Cel mai bun invertor auto | Pareri, Ghid si Recomandari pentru 2022!

Invertor auto - SAL 2000USB

Invertor auto - 3000W

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

17 Produse

8 Ore

19 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Drumurile lungi parcurse cu masina se pot dovedi destul de plictisitoare pentru pasageri, mai ales pentru copii, de aceea o mica distragere de la drum este necesara. Achizitionarea unui invertor auto permite conducatorilor auto lejeritatea de a nu mai fi nevoiti sa se ingrijoreze in ceea ce priveste sursa de alimentare a distractiei din masina.

Cel mai bun invertor auto – Recomandari:

Invertor auto - SAL 2000USB

Alegerea Editorului

Invertor auto - SAL 2000USB

Invertorul de tensiune SAL furnizeaza tensiune de retea daca este disponibila tensiunea continua de 12 V, dovedindu-se de un real ajutor in calatorii, excursii si in camping. De asemenea, acest invertor de tensiune poate fi folosit atat in autoturism, cat si pe vapor sau in camping, fiind un invertor auto 2000 W foarte eficient. Acesta functioneaza cu sarcina continua de 1000 W si cu sarcina maxima de 2000 W, dispunand de protectie a suprasarcina si la supraincalzire, astfel incat sa poata fi evitate toate incidentele neplacute.

In plus, invertorul de tensiune dispune si de protectie impotriva scurtcircuitarii, pentru ca niciun conducator auto nu vrea ca, in timpul calatoriei, sa fie nevoit sa stinga si un mini-incendiu cauzat de invertorul auto. Protectia la descarcarea acumulatorului este o alta caracteristica foarte importanta a acestui invertor, iar cea mai folositoare, mai ales pentru familiile cu copii mici care se joaca non-stop pe telefon sau tableta in masina, este priza prevazuta cu protectie pentru copii.

Dispozitivul are o priza de incarcare USB de 5V/ 500 mA maxim, iar dimensiunile complete sunt 22 x 5.5 x 9.0 pentru lungime, adancime si latime, exprimate in centimetri. Dispozitivul este insotit de o garantie de 24 de luni, foarte utila pentru utilizatorii care cauta un produs care sa le ofere increderea ca nu trebuie schimbat dupa doar cateva luni de utilizare. Invertorul se va dovedi o investitie buna. Poate fi folosit in camping, pentru frigider, congelator si masina de facut cuburi de gheata, dar si in calatoriile mai lungi pentru gadgeturi.

Puncte forte:

 • Tensiune alimentare: 12 V
 • Putere: 2000 W
 • Tensiune iesire: 230 V
 • Conectori iesire: 1 x priza de retea, 1 x USB

Invertor auto - 3000W

Cel Mai Popular

Invertor auto - 3000W

Cel mai bun invertor auto 3000 W poate fi considerat acest model, foarte util pentru incarcarea laptopului in masina, imprimantei, televizoarelor si chiar electrocasnicelor. Invertorul de tensiune 12V 220V are o putere de 3000 de W si se alimenteaza direct de la bornele bateriei autoturismului sau prin intermediul a doi clesti.

Produsul are o tensiune de iesire de 220V curent alternativ, dar si un ventilator foarte silentios pentru racirea automata a dispozitivului si pentru  a preveni supraincalzirea acestuia. Temperatura de functionare este cuprinsa intre 10 si 50 de grade Celsius. Produsul nu are o greutate mare, este portabil si rezistent, dispune de protectie la suprasarcina si poate fi folosit pentru a alimenta diferite dispozitive electrice, in functie de necesitatile utilizatorilor.

Fiind un tovaras de nadejde in calatorii, in excursii, in concedii, dar si in drumurile zilnice, acest invertor poate fi folosit in autoturism fara probleme de catre utilizatorii care sunt atat de conectati la tehnologia moderna, incat nu pot rezista nici cateva ore fara acces la un dispozitiv conectat la internet.

Puncte forte:

 • Tensiune intrare: 12 V
 • Tensiune iesire: 220 V
 • Putere: 3000 W
 • Conectori iesire: 1 x Priza 220V

Intertor auto - Sal

Cel Mai Ieftin

Intertor auto - Sal

Acest model de convertor tensiune furnizeaza tensiune de retea daca este disponibila tensiunea auto de 12 V. Fiind un invertor auto 1000W, utilizatorii care au nevoie de un astfel de dispozitiv la un pret foarte bun se vor dovedi multumiti de alegerea facuta. Invertorul este usor de folosit si este confectionat din materiale de buna calitate, rezistente, pentru utilizare indelungata.

Acest dispozitiv se va dovedi util si practic, mai ales in momentele in care este necesara alimentarea unui consumator la 220V in masina. Practic, produsul va converti tensiunea continua de 12V DC in tensiune alternativa de 230V/ 50 Hz. Sarcina maxima este de 2000 W si sarcina continua de 1000 W.

Avand o tensiune de intrare de 12V DC si o tensiune de iesire de 230 V/ 50 Hz, fiind un model de invertor auto  cu unda sinusoidala modificata, dispune de un conector de intrare prin surub si de un conector de iesire prin priza de retea. Produsul se poate folosi atat in autoturism, cat si pe o barca sau in activitatile desfasurate in aer liber, in camping.

Invertorul dispune de protectie in cazul socurilor de curent si impotriva scurtcircuitarii. Un aspect demn de mentionat este protectia in cazul in care se descarca acumulatorul complet. Priza este prevazuta cu protectie pentru copii, o caracteristica ideala pentru conducatorii auto care circula foarte des cu cei mai mici membrii ai familiei in masina, iar acestia au nevoie de dispozitivele electronice pentru a se juca.

Produsul dispune de un cablu cu o lungime de aproximativ 50 cm. Dimensiunile produsului sunt de 22 x 5.5 x 9 cm in ceea ce priveste lungimea, latimea si adancimea.

Invertorul auto functioneaza foarte bine pentru toate tipurile de electronice, este fiabil, robust si se face util in foarte multe situatii. La primirea coletului, cumparatorii vor constata faptul ca produsul corespunde descrierii, nu se incalzeste chiar si la conectarea unor dispozitive de mare putere, are un pret foarte bun si se va dovedi util in masina oricarui conducator auto.

Conectarea la invertor este posibila nu numai pentru telefoane si dispozitivele moderne, ci si pentru flexuri, masini de gaurit, chiar si televizoare si aspiratoare.

Puncte forte:

 • Tensiune intrare: 12 V
 • Tensiune iesire: 230 V
 • Putere: 1000W - 2000W
 • Conectori iesire: 1 x USB, 1 x priza 230V

Invertor auto - PNI L1200W

Invertor auto - PNI L1200W

Puncte forte:

 • Tensiune intrare: 12 V
 • Tensiune iesire: 230 V
 • Putere: 1200 W
 • Conectori iesire: 1 x USB, 1 x priza 230V

Cel mai bun invertor auto este acel dispozitiv special conceput pentru a asigura pe toata durata calatoriei cu masina o sursa de curent alternativ sigura. Rolul unui astfel de invertor este acela de a acoperi nevoia utilizatorilor, indiferent de numarul de solicitari. De aceea, o piesa de calitate va fi capabila sa ofere multe iesiri, atat pentru laptop, pentru GPS sau pentru smartphone, cat si pentru alte dispositive care consuma energie electrica de tip alternativ, precum racitoarele de masina sau camerele video.

Ce este un invertor auto?

Un invertor auto se va alimenta direct la mufa pentru bricheta a autoturismului. Acesta este si punctul de alimentare pentru invertor. Designul unui astfel de instrument este compact, are de regula forma alungita si mufa de tip priza la ambele capete, unde va fi introdus si capatul stecherului aparatului caruia ii este necesara furnizarea curentului electric.

Forma dispozitivului cunoscut sub numele de invertor auto depinde de la caz la caz, de la model la model si de la voltaj la voltaj. Unele au o forma patrata sau dreptunghiulara, iar conectorul este de tip cablu cu clesti. Este important ca utilizatorii sa aleaga aparatul al carui voltaj este corespunzator mufei brichetei masinii.

Cum functioneaza invertorul auto?

Modul de functionare a invertorului auto este simplu. Este important, totusi, ca potentialii cumparatori sa identifice corect voltajul necesar pentru a nu-si risipi banii pentru un model care nu va fi compatibil cu voltajul mufei pentru bricheta a autoturismului.

Bateria este furnizorul principal al energiei masinii, iar aceasta este si punctul din care se va alimenta invertorul. Pentru ca bateria furnizeaza curent continuu, este nevoie de o sursa de energie electrica alternativa. Ceea ce inseamna ca invertorul auto se mufeaza la orificiul brichetei auto, se apasa butonul de pornire/oprire astfel incat energia furnizata de baterie sa fie transformata in curent de 220V, alternativ, pentru dispozitivele externe.

Din ce este alcatuit un invertor auto?

Desi exista pe piata numeroase modele de invertoare auto, toate au ceva in comun, si anume partile din care sunt alcatuite:

 • Corpul aparatului – care este si cea mai importanta piesa care se regaseste in sistemul de circuite si fire si care asigura transformarea curentului continuu in curent alternativ. Corpul aparatului este de fapt un transformator.
 • Priza – este partea la care se mufeaza stecherul, care asigura alimentarea si buna functionare a dispozitvului conectat.
 • Conector – conectorul la bricheta masinii reprezinta partea de intrare a aparatului, punctul prin intermediul caruia un invertor asigura alimentarea de la bateria masinii.
 • Cabluri – cablurile speciale sunt confectionate din materiale cu o rezistenta superioara in exploatare si permit cablarea directa la bornele bateriei autovehiculului, astfel incat sa fie eliminata posibilitatea riscului aparitiei suprasolicitarii sau supraincarcarii de sarcina.

Necesitatea unui invertor auto

Invertorul auto se va dovedi util deplasarilor pe distante lungi sau scurte, atat proprietarilor autoturismelor care au familie mare sau care circula frecvent alaturi de mai multi pasageri (rude, prieteni, apropiati) care folosesc dispozitive moderne ca si forma de relaxare sau distractie in calatoriile cu masina.

Invertorul auto ales trebuie sa ofere un nivel de satisfactie ridicat pe termen mediu si lung. Modelul de invertor trebuie sa fie fiabil, profesional si sa ofere garantie pe termen extins. Invertorul se va dovedi util pe distante lungi, unde prezenta unor pasageri care au nevoie de o metoda de distragere a atentiei reprezinta principalul motiv de utilizare al acestuia. In afara de utilizarea pentru aparate de tip gadget, invertorul auto este ideal si in situatiile in care conducatorul auto are nevoie de o lada frigorifica in care sa isi pastreze anumite produse la rece.

Criterii de alegere a invertorului auto

Pentru  a alege cel mai bun invertor auto, cumparatorii trebuie sa tina cont de anumite criterii importante, astfel incat sa nu isi iroseasca banii pe dispozitive pe care nu le pot utiliza. Pretul invertorului auto ajuta la identificarea in mod corect a variantelor de utilizare, insa nu este singurul criteriu pe baza caruia se poate face aceasta achizitie.

Astfel, invertorul auto se alege in functie de:

 • Compatibilitate

Invertorul auto trebuie sa fie compatibil cu autovehiculul in care va fi folosit. Din pacate, gasirea unui invertor auto cu caracter universal este foarte dificila. Cumparatorii trebuie sa tina cont de faptul ca au la dispozitie doua tipuri de voltaj, de 12 si de 24 V, primul fiind necesar in cazul autoturismelor mici, in timp ce al doilea este compatibil cu masinile de mare tonaj.

 • Putere

Cu cat puterea invertorului este mai mare, cu cat numarul de W este mai ridicat, cu atat produsul este mai eficient pentru utilizator, pentru ca se poate folosi pe o gama variata de aparate. Gama de putere incepe de la 150 W si ajunge pana la 5000 W, valorile fiind disponibile in functie de brandul producator.

 • Numar de porturi

Invertorul auto trebuie sa aiba cel putin o priza sau un port pentru a functiona, acestea fiind cele mai simple modele, in timp ce modelele mai avansate pot ajunge pana la 3 prize. Prezenta unui port USB este esentiala, mai ales pentru utilizatorii care au nevoie de incarcarea aparatelor care utilizeaza un astfel de cablu de incarcare.

 • Extra-functii

Invertorul auto bun trebuie sa aiba mai multe functii, capabile sa ofere o siguranta sporita in exploatare. Printre acestea trebuie sa se regaseasca si protectia impotriva scurtcircuitarii, supraincalzirii, dar si LED-uri de avertizare luminoasa in cazul aparitiei unor probleme in functionarea aparatului.

 • Racire

Sistemul de racire este un criteriu important in alegerea invertorului auto, pentru ca in unele cazuri se poate incalzi excesiv. Este necesara o sursa de ventilatie de calitate.

Cat timp se poate folosi un invertor auto?

Invertorul auto nu este o investitie pe toata viata, insa cu siguranta nu trebuie schimbat anual. Garantia oferita de producator trebuie sa fie suficient de mare, de 1-2 ani, pentru a rezista pe o perioada mai indelungata.

De cate tipuri sunt invertoarele auto?

Pe piata exista, la momentul actual 2 tipuri de invertoare auto:

 • Cu unda sinusoidala pura

Acest model este si cel mai ieftin de pe piata, dar si cel mai defectuos. De aceea, necesita verificare frecventa. Invertorul cu unda sinusoidala pura permite conectarea incarcatoarelor de baterii, aparatelor cu acumulatori, aparatelor stereo, ceasurilor digitale sau incarcatoarelor pentru unelte de mare putere.

 • Cu unda sinusoidala modificata

Cel mai bun invertor auto de pe piata este cel cu unda sinusoidala modificata. Aceste dispozitive pot oferi energie electrica pentru mai multe aparate, fara ca utilizatorii sa isi faca griji pentru perturbatiile de natura radio.

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul