Skip to main content

Anvelope iarna 195 55 R16 | Ce spun specialistii in 2020?

Anvelope iarna 195 55 R16 | Ce spun specialistii in 2020?

Alegerea anvelopelor de iarna se poate dovedi o adevarata provocare pentru conducatorii auto care nu au prea multe cunostinte in acest domeniu. Pentru a face o alegere corecta, este foarte important ca anvelopele achizitionate sa asigure distante de franare mici, performante bune si un zgomot redus. De asemenea, performantele anvelopelor tin si de aderenta pe carosabilul umed, de silentiozitate si mai ales de materialele folosite la fabricarea lor.

Este foarte important ca dimensiunile anvelopelor de iarna sa se incadreze in dimensiunile recomandate in Cartea Tehnica a masinii. Daca in carte scrie ca anvelopele trebuie sa aiba latimea de 195 mm, inaltimea 55 si diametrul 16 inchi, atunci produsele achizitionate trebuie sa respecte aceste dimensiuni, astfel incat sa nu existe probleme la Inspectia tehnica periodica sau la incheierea asigurarii auto RCA.

Pentru a primi cele mai bune performante si cea mai buna experienta, specialistii recomanda montarea anvelopelor de iarna cu acelasi model si dimensiuni din Cartea Tehnica Periodica, anvelope care au un design precis, care respecta un proces de fabricatie riguros si care au distante de frnare foarte bune.

Anvelopele de iarna sunt destinate turismelor in anotimpul rece in care temperaturile scad sub valoarea de 7 grade Celsius. Clasa de consum si clasa de aderenta pe suprafetele umede, preucm si indicele de sarcina si de viteza sunt poate cele mai importante caracteristici de care utilizatorii trebuie sa tina cont atunci cand fac o asemenea alegere.

 

Anvelopa de iarna Tigar WINTER 195/55R16 87T

Cea mai ieftina anvelopa de iarna recomandata turismelor in a caror carte tehnica sunt trecute dimensiunile 195/55 R16 este modelul Tiger Winter. Aceasta anvelopa se va dovedi foarte fiabila pe drumuri umede si uscate, acoperite de zapada sau de gheata, de noroi sau de mazga. Aceasta anvelopa de iarna dispune de numeroase blocuri de rulare si o densitate mare de lame, dispune de micro-nervuri detaliate in caneluri si un design special cu un unghi transversal. In plus, anvelopa de iarna ofera un consum optimizat de combustibil si un compus de silica nou.

Apartinand companiei Tiger, anvelopa 195/ 55 R16 are o calitate exceptionala si un pret foarte bun. Compania a fost infiintata in Serbia si si-a dezvoltat in permanenta strategia de piata si a produs in colaborare cu alte companii de renume in domeniu, anvelope de buna calitate.

Anvelopa de iarna are un indice de sarcina 87, ceea ce inseamna ca suporta o masa maxima de 545 kilograme daca este umflata in mod corespunzator. De asemenea, indicele de viteza T sugereaza ca autoturismul dotat cu aceste anvelope poate atinge viteza maxima de 190 km/h in conditii de iarna inclusiv.

Clasa de eficienta la consum este caracterizata de litera E, ceea ce inseamna ca asigura un consum moderat de combustibil. Aderenta pe suprafete umede este caracterizata de litera C, anvelopele dovedindu-se extrem de eficiente din acest punct de vedere.

Conform recenziilor clientilor, aceste anvelope de iarna ofera o distanta de franare foarte buna, dar si o aderenta exceptionala.

Vezi Oferta

Anvelopa iarna Sailun IceBlazer Alpine+ 195/55R16 87H

Cea mai populara anvelopa de iarna pentru clasa 195/55 R16 este modelul Sailun Ice Blazer Alpine+. Aceasta anvelopa este destinata autoturismelor, avand un indice de viteza H pentru a putea rula cu o viteza de 210 kilometri pe ora in conditii de deplina siguranta, chiar si pe timpul iernii. Incarcarea maxima este de 545 kilograme pe roata, conform indicelui de sarcina 87.

Fiind incadrata in clasa de eficienta de consum E, anvelopa garanteaza un consum de carburant moderat al autovehiculului. Indicele de aderenta al anvelopei C ofera indicii despre distanta de franare pe carosabilul umed. Intre anvelopa populara incadrata in clasa de aderenta C si alta anvelopa mai putin populara din clasa F este o diferenta de franare de 11 metri.

Indicele de zgomot al anvelopei este 2, reprezentand nivelul moderat cu valoarea de 72 db, sub limita europeana. Alegerea acestei anvelope va reduce emisiile de zgomote externe si va asigura utilizatorii de siguranta pe sosea in orice conditii.

Modelul IceBlazer Alpine+ se va dovedi o investitie foarte buna a tuturor utilizatorilor care cauta un produs fiabil si totodata foarte eficient, a celor care cauta o anvelopa care ofera o aderenta exceptionala pe drumuri inzapezite, umede si mocirloase. Aderenta ferma se bazeaza pe tehnologia moderna folosita, dar si pe faptul ca fiecare bloc de rulare si striatie are un rol specific, acela de a oferi siguranta si confort in timpul mersului.

Manevrabilitatea echilibrata si usurinta in controlarea autoturismului, precum si raportul calitate-pret foarte bun reprezinta alte caracteristici importante ale acestei anvelope.

Vezi Oferta

Anvelopa iarna Continental Winter Contact TS 860 195/55R16 87H

Apartinand unuia din cele mai populare branduri de anvelope din lume, Continental, cu un istoric de aproape 3 secole in domeniu, anvelopa de iarna Winter Contact 195/55 R16 este o alegere potrivita pentru autoturismele in a caror carte tehnica sunt trecute specifiatiile de latime, inaltime si diametru specifice.

Continental este prima companie din intreaga lume care a dezvoltat cauciucuri cu canale pentru autoturisme, care este intre primii 5 furnizori ai industriei auto din lume, furnizand sisteme de franare, instruemnte de bord, componente ale propulsoarelor si sasiului, contribuind la cresterea sigurantei pe sosele si la protectia mediului inconjurator, fiind un partener important pentru cei care au nevoie de anvelope auto.

Indicele de sarcina al acestei anvelope este 87, ceea ce inseamna ca accepta o masa maxima de 545 kilograme in conditiile in care este umflata in mod corespunzator. Indicele de viteza H asigura rulajul corespunzator la viteza de 210 kilometri pe ora chiar si in coditii de iarna. Clasa de aderenta a anvelopei este foarte buna, caracterizata de litera B, iar clasa de eficienta consum este caracterizata de litera E.

Cu un nivel de zgomot produs de 72 db, anvelopa se va dovedi o alegere foarte buna si o investitie eficienta pentru cel putin doua sau trei sezoane reci. Fara doar si poate, cea mai sigura anvelopa de iarna si cea mai eficienta este modelul Continental Winter Contact 195/ 55 R16, care corespunde din toate punctele de vedere exigentelor clientilor si conditiilor meteo din Romania pe toata perioada iernii.

Vezi Oferta

Nu stii cum să alegi cele mai bune anvelope de iarna?

Marimea de anvelopa de iarna este prea mică? Citeste: