Cel mai bun modulator FM | Ghid, Păreri și Recomandări pentru 2022!

Modulator FM - Elekele

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

10 Produse

6 Ore

8 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Unele autoturisme nu sunt dotate cu un sistem audio performant, majoritatea având doar un radio care nu face față cerințelor și exigențelor conducătorilor auto și pasagerilor în materie de muzică. Un modulator FM se va dovedi o investiție foarte bună, ce va permite conducătorilor auto posibilitatea de a-și asculta muzica preferată oriunde și oricând și de a avea un companion bun la drum lung. În plus, un modulator FM cu bluetooth este ușor de instalat și de setat. Proprietarii autoturismelor care nu doresc să investească o sumă de bani considerabilă în achiziționarea unui player modern pentru mașină, dar nici nu intenționează să stea mereu cu grija că noua achiziție va atrage privirile hoților, pot apela la soluția reprezentată de un modulator FM Bluetooth. Acest dispozitiv funcționează pe frecvențe mici și reprezintă cea mai bună modalitate de a asculta muzică de pe un stick USB sau de pe smartphone ori MP3 player direct pe radioul vehiculului.

Cel mai bun modulator FM – Recomandări:

Modulator FM - Let

Alegerea Editorului

Modulator FM - Let

Modulatorul FM auto cu Bluetooth este un dispozitiv multifuncțional, ideal pentru nevoile zilnice ale conducătorilor auto. Acest dispozitiv va face călătoriile mult mai interesante și îi va ajuta pe șoferi să se relaxeze la volan. Acest dispozitiv de mici dimensiuni suportă frecvențe FM cu valori cuprinse între 87.5 și 108.0 MHz. Permite preluarea apelului în mod Bluetooth, conducătorii auto pot pune apelul în asteptare, dar totodată pot respinge sau reapela fără ca atenția să le fie distrasă de la drum.

Modulatorul FM cu Bluetooth permite utilizatorilor să redea muzica stereo Bluetooth, dispune de tehnologia CVC de anulare a ecoului și în plus suportă încărcare dual USB 5V/ 3.4 A. Este dotat cu funcția de memorare la întreruperea apelului și oferă posibilitatea de preluare a apelurilor private. Prin intermediul unui buton multifuncțional de mari dimensiuni, modulatorul FM permite ajustarea contrastului ecranului. Temperatura de operare este cuprinsă între 0 și 50 de grade Celsius. Cu o greutate de doar 77 de grame, modulatorul poate fi ușor de transportat și de ascuns atunci când mașina rămâne nesupravegheată.

Nu în ultimul rând, în cazul acestui modulator se poate vorbi de o distanță efectivă a microfonului cuprinsă între 0.5 și 2 metri, de ușurința în utilizare, ușurința realizării setărilor după oprirea alimentării și design-ul plăcut, precum și raportul calitate-preț excelent.

Puncte forte:

 • Frecventa FM: 87.5-108.0 MHz
 • Ecran dot matrix 1.4 inch
 • Distanța efectivă Bluetooth: 10 m
 • Distanța efectivă microfon: 0.5 - 2 m

Modulator FM - Elekele

Cel Mai Popular

Modulator FM - Elekele

Un modulator modern, de înaltă calitate, modelul propus de firma Elekele cu transmițător auto și MP3 player, handsfree și 2 porturi USB reprezintă unul dintre cele mai bune modulatoare FM. Acest dispozitiv este de fapt un adaptor wireless care se conectează, în mod automat, cu toate dispozitivele echipate cu funcția Bluetooth care transmit apeluri și muzică cu un volum nepotrivit activității, fie că este vorba despre smartphone sau tabletă. În plus, dispozitivele non-Bluetooth pot fi utilizate pentru a transmite sunetul prin conectarea cu ajutorul adaptorului audio tip cablu.

Acest dispozitiv nu necesită niciun fel de instalare și se va sincroniza în mod automat cu frecvența setată a dispozitivului. În plus, dispozitivul permite conducătorilor auto să conducă în siguranță și să vorbească la telefon în același timp sau să gestioneze mai bine apelurile telefonice. Securitatea suplimentară handsfree presupune un efort minim din partea utilizatorului, care trebuie doar sa dea dublu click pentru a reapela ultimul număr din lista de apeluri. De asemenea, pentru a respinge un apel, trebuie doar să țină apăsat butonul timp de 5 secunde.

Cu cititor de carduri încorporat, acest dispozitiv permite utilizatorilor să citească fișierele direct de pe cardul TF sau de pe cardul Micro SD cu ajutorul semnalului radio FM. Concret, acest dispozitiv suportă absolut toate formatele obișnuite, de la cel mai uzual, MP3, WMA, WAV și chiar FLAC.

Opțiunea de reîncărcare prin intermediul cablului USB este un alt avantaj al acestui accesoriu. Practic, portul USB cu ieșire de 5V / 2.1 A permite încărcarea rapidă a dispozitivelor de tip tabletă, telefon mobil sau orice alt dispozitiv portabil. Cu un ecran LCD foarte generos, de 1.44 inch, conducătorii auto pot vizualiza frecvența FM, volumul, precum și titlurile cântecelor, contactele de apelat și tensiunea bateriei auto.

Puncte forte:

 • Ecran LCD de 1,44 inch
 • 2 porturi USB
 • Securitate suplimentară handsfree

Modulator FM - Seblero

Cel Mai Ieftin

Modulator FM - Seblero

Modulatorul auto Seblero este un dispozitiv modern, un transmițător FM ce poate fi utilizat în mașină, fiind echipat cu un modul Bluetooth de înaltă performanță și cu un chip de decodare MP3. Cu acest dispozitiv, utilizatorii pot transmite muzica și apelurile direct către radioul mașinii. Se conectează la bricheta mașinii și nu sunt necesari pași suplimentari pentru instalare înainte de a pleca la drum.

Produsul are un design extrem de atractiv, cu un aspect metalic modern obținut în urma placării cu nichel. Este un dispozitiv lucios, cu o strălucire asemănătoare perlelor. Modulatorul dispune de 2 porturi USB ce pot fi utilizate pentru încărcarea rapidă a telefonului și tabletei în timpul mersului.

Dispozitivul dispune de pini de contact pe ambele părți care asigură o conexiune foarte stabilă și o încărcare constantă, chiar și pe drum denivelat. Opțiunea Bluetooth 4.2 permite utilizatorilor să se bucure de un sunet clar chiar și în timpul apelurilor. Funcția de pairing se va activa automat la pornirea dispozitivului.

Pentru că le este interzis conducătorilor auto să vorbească la telefon în timpul mersului, acest modulator fm de calitate îi ajută să se angajeze în convorbiri menținând siguranța în timpul șofatului, prin intermediul funcției mâini libere. Cu o singură apăsare de buton, conducătorii auto răspund la telefon, iar pentru a forma ultimul număr apelat este suficientă o apasare dublă a butonului.

Fără doar și poate, acest dispozitiv este extrem de util conducătorilor auto din numeroase puncte de vedere, permițându-le setarea și ajustarea frecvenței și redarea muzicii  din sursă către sistemul audio al mașinii.

Puncte forte:

 • 2 porturi USB
 • Frecvența FM: 87.5 - 108.0 MHz
 • Funcție: Ciocan de urgență

Modulator fm - Techstar T43

Modulator fm - Techstar T43

Puncte forte:

 • Port de 5V/2.1A cu funcția Quick Charge 3.0
 • 4 Moduri de ascultare a muzicii
 • 5 moduri EQalizer: Normal, Classical, Pop, Rock, Jazz
 • Frecvența FM: 87.5MHz – 108.0MHZ

Ce este un modulator FM?

Un modulator FM este un aparat care trimite un semnal acustic pe o frecvență liberă a radioului din autoturism, preluându-l de la orice sursă portabilă, cum ar fi CD, iPod, Player portabil. Concret, aparatul este ușor de conectat dacă există un conector compatibil și poate fi luat de către utilizatori ori de câte ori părăsesc autoturismul deoarece are dimensiuni foarte mici.

Pentru că perioada CD-urilor zgâriate la fiecare mișcare a mașinii s-a terminat, iar tehnologia a evoluat, existând posibilitatea de a asculta muzică pe smartphone, un modulator FM cu Bluetooth se va dovedi investiția potrivită. Utilizatorii pot să beneficieze de o calitate sonoră excelentă și, în același timp, să aibă acces la melodiile de pe tabletă, telefon sau de pe alte dispozitive portabile.

Criterii de selecție a unui modulator FM

Modulatoarele FM se aleg în funcție de anumite criterii, astfel încât investiția să nu fie facută în zadar. Cele mai bune modulatore FM sunt acele aparate care respectă mai mulți parametri și care se dovedesc o achiziție ce poate fi utilizată pe o perioadă îndelungată. Un astfel de aparat poate transforma complet o mașină, făcând posibilă atât redarea melodiilor direct de pe telefon, cât si preluarea apelurilor telefonice în mod handsfree. Unele modele mai noi vin la pachet cu un slot card micro SD și cu un port pentru stick USB, astfel oferind surse adiționale prin care se poate reda muzica.

 • Parametrii de lucru

Parametrii de lucru ai unui modulator FM se descriu ca fiind raza transmisiei, puterea de emisie și frecvența folosită. Conform legislației la nivel european, dispozitivele de acest gen comercializate în Europa trebuie să aibă o putere de emisie scăzută, astfel încât să poată fi evitate interferențele. Concret, puterea de emisie nu trebuie să depășească valorile de 50Nw ERP.

Raza pe care se poate efectua corect transmisia pe acest tip de dispozitiv variază între 5 și 10 metri, o rază de 7 metri fiind considerată o valoare excelentă. Dacă antena este plasată în spatele autovehiculului, 3 metri sunt chiar suficienți ca distanță maximă de transmisie-recepție.

Din punct de vedere al frecvenței, cel mai bun modulator FM cu Bluetooth trebuie să acopere valori cuprinse între 88.1 și 107.9 megahertzi.

 • Transmițătorul

Persoanele care doresc să investească într-un modulator FM de calitate au de ales între modelele cu Bluetooth și piesele convenționale. Tipologia transmițătorului se stabilește în funcție de sursa de pe care se va reda muzica. Cele mai uzuale sunt produsele care citesc informația de pe un stick USB sau de pe un mini card SD. Această variantă mai simplă este recomandată de către specialiști pentru cei care  vor să investească o sumă destul de mică într-un astfel de aparat.

Este important de avut în vedere spațiul de stocare compatibil și o selecție, în prealabil, a pieselor ce urmează să fie ascultate. Setările de bază ale aparatului permit utilizatorilor să filtreze melodiile ascultate și să o aleagă pe cea preferată. Dacă utilizatorii doresc să asculte muzică de pe telefonul smart, este obligatoriu ca dispozitivul să aibă funcția Bluetooth inclusă. Acestea au un preț mai ridicat, dar oferă compatibilitate cu majoritatea surselor prevăzute cu opțiunea Bluetooth.

 • Funcțiile modulatorului FM

Cumpărătorii care doresc să facă o investiție bună pentru mașina lor trebuie să ia în calcul și funcțiile unui astfel de dispozitiv de redare a muzicii. Funcțiile includ: memoria pentru frecvențele posturilor radio, egalizator, filtru de sunet, funcție RDS, panou de control cu un minim de butoane utile, precum și telecomandă sau display digital.

Cea mai importantă funcție rămâne cea Bluetooth pe care, din păcate, nu toate modelele din comerț o oferă. Funcția de memorare este necesară în special în zonele în care se emit multe posturi radio care ocupă frecvențele FM cu transmisiile lor. Egalizatorul și filtrele pentru sunet oferă o mai bună calitate a audițiilor, iar pentru melomanii pretențioși, aceste extra-opțiuni sunt ideale. Funcția RDS afișează pe display-ul radioului numele melodei și al artistului și oferă posibilitatea găsirii facile a piesei preferate.

 • Conexiuni

Alimentarea cu energie a modulatorului FM este foarte importantă. Aceasta se poate realiza printr-o conexiune pentru priza brichetei din mașină la 12V. Trebuie acordată atenție mufei jack încorporată de 2.5 sau 3.5 mm, care ajută la legarea corectă a aparatului de sursă, și porturilor USB pentru încărcarea MP3 playerului folosit ca sursă de semnal.

 • Furnizori și prețuri

Modulatoarele FM se aleg, în general, în funcție de brand și de preț. Unele dintre cele mai apreciate branduri în România, care oferă astfel de accesorii la prețuri foarte bune, sunt PNI, Pioneer, Tuadia, iar la nivel internațional, cele mai recunoscute companii sunt DLO, Auvio, Philips si Kensington.

Prețul variază în funcție de caracteristicile tehnice, modulatoarele FM Bluetooth fiind mai costisitoare, dar și de furnizor.

 • Design

Ultimul, însă nu cel mai puțin important criteriu de luat în calcul pentru achiziționarea unui modulator FM, este designul. Acest accesoriu trebuie să fie de mici dimensiuni, să poată fi ușor de utilizat, de conectat și de mânuit. De asemenea, dispozitivul trebuie să aibă un design modern și să poată fi ușor de depozitat în geantă sau în servietă atunci când mașina este lăsată nesupravegheată.

Utilitatea unui modulator FM

Un astfel de dispozitiv are o dublă utilitate. În afară de faptul că redă muzica preferată conducătorilor auto, un modulator FM cu Bluetooth permite preluarea apelurilor. Astfel, conducătorii auto pot vorbi la telefon în siguranță, cât timp se afla la volan, datorită funcției handsfree .

Nu în ultimul rând, sunt și dispozitive de tip modulator FM care permit încărcarea telefonului mobil sau a tabletei în timpul drumului, având o ieșire dublă USB.

Înainte să pleci la drum asigură-te că ai:

Un gps auto funcțional cu hartile rutiere actualizate și nu uita să iți verifici rovinieta.

Sau dorești conexiune prin bluetooth? Citește articolul: Cel mai bun adaptor bluetooth auto.

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul