manevrat, altele au un randament kilometric bun sau un consum redus de carburant. Este important ca soferii sa isi aleaga in mod inteligent anvelopele de vară. Cei care au un stil de sofat sportiv trebuie sa aleaga anvelope cu o mai buna manevrabilitate, cu stabilitate la viraje si care asigura distante de franare mai scurte. Cei care circula cu o viteza moderata isi pot indrepta atentia catre o anvelopa cu rezistenta redusa la rulare, aceasta oferind un randament kilometric excelent si un consum de carburant redus.

Ce clasa de aderenta au anvelopele de vară? Ce consum de carburant genereaza si ce zgomot produc?

Clasele de aderenta, consumul de carburant si zgomotul produs sunt criterii esentiale in alegerea anvelopelor. Clasa de aderenta pe ud a anvelopei de vară arata cat de rapid franeaza anvelopa in conditii de rulare pe carosabilul ud la o viteza de 80 km/ora. De asemenea, este important si consumul de carburant al masinii determinat de anvelopele de vară. Cele incadrate in clasa A ofera cele mai mari economii de carburant, in timp ce anvelopele din clasa G consuma cel mai mult.

Puteti imbunatati de aseamea capcaitatea de ardere a motorului folosind aditivi pentru benzina sau aditivi pentru motorina

Nivelul de zgomot se refera exclusiv la zgomotul exterior produs de anvelopele de vară si nu de cel din interior. anvelopele de vară cu u zgomot de sub 68 db sunt silentioase, in timp ce anvelopele care produc un zgomot mai mare de 71 db sunt foarte zgomotoase.

Calitatea drumurilor parcurse influenteaza achizitionarea anvelopelor de vară

Se va tine cont si de drumurile pe care soferii circula pe perioada verii. Anvelopele de vară sunt ideale pentru cei care circula pe sosele si care ofera performante la rulare foarte bune, atat pe drumurile asfaltate din orase, cat si pe drumurile nationale si pe autostrazi. Mentionam ca alegerea unor anvelope de vara de top, poate fi un lucru dificil, de aceea am pregatit cateva modele de la cei mai cunoscuti producatori, pentru a va face selectia mai usoara.

Alege pneuri de vară de calitate, de la branduri de renume, fara a tine cont de pret

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult pretul si brandul anvelopei de vară. Pretul anvelopei nu ii determina in totalitate calitatea si performantele, dar brandul in general ii determina pe oameni sa fac o alegere in acest sens. Anvelopele de vară premium marca Continental, Goodyear, Michelin, Dunlop, Nokian, Bridgestone sau Pirelli sunt printre preferatele cumparatorilor, chiar daca sunt mai scumpe rezista mai multe sezoane. Exista si branduri de anvelope de vară din clasa de mijloc, dar si branduri din segmentul buget.

Fara doar si poate, pentru a alege cele mai bune anvelope de vara, conducatorii auto trebuie sa tina cont de toate aspectele enumerate.

De ce trebuie să ții cont?

    Arată Cuprinsul