Cel mai bun aditiv motorina | Pareri, Ghid si Recomandari pentru 2022!

Aditiv motorina - Millers Diesel Power Ecomax

Aditiv motorina - Mercedes AD-Blue

Aditiv motorina - Liqui Moly

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

14 Produse

7 Ore

12 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Exista o multime de aditivi pentru motorina pe piata si poate fi deosebit de greu sa fie alesi cei buni fara o documentare corecta. Prin urmare, chiar inainte de a incepe cumparaturile pentru cel mai bun aditiv pentru combustibil diesel, este important sa fie ales corect tipul de aditiv si toate specificatiile tehnice, care il fac potrivit pentru motorizarea masinii si pentru scopul in care este utilizat.

Cel mai bun aditiv motorina – Recomandari:

Aditiv motorina - Millers Diesel Power Ecomax

Alegerea Editorului

Aditiv motorina - Millers Diesel Power Ecomax

Aditivul Millers Diesel Power Ecomax este utilizat in toate vehiculele Diesel, chiar si in cazul motoarelor moderne conforme cu Euro VI cu sau fara filtru de particule. Modul de utilizare al acestui aditiv este foarte simplu, pur si simplu se foloseste prin adaugare in combustibil in proportie de un mililitru la un litru, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor face o economie semnificativa in acest sens.

Pentru performanta suplimentara, acest aditiv poate fi folosit in proportie dubla. Pentru ca efectul combustibilului Diesel asupra mediului inconjurator este mult mai sensibil decat efectul benzinei, aditivul este special creat pentru a imbunatati performantele si durata de viata a echipamentului de injectie si calitatea combustibilului.

Beneficiile pe care le aduce acest produs combustibilului includ reducerea emisiilor de noxe daunatoare mediului inconjurator, cresterea puterii motorului, economia semnificativa de combustibil si nu in ultimul rand, proprietatea de a curata injectoarele si de crestere a cifrei cetanice cu pana la 4 unitati. Practic, continutul unui flacon este suficient pentru a aditiva 500 de litri de combustibil.

Prin ridicarea cifrei cetanice utilizatorii trebuie sa inteleaga faptul ca acest aditiv scurteaza pornirea la rece si reduce emisia de fum. In plus, contribuie la cresterea puterii motorului. Explicatia consta in faptul ca in cadrul procesului de descompunere a moleculelor aditivului, se formeaza radicalii liberi cu un grad mare de inflamare, producand arderea carburantului.

Asadar, folosirea aditivului Millers Diesel Ecomax permite imbunatatirea semnificativa a carburantului Diesel, ajutand la prevenirea uzurii motorului si la curatarea sistemului de combustibil, imbunatatind caracteristicile de rulare ale motorului in fiecare stadiu de functionare.

Puncte forte:

 • Functie: Reducerea emisiilor, Anti-uzura
 • Capacitate: 0.5 L
 • Pentru toate motoarele diesel

Aditiv motorina - Mercedes AD-Blue

Cel Mai Popular

Aditiv motorina - Mercedes AD-Blue

AD-Blue este un produs original recomandat de catre specialisti tuturor detinatorilor unui autoturism Mercedes. Facand parte din colectia Mercedes Collection, acest produs original de calitate superioara are rolul de reducere a emsiilor.

Practic, utilizatorii se vor bucura de ridicarea cifrei cetanice si de scurtarea pornrii la rece, pe langa reducerea emisiei de fum. Produsul contribuie si la cresterea puterii motorului, nu numai la mentinerea unui mediu mai curat si lipsit de emisii nocive.

Aceasta solutie este de inalta puritate, respecta norma ISO 22241. Produsul este folosit pentru a transforma oxizii de azot rezultati din gazele de evacuare ale vehiculului Diesel in azot inofensiv si apa, care ies sub forma de vapori, ceea ce insemna ca poluarea atmosferica este redusa drastic.

Capacitatea rezervorului depinde de modelul vehiculului Mercedes, variind intre 8 si 25 de litri. Utilizatorii pot cere sfatul unui specialist pentru a afla cat de des trebuie sa alimenteze cu AD Blue, in functie de tipul motorului, de incarcatura vehiculului si de conditiile meteorologice.

Pretul ridicat este singurul si cel mai important punct slab al acestui produs, insa in raport cu proprietatile aditivului, acesta nu este deloc costisitor. In concluzie, utilizarea acestui aditiv va ajuta foarte mult utilizatorii unui autoturism marca Mercedes care doresc sa imbunatateasca performantele carburantului Diesel sa obtina performante incredibile.

Puncte forte:

 • Functie: Reducerea emisiilor
 • Capacitate: 10 L
 • Produs Original Mercedes

Aditiv motorina - Liqui Moly

Cel Mai Ieftin

Aditiv motorina - Liqui Moly

Proprietarii autoturismelor care folosesc carburant Diesel sunt interesati de imbunatatirea duratei de viata a motorului si a performantelor acestuia. De aceea, aditivul carburant anticongelant Diesel Liqui Moly cu capacitatea de un litru este recomandat de catre specialistii in domeniu tuturor conducatorilor auto care au probleme la pornirea masinii pe perioada iernii.

Acest produs imbunatateste proprietatile de pastrare a temperaturii scazute ale combustibilului Diesel. In plus, previne solidificarea carburantului, infundarea filtrului de combustie si conductei. Practic, aditivul pentru motorina este o combinatie foarte reusita de aditivi cu o greutate moleculara mare si fara continut de cenusa, care controleaza si influenteaza in mod semnificativ cresterea cristalelor de parafina, imbunatatind fiabilitatea combustibilului si proprietatile de curgere.

Ca si puncte forte, specialistii enumera asigurarea exploatarea corecta pe timpul iernii la temperaturi scazute, precum si imbunatatirea capacitatii de filtrare a motorinei. Produsul se preteaza pentru toate tipurile de motorine, atat cea de iarnă, cat si cea de vara, conform DIN EN 390. Modul de utilizare este usor si ergonomic, reactionand rapid cu motorina.

Pretul este un alt punct forte al acestui produs, iar utilizatorii pot remarca si punctele slabe, care incluf faptul ca nu imbunatateste proprietatile de lubrifiere ale carburantului, nu dizolva depozitele din sistemul de injectie al motorului si din catalizator si nu are efect catalitic.

Per total, aditivul pentru motorina este foarte bun pentru cei care au probleme la pornirea masinii pe timp de iarnă.

Puncte forte:

 • Functie: Anti-inghet
 • Capacitate: 1 L

Aditiv motorina - Liqui Moly Pro Line

Aditiv motorina - Liqui Moly Pro Line

Puncte forte:

 • Diminueaza coroziunea si uzura
 • Pentru toate motoarele Diesel
 • Functie: Curatare
 • Capacitate: 1 L

De ce sa alegi cel mai bun aditiv pentru motorina?

Toti conducatorii auto stiu deja ca o intretinere corecta a motorului face ca vizitele la atelierul auto sa fie mai rare. Una dintre cele mai simple si mai accesibile metode prin care o masina poate fi ingrijita corespunzator este utilizarea aditivilor, atunci cand autoturismul functioneaza cu un motor diesel. Sunt mai multe solutii special concepute pentru motorina.

Aditivii reprezinta un complex de substante chimice care au rolul de a trata combustibilul si de a il curata de impuritati, de apa si de toate particulele care nu trebuie sa fie prezente in el, tinand cont de faptul ca sistemul de alimentare nu trebuie sa se infunde. Din cauza depunerilor, motorul poate sa nu mai porneasca si este posibil sa fie nevoie de utilizarea aditivilor care sa curete instalatia. De asemenea, aditivii sunt recomandati si pentru iarna pentru ca au potentialul de a proteja motorina de gelificare. Acest fenomen este cel mai des intalnit in cazul temperaturilor scazute.

Aditivii de combustibil pot imbunatati performantele motorului diesel, facandu-l mai eficient atunci cand vine vorba de consum. Fiecare cursa a pistoanelor poate furniza puterea optima in timpul deplasarii in prezenta unui aditiv bun.

Folosirea aditivilor poate contribui, de asemenea, la imbunatatirea economiei de combustibil, ceea ce se poate traduce literalmente in economii mai mari.  Producatorii de aditivi combustibili se asigura, de asemenea, ca produsele lor nu vor dauna mediului. Multe sunt proiectate pentru a imbunatati mediul prin diminuarea noxelor.

De asemenea, aditivul protejeaza diferitele componente ale sistemului de livrare a combustibilului masinii  de la pompa, injectoare, precum si alte parti conexe. Aditivii de combustibil pot imbunatati eficienta de ungere, astfel incat piesele sa fie protejate in mod adecvat.

Tratarea vehiculului  cu un aditiv de bun este, de asemenea, mai rentabila decat servisarea periodica a masinii. Pentru a alege cel mai bun aditiv pentru motorina este foarte important sa fie analizate toate caracteristicile produsului astfel incat alegerea finala sa fie cea optima.

Mod de utilizare

Unele produse din aceasta categorie vor fi utilizate de fiecare data cand masina este alimentata cu combustibil, prin turnarea cantitatii potrivite in interior.

Alte produse se folosesc doar la tratamente periodice, deseori la intervale regulate. Alegerea  depinde, evident, de ceea ce este convenabil pentru conducatorul auto, existand persoane care prefera sa trateze combustibilul de fiecare data cand rezervorul este incarcat sau sa il trateze periodic. Fiecare dintre cele doua metode de utilizare vine cu propriile avantaje si dezavantaje. Tratarea simultanta cu alimentarea are avantajul de a nu fi omisa in timp ce are dezavantajul de a fi costisitoare. Tratarea la intervale regulate ofera costuri mai bune, insa exista riscul ca posesorul auto sa uite sa adauge aditivul.

Producatorii de aditivi au diferite metode de utilizare a aditivilor lor, astfel incat este intelept ca utilizatorul sa verifice instructiunile inainte de a pune aditivul in rezervor. In general, cel mai bine este sa ca rezervorul sa fie aproape gol, astfel incat sa poata fi turnata cantitatea corecta de aditiv diesel in rezervorul de combustibil al masinii inainte de a-l umple cu motorina.

Cum difera Aditivii Diesel de cei pentru Benzina

In realitate, nu exista prea multa diferenta intre motorina si benzina, deoarece ambele sunt fabricate din petrol brut care a suferit o serie de rafinari. Petrolul brut sufera mai multe etape de distilare care separa diferitele molecule de hidrocarburi care sunt prezente in titei.

Daca detineti un autoturism pe benzina, va recomandam sa cititi cel mai bun aditiv pentru benzina 2020

Gazele sunt primele care sunt separate, urmate de solventi. Lanturile cu hidrocarburi usor moderate trebuie sa fie separate. Cand acestea sunt amestecate, se obtine benzina. Deoarece uleiul brut se mentine distilat, hidrocarburile cu lanturi mai grele sunt, de asemenea, separate.

Motorina este obtinuta tot din acelasi amestec. In continuare se adauga uleiuri de incalzire, uleiuri lubrifiante si ceara de parafina. Tehnic, motorina are o greutate moleculara mai grea decat benzina, oferindu-i o consistenta mult mai groasa in comparatie cu consistenta apoasa a benzinei.

Ce este cifra cetanica si cum poate fi imbunatatita

Posesorii de diesel nu mentioneaza niciodata nimic despre octan. In schimb, ei se uita intotdeauna la cifra cetanica a combustibilului diesel. Cetanul este o masura a tendintei combustibilului de a se arde sau a se aprinde. Cetanul este un gaz incolor care necesita o caldura foarte mica pentru a se aprinde. Si avand in vedere ca motoarele diesel comprima aerul, facandu-l super-fierbinte inainte de a injecta combustibilul necesar, imbunatatirea valorii sale  poate imbunatati, de asemenea, performanta motorului.

Criterii de alegere a celui mai bun aditiv pentru motorina

Tipul de aditiv influenteaza rezultatele

Tipul de aditiv este cel care influenteaza rezultatele, motiv pentru care este foarte important sa fie ales un aditiv in functie de scopul pe care il are. Exista o varietate de aditivi care pot avea diferite functii, asa ca este mai bine sa fie definit intai scopul pentru ca ulterior sa se treaca la cautarea aditivului potrivit. Se disting astfel mai multe tipuri de aditivi:

 • Aditivi pentru curatarea injectoarelor;
 • Aditivi pentru prevenirea gelificarii in timpul iernii;
 • Aditivi pentru eficientizarea consumului.

Aditivi care maresc cifra cetanica

Cifra cetanica este aproape echivalentul cifrei octanice a benzinei. Cu cat este mai mare cifra cetanica, cu atat este mai eficient motorul diesel. Cresterea cifrei cetanice a motorinei poate, astfel, sa ofere performanta motorului la parametrii ridicati fara un consum extrem de mare de combustibil.

Stabilizatori de combustibil

Acestia ajuta la imbunatatirea eficientei combustibilului diesel, prevenind in acelasi timp depunerile. Acestia sunt, in general, folositi pentru a determina performante mai bune ale masinii si functionarea sa in parametrii optimi.

Aditivi anti-gel

Pentru cei care locuiesc in regiuni mai reci, exista tendinta ca filtrul de combustibil sa se infunde cand ceara de parafina sau gel se formeaza inadecvat in combustibilul diesel. Desi automobilele diesel moderne vin acum cu filtre de combustibil incalzite si conducte de combustibil, aditivii anti-gel pot servi in continuare pentru a imbunatati performanta de pornire la rece a vehiculului, in special la temperaturi extrem de reci.

Aditivi pentru curatarea injectoarelor

Daca are loc o accelerare lenta, o pornire puternica sau chiar performante slabe ale motorului pe vreme rece, se pot folosi aditivi de combustibil impreuna cu substantele de curatat injectoare. Acestia pot ajuta la eliminarea depozitelor care pot determina infundarea duzelor injectoare ale masinii. Unii aditivi de combustibili de inalta calitate pot chiar curata alte parti ale motorului.

Impactul aditivului asupra mediului inconjurator

Toata lumea este deja constienta de impactul emisiilor de combustibil asupra mediului. In timp ce producatorii de combustibil respecta reglementarile de mediu, aditivul de combustibil folosit nu ar trebui sa submineze aceste eforturi si ar trebui sa vina in completarea lor, avand in vedere faptul ca unul dintre scopurile aditivilor este sa diminueze noxele. Persoanele interesate de impactul aditivului asupra mediului trebuie sa citeasca foarte bine eticheta si sa verifice daca exista substante chimice daunatoare cu efecte negative asupra mediului.

Un aditiv pentru motorina poate fi multifunctional

Exista aditivi de diferite tipuri, fiecare avand propriul scop sau functie. Atunci cand este ales un aditiv de combustibil, este intotdeauna mai bine sa se opteze pentru un produs care poate indeplini o multitudine de functii pentru pentru ca si costurile sa fie astfel optimizate. De exemplu, daca un produs  poate proteja motorul si sistemul de combustibil, in acelasi timp stabilizand combustibilul diesel si stimuland cifra cetanica, atunci este mult mai bun decat un produs care  va imbunatati doar cifra cetanica a combustibilului.

Alegerea aditivului in compatibilitate cu vehiculul pe care este folosit

Este important sa se verifice intotdeauna daca aditivul utilizat este compatibil cu motorul si sistemul de combustibil din masina. Exista produse care sunt specifice pentru anumite tipuri de motoare diesel si pentru anumite sisteme de alimentare cu combustibil, in timp ce exista si aditivi pentru utilizari generale. De obicei, pe sticla de aditiv sau in specificatiile produsului exista toate informatiile despre masinile compatibile.

Costurile pentru aditivi sunt un factor de decizie

Costurile variaza in general tinand cont de tipul de aditiv pe care o persoana il cumpara si de actiunea pentru care este cumparat. In general, produsele pentru intretinerea sistemului prin care trece carburantul sunt mai ieftine in comparatie cu produsele profesionale, anti gel de exemplu. De asemenea, sunt economice si produsele care au o cantitate mai mare intr-o singura sticla. Formulele de aditivi cu capacitatea de a determina economii de combustibil genereaza de asemenea economii, la care se aduga si cele facute pentru ca masina are nevoie de serviare mai rar.

Tinand cont de toti acesti factori in functie de care poti fi alesi aditivii, fiecare posesor auto va reusi sa obtina produsul de care are nevoie pentru ca masina sa functioneze in parametrii optimi tot timpul.

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul