Cel mai bun detector de radar | Pareri, Ghid si Recomandari pentru 2022!

Detector radar - Cobra RAD 450

Detector radar - Micro Fuzion

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

10 Produse

5 Ore

9 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Unul din cele mai cautate dispozitive de catre conducatorii auto, detectorul de radar este foarte util pentru a avertiza soferii . Persoanele care conduc frecvent in afara orasului si considera ca un astfel de dispozitiv le poate fi de folos trebuie sa cunoasca informatiile necesare pentru a face cea mai buna alegere. Specialistii atentioneaza potentialii cumparatori ca exista modele diferite si tehnologii mai mult sau mai putin performante. Cel mai bun detector de radar va poate scapa de o amenda si de timp pierdut la ghisee pentru achitarea acesteia.

Top 4 Cele mai bune detectoare de radar in 2022

Detector radar - Cobra RAD 250

Alegerea Editorului

Detector radar - Cobra RAD 250

Detectorul de radar Cobra RAD 250 reprezinta cel mai bun detector de radar in anul 2021 este un dispozitiv extrem de modern, fiabil si recomandat conducatorilor auto care doresc sa anticipeze intr-un fel “miscarile” Politiei Romane si sa evite amenzile. Concret, acest detector este capabil sa vada radarele noi si chiar pistoalele laser de la distanta, acesta functionand in banda K, similar cu aparatele de detectare. In plus, functia Laser Eye permite detectorului sa capteze semnalele laser la 3600. Functia Instant On Ready permite detectorului sa receptioneze semnalele emise instant de catre pistoalele radar care monitorizeaza viteza de deplasare.

Persoanele care aleg acest detector de radar ajuta utilizatorii sa evite alarmele false date de celelalte benzi de detectie, de benzile X si Ka, deoarece se poate alege banda in care se face detectia radar. Mai mult decat atat, utilizatorii reduc alarmele false prin reglarea sensibilitatii de detectie in functie de viteza lor de deplasare.

In oras, la viteze mici, utilizatorii pot alege modul City, care reduce sensibilitatea in banda X, iar pe autostrada, acestia pot alege modul Highway, prin care detectorul devine activ pe benzile de emisie. Alertele false cauzate de alte surse decat echipamentele radar sunt reduse prin functia Anti-Falsing Circuitry.

Alegand detectorul Cobra RAD 250, conducatorii auto au confort sporit fara a experimenta oboseala la volan, iar intensitatea avertizarilor sonore poate fi redusa prin functia Auto Mute, daca se va dovedi deranjanta. Display-ul detectorului de radar poate afisa banda in care semnalul a fost detectat cu ajutorul unor pictograme de diferite culori.

Fiind usor, de dimensiuni mici, detectorul Cobra RAD 250 este la indemana oricui, fiind necesara alimentarea la bricheta auto si alegerea celui mai convenabil loc, fie pe parbriz, fie pur si simplu pe bord.

Conform recenziilor utilizatorilor, acest detector radar detecteaza MCV si radarele vechi de la o distanta considerabila si se va dovedi un aliat de nadejde pe sosele. Este un produs foarte bun, cu o distanta de detectie destul de mare si la un pret accesibil.

Puncte forte:

 • Tip alerta: acustica
 • Detectie: radar, laser
 • Functii sensibilitate: highway, city
 • Dimensiuni (L x A x l cm) 10.4 x 6.7 x 3.42

Detector radar - Cobra RAD 450

Cel Mai Popular

Detector radar - Cobra RAD 450

Un detector radar foarte bun, modelul COBRA RAD 450 dispune de o tehnologie adaptata noilor aparate radar din dotarea Politiei Romane, care emit un semnal cu traiectoria pe o anumita banda de emisie si frecventa. In cazul Romaniei, banda K. Detectorul radar functioneaza in baza efectului Doppler, care presupune ca orice autovehicul aflat in miscare care este situat in directia semnalului reflecta unda emisa de catre radar care se intoarce catre sursa cu frecventa schimbata, in functie de viteza de deplasare a autovehiculului.

Detectoarele de acest gen capteaza si analizeaza semnalele, le identifica pe cele emise de radar si emit avertizari vizuale si acustice din cele mai intense, in functie de distanta fata de sursa. Pentru ca tehnologia detectoarelor radar a evoluat foarte mult, de la componente discrete, la circuite miniaturale, acuratetea si promptitudinea in detectie sunt garantate. Acum, detectoarele au fost adaptate noilor tehnologii si prevazute cu receptoare GPS si module Bluetooth in vederea reducerii alarmelor false, care sa le aduca compatibilitate cu smartphone-uri.

Modelul COBRA RAD 450 identifica de la distanta toate dispozitivele radar din tara, fara a incuraja condusul peste limita legala de viteza, ci doar contribuind la diminuarea numarului de amenzi si la reducerea accidentelor, mentinand starea de atentie a soferului in trafic.

Radarul Cobra RAD 450 este capabil sa detecteze semnalele laser atat din fata, cat si din spate si de a receptiona semnalele emise instant de catre pistoalele radar care monitorizeaza viteza de deplasare. Alarmele false sunt istorie, pentru ca utilizatori pot regla sensibilitatea de detectie in functie de viteza de deplasare. Astfel, in oras, la viteze mici, sunt disponibile modurile City sau City max, care reduc sensibilitatea in banda X. Pe autostrada, la viteze mari, este disponibil modul Highway, detectorul devenind astfel activ pe toate benzile de emisie.

Nu in ultimul rand, acest detector radio este confortabil si nu oboseste utilizatorii la volan, reducand intensitatea avertizarilor sonore prin functia Quiet Drive si AutoMute.

Acesta este alegerea publicului, intrucat multi participanti la trafic il considera cel mai bun detector de radar.

Puncte forte:

 • Tip alerta: acustica
 • Detectie: radar, laser
 • Functii sensibilitate: highway, city
 • Dimensiuni (L x A x l cm) 10.4 x 6.7 x 3.42

Detector radar - Micro Fuzion

Cel Mai Ieftin

Detector radar - Micro Fuzion

Un detector radar foarte bun, modelul Micro Fuzion detecteaza toate semnalele radar sau laser, folosind ultima tehnologie 2012. Acest aparat detecteaza benzile K, X, Ka si Ku, dar poate fi notata si detectarea VG2. Ecranul LED color cristal reprezinta un alt avantaj al detectorului radar, pentru ca avertizarile vor fi foarte usor de detectat fara ca utilizatorii sa nu isi piarda concentrarea la volan.

In plus, un alt avantaj al detectorului radar este reprezentat de modul de dezactivare automata si de alerta LED periscope selectablia, precum si de tonul de alarmare selectabil. Detectorul radar poate fi setat pe modul oras sau autostrada, astfel incat detectorul sa recepteze numai radarele care functioneaza pe anumite benzi. Produsul poate fi montat pe bord sau pe parbriz si are functia de detectare instantanee, precum si de memorie incorporata. Fara doar si poate, detectorul radar Micro Fusion este un produs de calitate la un pret avantajos.

Acestea fiind spuse, daca doriti un detector radar de buna calitate dar trebuie respectati un buget prestabilit, acesta este cel mai bun detector de radar pentru dumneavoastra

Puncte forte:

 • Montare pe parbriz sau bord
 • Functii: dezactivare automata

Detector radar - Whistler GT-268XI

Detector radar - Whistler GT-268XI

Puncte forte:

 • Senzori de respingere a campului perturbat si a fluxului de trafic
 • Puterea semnalului este afisata numeric (1-9)
 • 3 moduri city

Utilitatea celui mai bun detector de radar

Conducatorii auto experimentati stiu ca o amenda in trafic poate fi evitata cu ajutorul unui detector de radar. Chiar daca viteza nu este depasita cu mult, sunt situatii in care participantii la trafic calca putin mai mult decat ar trebui pedala de acceleratie, iar acest lucru le poate aduce neplaceri. Mai ales la drum lung, cand limitarile de viteza pe anumite zone nu permit participantilor la trafic sa ecomiseasca mult timp, un detector de radar bun se poate dovedi cea mai buna varianta.

Pentru ca in ziua de azi tehnologia continua sa avanseze, multi conducatori auto cauta sa fie cu un pas inainte si sa isi achizitioneze dispozitive foarte performante, cu o viteza de citire mare, care functioneaza excelent. Pentru ca sofatul este o activitate ce trebuie tratata cu maxima seriozitate, iar soferii trebuie sa inteleaga ca limitele de viteza nu au efecte negative, ci sunt menite sa preintampine accidentele neplacute, detectoarele radar ii ajuta atunci cand se grabesc si depasesc cu putin aceste limite, dar nici nu doresc sa fie amendati.

Criterii pe baza caruia se alege cel mai bun detector de radar

Un detector de radar bun nu este chiar cea  mai simpla alegere a conducatorilor auto, mai ales tinand cont de tehnica avansata si complexa si de modul de functionare care nu este mereu pe intelesul tuturor. Exista foarte multe modele de detectoare radar pe piata, unele depasite, altele dispunand de tehnologia necesara pentru a-i ajuta cu adevarat pe utilizatori.

Tehnologia detectorului de radar

Cel mai bun detector de radar este aparatul care este acceptat din punct de vedere legal. Concret, incepand cu data de 1.12.2006, aceste dispozitive sunt considerate perfect legale. Este vital ca utilizatorii sa invete sa faca diferenta intre un detector de radar si un aparat antiradar. Aparatul antiradar bruiaza frecventa utilizata de statiile de monitorizare radar si este ilegal, deoarece preia undele electromagnetice cu ajutorul unor antene, transformandu-le in semnal electric.

Detectorul de radar, pe de alta parte, emite undele radar si citeste ecoul acestora in momentul in care intalnesc un obstacol. Cunoscand viteza de propagare a undelor in aer, se calculeaza distanta pana la obiect, precum si viteza si directia. Astfel, detectoarele sunt menite sa depisteze si sa avertizeze conducatorul auto cu privire la existenta unor statii de monitorizare.

Tehnologia noua a detectoarelor radar foloseste o functie de Instant ON si modul POP, astfel incat sa nu poata fi detectate decat dupa ce au fost calibrate pe masina tinta. Ceea ce inseamna ca potentialii cumparatori sunt sfatuiti sa caute un dispozitiv care prezinta optiunea de detectie a semnalului de calibrare POP, astfel incat sa actioneze in timp util, in timp ce radarul isi calculeaza tinta.

Un alt aspect foarte important al tehnologiei radar il reprezinta detectarea laser. Calibrarea detectorului de radar este realizata pe baza unor impulsuri de tip laser care se propaga mai rapid decat undele electromagnetice, de unde si rapiditatea si viteza detectiei. Aparatele prevazute cu optiune Pulsed/ Instant on Detection reprezinta alegerea de top cand discutam de cel mai bun detecor de radar.

Benzile de detectie a detectoarelor radar

Un alt criteriu important pentru alegerea celui mai bun detector de radar este reprezentat de benzile de detectie. Acestea se refera la frecventele de propagare a undelor radio. Atunci cand se propaga, undele pot acoperi diferite distante pe baza benzii respective. Exista patru benzi importante in ceea ce priveste regulamentul rutier, benzile X, K, Ku si Ka. Banda X este cea mai veche si mai usor de detectat, in timp ce banda K poate fi monitorizata de la distante mari, astfel incat detectia radarului sa fie posibila inainte de activare.

Distanta de detectie a radarului

In functie de frecventa folosita de o banda, depistarea radarului se face de la distante mai mari sau mai mici. Foarte multe dispozitive de pe piata au o limita de detectie de 1.6 kilometri. In schimb, radarele noi pot calibra viteza masinii dincolo de aceasta distanta. Chiar daca detectorul de radar semnaleaza radarele, poate fi prea tarziu. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa caute un model cu o raza de detectie cat mai mare, pentru a se situa mereu intr-o zona sigura.

Functionalitatea detectorului de radar

Alegerea detectorului de radar depinde si de functionalitatea dispozitivului. Printre cele mai interesante facilitati ale detectorului se pot aminti AccuSweep, avertizarea vocala sau sonora si ecranul alfa-numeric. Fiecare optiune in parte face referire la:

 • AccuSweep – functia este valabila pentru modelele performante si ofera posibilitatea de a calibra scanarea pe un singur segment al benzii de detectie Ka. Functia este esentiala si permite detectia rapida si curata a benzii.
 • Display-ul alfa-numeric este optiunea capabila sa afiseze combinatii de cifre sau litere sau chiar forme sau pictograme. Numeroase produse de ultima generatie dispun de un ecran LCD pe care mesajele pot fi prezentate in mod detaliat.
 • Functia vocala este importanta pentru conducatorii auto, transmitand acustic anumite mesaje, astfel incat soferul sa aiba posibilitatea de a se concentra strict la drum.

Brandul detectorului de radar

Brandul detectorului de radar ales este un criteriu de selectie foarte important, care reflecta calitatea dispozitivelor si gradul de evolutie a tehnologiei. Liderul mondial in domeniu este considerat Beltronics, compania care produce aparate echipate cu functia Accu Sweep, iar alte branduri de renume sunt Cobra, Whistler si Escort, producatori foarte respectati in domeniu.

Costul si garantia detectorului de radar

La fel ca si in cazul altor aparate, costul detectorului este esential. Cu cat costul de achizitie este mai ridicat, cu atat aparatul este mai bun. Exista putine exceptii de la regula si acestea apartin brandurilor foarte consacrate. Garantia unui astfel de aparat trebuie sa fie de minim 12-24 de luni, pentru a asigura utilizatorii de fiabilitate. Pretul unui detector de radar performant incepe de la 500 si ajunge pana la 4000 de lei. Un produs foarte scump este si foarte bun, iar detectorul de radar este un dispozitiv util, necesar si nu un lux sau un moft al conducatorilor auto care au obiceiul de a incalca unele reguli de circulatie.

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul