Skip to main content

Anvelope iarna 185 65 R15 | Cum le alegi?

Anvelope iarna 185 65 R15 | Cum le alegi?

Momentul schimbarii anvelopelor de vară cu cele de iarna este crucial pentru conducatorii auto care au nevoie de cele mai bune sfaturi pentru a face o alegere corecta in acest sens. Inainte de a investi intr-un set de anvelope de iarna, conducatorii auto trebuie sa fie atenti in primul rand la dimensiunile recomandate pentru a nu avea probleme in cazul efectuarii inspectiei tehnice periodice sau incheierii asigurarii auto RCA.

Anvelopele de iarna cu dimensiunile 186/65 R15 alese trebuie sa prezinte un nivel ridicat de aderenta si sa aiba o banda de rulare mai profunda pentru a indeparta apa de pe surpafata lor. Inainte de a face o asemenea alegere, este foarte important ca potentialii cumparatori sa tina cont de franarea pe suprafete umede, marcata cu litere de la A la G, unde A este cea mai buna clasa cu distanta de franare cu peste 18 metri mai scurta pentru anvelopele clasa A, comparativ cu cele de clasa G.

De asemenea, este foarte important ca in alegerea anvelopelor de iarna sa se tina cont si de consumul de carburant, de economia de combustibil, evaluate cu aceleasi litere, dar si de nivelul de zgomot. Anvelopele de iarna bune trebuie sa aiba un nivel de zgomot optim situat sub 70 db.

Pregatirea masinii pentru iarna nu inseamna numai schimbarea anvelopelor, ci si verificarea bateriei, concentratiei antigelului, functionarii termostatului, nivelul uleiului de motor, functionarea ambreiajului, precum si a franelor.

 

Anvelopa Iarna Kingstar Sw40 185/65R15 88T

Cea mai ieftina anvelopa de iarna pentru dimensiunile 185/65 R15 este modelul oferit de catre producatorul deja celebru in intreaga lume, Kingstar. Acest model de anvelopa de iarna are profilul SW40 si este special conceputa pentru turisme. Are un indice de viteza superior, T, ceea ce inseamna ca masina echipata cu aceste anvelope poate atinge lejer si fara probleme viteza de 190 km/h.

In plus, aceasta anvelopa are un indice de sarcina 88, ceea ce inseamna ca suporta o masa maxima de 560 de kilograme daca este umflata in mod corespunzator. Conform testelor, aceasta anvelopa se incadreaza in clasa de consum E, cu aderenta pe suprafete umede clasata tot sub litera E, ceea ce inseamna ca masina va avea un consum de combustibil acceptabil gratie acestor anvelope.

Zgomotul de rulare este de 71 db, denotand calitatea superioara a anvelopei care are totodata un pret foarte bun si asigura o performanta sporita pe suprafete umede si un nivel redus de zgomot.

Aceste anvelope de arna sunt create special pentru a oferi o siguranta de top pentru condusul pe timp de iarna, in conditii meteo extreme, pe drumuri cu zapada, gheata sau noroi. Aderenta este extraordinara pe aceste drumuri, iar rezstenta la rulare este destul de redusa, ceea ce inseamna un consum scazut de carburant si emisii reduse. Cei care opteaza pentru aceste anvelope se bucura de viraje pe drumuri cu mocirla sau cu gheata, de schimbari bruste de banda pentru a evita diferite obstacole, fara a mai aprea o provocare.

Vezi Oferta

 

Anvelopa de iarna Michelin ALPIN 5 185/65R15 88T

Cea mai populara anvelopa de iarna pentru autoturismele ale caror dimensiuni recomandate sunt 185/65 R15 este modelul lansat de celebrul producator Michelin. Anvelopa este special proiectata pentru autoturismele urbane, de familie, compacte, oferind siguranta optima pe carosabilul uscat, umed si acoperit cu zapada pe tot parcursul iernii.

Din punct de vedere al sigurantei, anvelopa sigura aderenta pe carosabilul ud si rece, prin folosirea compusului de cauciuc 4G Helio care contine ulei de floarea soarelui, astfel incat sa poata fi folosit la temperaturi scazute, precum si continut ridicat de siliciu si elastomeri care au rolul de a produce un compus omogen.

Rezistenta la acvaplanare este mare gratie canelurilor laterale, pozitionate pentru un drenaj rapid al apei. In plus, se poate vorbi in cazul acestei anvelope si de o manevrabilitate excelenta si o tractiune buna pe suprafete acoperite cu zapada, datorita marginilor de prindere formate de densitatea mare de caneluri.

Raportul mare si zimtat de pe banda de rulare asigura o tractiune perfecta, iar tehnologia inovatoare ajuta la optimizarea performantelor. La temperaturi scazute, anvelopa asigura o aderenta mare pe suprafete umede si inzapezite, pastrand un nivel bun al eficientei energetice.

Cu un indice de sarcina 88, anvelopa suporta o masa maxima  560 de kilograme daca este umflata la presiunea recomandata. Indicele de viteza T asigura atingerea unei viteze de 190 de kilometri pe ora chiar si in conditii de iarna, iar raportul calitate-pret este foarte bun.

Vezi Oferta

 

Anvelopa Iarna Michelin Alpin 6 185/65 R15 88 T

 

Cea mai sigura anvelopa de iarna apartine, cu siguranta, celebrului producator Michelin care este renumit in intreaga lume. Compania franceza detine nu mai putin de 20% din vanzarile de anvelope din lume, pentru ca produce anvelope de calitate, durabile si folosesc strategii de marketing inteligente. Cunoscuta mascota Michelin se bucura de o popularitate greu de combatut.

Desi preturile anvelopelor Michelin sunt in general mai ridicate, cei mai multi conducatori auto aleg aceste produse pentru compatibilitatea mare cu masina, pentru performanta si eficienta. Anvelopele de iarna Michelin sunt poate cele mai bune, populare si performante construite vreodata. Acestea ofera o aderenta si performante excelente pe orice tip de carosabil, mai ales modelul Alpin 6.

Cu un indice de sarcina 88, anvelopa suporta o masa maxima de 560 de kilograme daca este umflata in mod corespunzator. Indicele de viteza care o caracterizeaza este T, ceea ce inseamna ca turismul poate atinge lejer viteza de 190 de kilometri pe ora, respectand totodata conditiile legii.

Clasa de eficienta consum in care este incadrata anvelopa Alpin 6 este C, ceea ce inseamna ca asigura un consum moderat de combustibil. De asemenea, clasa de aderenta pe suprafete umede B asigura anvelopei aderenta buna si zgomot redus.

Cu aceste cauciucuri, masina se va comporta foarte bine, se va simti excelent pe franare, curbe si la accelerare. Fiind destul de silentioase si extrem de eficiente, cauciucurile Michelin 185/65 R15 sunt cea mai buna alegere a conducatorilor auto care doresc sa se simta in siguranta pe sosea si sa se bucure de drum.

Vezi Oferta

Anvelopa iarna Continental WinterContact TS 860, 88T

Un produs incadrat in top anvelope iarna este modelul Continental Winter Contact special creat pentru dimensiunile 185/ 65 R15. Acest model de anvelope este destinat circulatiei pe timp de iarna, are un indice de viteza T ce asigura o rulare perfecta in conditii de viteza de pana la 190 de kilometri pe ora si un indice de sarcina 88, ceea ce inseamna ca accepta o incarcare maxima de 560 de kilograme pe roata.

Pentru ca legislatia in vigoare presupune circulatia in deplina legalitate in conditii de iarna numai cu anvelope de iarna, conducatorii auto trebuie sa ia in calcul achizitionarea acestui model incadrat in clasa de aderenta pe suprafete umede B, foarte buna, si in clasa de eficienta de consum C.

Un mic dezavantaj al acestei anvelope este indicele de zgomot 2, ceea ce inseamna ca este moderat, insa cu siguranta trecand peste acest aspect, investitia se va dovedi una grozava. Rezistenta in timp este una foarte mare, deoarece aceste anvelope pot fi folosite cu incredere mai multe sezoane.

Anvelopa franeaza excelent inclusiv pe conditii de ploaie, gheata sau zapada, are un raport calitate-pret foarte bun si reprezinta o investitie de lunga durata, cu conditia sa nu fie folosita pe toata perioada anului pentru a nu se toci canelurile.

Fara doar si poate, una din cele mai bune anvelope de iarna fabricate sub brandul Continental, acest model esre eficient, destul de silentios si cu un aspect placut.

Vezi Oferta

Nu stii cum să alegi cele mai bune anvelope de iarna?

Marimea de anvelopa de iarna este prea mică? Citeste: