Cel mai bun redresor auto | Pareri, Ghid si Recomandari pentru 2022!

Redresor auto - Carguard CBC003

Redresor auto - ProWeld DFC-50P

Redresor auto - PowerMat PM-PM-50B

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

15 Produse

7 Ore

13 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Proprietarii autoturismelor care cauta un redresor auto profesional trebuie sa se opreasca la cea mai performanta varianta din punct de vedere tehnic, dar care are si un pret accesibil. Conducatorii auto stiu ca atunci cand temperaturile pe timpul iernii scad pana la -20 de grade Celsius, trebuie sa fie pregatiti pentru absolut orice. La aceste temperaturi, bateria masinii, fie ea veche sau noua, de buna calitate sau de o calitate mai indoielnica, se poate descarca. Pentru a evita situatiile si surprizele neplacute, proprietarii autoturismelor sunt sfatuiti sa investeasca intr-un redresor auto care ii va ajuta sa incarce acumulatorul descarcat dintr-o sursa externa, atunci cand sursa interna a masinii da rateuri. Nu numai frigul este motivul principal pentru achizitionarea unui redresor auto, ci si pentru a  preintampina alte probleme ce pot aparea la functionarea autoturismului.

Cel mai bun redresor auto – Recomandari:

Redresor auto - Carguard CBC003

Alegerea Editorului

Redresor auto - Carguard CBC003

Modelul Carguard CBC003 este un incarcator auto performant si din punctul nostru de vedere reprezinta cel mai bun redresor auto. Echipat cu numeroase sisteme de protectii care au rolul de a prelungi durata de viata a bateriei si incarcatorului auto. Se poate vorbi, asadar, de protectie la scurtcircuit si la supraincalzire, caracteristici importante pentru prevenirea incendiilor si nu numai.

Din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, redresorul auto Carguard dispune de o tensiune de intrare de 230V si 50Hz, de o tensiune de iesire reglabila de 6-12 V si de o intensitate de incarcare reglabila cuprinsa intre 0 si 10 A. Capacitatea de incarcare este de 6-120 Ah, iar caracteristicile cele mai importante ale redresorului cuprind verificarea si afisarea polaritatii inverse, compatibilitate cu bateriile auto WET, GEL, AGM si MF, precum si functia de verificare a bateriei.

Acest dispozitiv este caracterizat de portabilitate ridicata, avand si un maner foarte elegant, este destinat uzului rezidential si are doua trepte de putere. Redresorul este mic, usor, pare a fi o mica jucarie electronica, dar de fapt are o putere mare asupra functionarii autoturismelor. Manerul este usor de apucat cu palma, aparatul nu face zgomot, nu se incalzeste si nu afecteaza in niciun fel functionarea bateriei auto. Produsul poate salva atat o baterie noua, cat si  bateriile vechi de la inlocuire si are un pret foarte accesibil.

Nu in ultimul rand, faptul ca se poate regla curentul de incarcare ofera utilizatorilor posibilitatea de a incarca acumulatori pe care redresoarele automate nu le recunosc.

Puncte forte:

  • Curent maxim de incarcare: 10 A
  • Tensiune de iesire: 6 V, 12 V
  • Trepte putere: 2
  • Capacitate incarcare: 6 - 120 Ah

Redresor auto - ProWeld DFC-50P

Cel Mai Popular

Redresor auto - ProWeld DFC-50P

Redresorul auto robot ProWeld este un model foarte modern, care ofera un curent de start de 130 A, un curent  de incarcare de 20-30A, avand o tensiune de incarcare de 12 si 24V. Cu o greutate de 9 kilograme, nu se poate vorbi de portabilitatea redresorului auto.

Modul de utilizare este simplu, presupunand testarea bateriei auto prin introducerea testerului in pozitie verticala, in solutia bateriei. Ulterior, se apasa bulbul pentru a intra suficient lichid, astfel incat plutitorul sa se poata misca liber. Marcajul de pe plutitor este usor de interpretat, astfel incat culoarea rosie denota o baterie descarcata si este cuprinsa intre valorile de 1100, 1150 si 1205. Culoarea alba denota o baterie putin descarcata, cuprinsa intre valorile 1205 si 1260, in timp ce culoarea verde denota o baterie incarcata si este cuprinsa intre valorile 1260 si 1300.

Redresorul auto ProWeld este un produs eficient, benefic pentru functionarea corecta a autoturismelor si pentru a preintampina situatiile neplacute cauzate de temperaturile foarte scazute sau de problemele de functionare ale bateriei auto. Nu este cel mai bun redresor auto din punctul nostru de vedere dar este alegerea multor proprietari de autovehicule.

Puncte forte:

  • Curent maxim de incarcare: 20A / 30A
  • Tensiune de incarcare: 12V / 24V
  • Lungime cablu: 1.4 m
  • Greutate: 9 Kg

Redresor auto - PowerMat PM-PM-50B

Cel Mai Ieftin

Redresor auto - PowerMat PM-PM-50B

Redresorul pentru baterie marca PowerMat foloseste tehnologia Microcontroller Unit si modulare puls-inaltime. Acest produs are o tensiune nominala de 230v/ 50Hz, un curent de incarcare situat in intervalul 0-10A, fiind inclus intr-un proces de incarcare in 8 etape, inteligent sau rapid.

Redresorul auto are o eficienta de 98% si o greutate neta de 900 de grame, ceea ce inseamna ca este portabil si eficient, acceptand baterii de tip GEL, AGM, WET, VRLA sau EFB. Controlul microprocesorului aduce utilizatorilor mai multe avantaje. Primul avantaj este legat de tensiunea constanta. Utilizarea tensiunii continue pentru incarcarea bateriei se face verificand daca nu este prea mare curentul de incarcare, reducandu-l in timpul procesului.

De asemenea, acest redresor are un curent constant, ceea ce indica faptul ca tensiunea bateriei este mai mica decat cea setata a incarcatorului, iar incarcatorul isi va mentine un curent constant de incarcare a bateriei. Nu in ultimul rand, atunci cand tensiunea bateriei se apropie de cea nominala si curentul de incarcare este deja scazut fata de cel stabilit, se va trece la modularea incarcarii plutitoare, care presupune verificarea bateriei pentru caderi de tensiune si reincarcarea automata cu curent alternativ.

Incarcatorul are 8 pasi de functionare. In primul rand, se va face diagnosticarea si analizarea bateriei, starea de incarcare si corectitudinea conexiunilor intre redresor si baterie. Apoi, are loc pasul in care se recunoaste bateria sulfatata, incarcarea cu tensiune joasa sau ridicata, dupa care se verifica daca bateria este deteriorata si daca poate accepta curentul de incarcare.

Urmatorul pas al functionarii redresorului auto este incarcarea cu un curent redus, crescandu-se treptat valoarea acestuia, incarcarea  principala cu un curent maxim si incarcarea finala, cu tensiune constanta si curent descrescator. La final, se monitorizeaza tensiunea bateriei si mentinerea unei incarcari optime. Acesta este cel mai ieftin redresor auto din topul nostru

Puncte forte:

  • Tensiuni de baterie acceptate: 12V / 24V
  • Curent maxim de incarcare: 10 A
  • Proces de incarcare: in 8 etape, 2 moduri
  • Greutate: 1.4 Kg

Cum se alege in mod corect un redresor auto?

Achizitionarea celui mai bun redresor auto este o investitie de viitor si, desi pare o treaba simpla la inceput, existenta numeroaselor modele in magazinele online sau fizice de specialitate poate deruta foarte mult cumparatorii. Concret, redresorul auto se alege in functie de urmatoarele criterii:

Compatibilitatea cu acumulatorul

Daca bateria masinii este de 12 V, atunci cumparatorii trebuie sa aleaga un redresor auto 12 V, iar daca bateria auto are 24 V, atunci redresorul auto trebuie sa fie mai puternic. Consecintele alegeri unui redresor auto mai performant decat cerintele instalatei electrice a masinii se rasfrang cu precadere asupra pretului de achizitie si asupra posibilitatilor de incarcare.

Concret, persoanele care detin un autoturism au in principiu nevoie de un redresor de 12V la un pret bun, iar cele care detin un SUV sau o camioneta, de un redresor de 24 V.

Portabilitatea redresorului

Portabilitatea este un criteriu important de achizitie pentru cel mai bun redresor auto, care rezulta din dimensiuni, greutate si design. Toti conducatorii auto care stiu ca masina le face probleme la drum lung trebuie sa isi ia mereu redresorul pentru a da un boost de energie circuitului electric, pentru a porni masina atunci cand acumulatorul esueaza sau se descarca spontan.

Daca redresorul este de regula depozitat in garaj, unde va fi si folosit la nevoie, cumparatorii nu vor pune accent pe portabilitate si nici nu vor fi interesati de cat loc ocupa sau daca este mai greu de 4 kilograme. Totusi, redresorul auto portabil trebuie sa aiba un maner care sa permita transportul fara risc de accidente sau de scapare. Redresoarele mai  voluminoase vor avea nevoe de roti de transport.

Amperi de incarcare

Aceasta caracteristica a celui mai bun redresor auto auto este foarte importanta pentru ca amperii pot avea valori mici, medii si mari. Capacitatea acumulatorului reflecta si cantitatea de sarcina electrica ce este inmagazinata in bateria respectiva.

Sarcina electrica se masoara in amperi pe ora si poate fi de 56 Ah, 60, 70 sau 74 Ah. Pentru incarcare, valorile sunt cuprinse intre 2 si 45 A. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat acumulatorul va putea fi incarcat mai repede la redresor.

Specialistii recomanda cumparatorilor valori medii, de 10-12 A, cu ajutorul carora un robot de incarcare finalizeaza sarcinile in maximum 8 ore pentru autoturismele conventionale. Persoanele care nu vor sa faca mari cheltuieli vor avea nevoie de un model cu 4-6 A, in care curentul de incarcare sa aiba minim 10% din capacitatea bateriei. Modelele de redresoare cu peste 10 A la incarcare se uzeaza mai greu decat cele cu mai putini amperi, intrucat sunt puse in functiune pentru perioade de timp mai scurte si au si o durabilitate mai mare.

Amperaj si putere absorbita

Cek mai bun redresor auto se alege in functie de puterea absorbita si de amperaj, criterii care arata ce curent de start poate oferi in cazul descarcarii bateriei. Specialistii in domeniu sustin ca nu conteaza atat de mult cati W sunt absorbiti la o ora de functionare, atat timp cat dispozitivul este asigurat la scurtcircuit.

Este foarte important ca utilizatorii sa cunoasca valoarea curentului de pornire oferit, care se masoara in amperi si prezinta clar daca robotul de pornire auto ales va porni motorul fara o incarcare prealabila a bateriei. 300A sunt necesari pentru a porni motoarele cu 4 sau 6 cilindri.

Functile redresorului si siguranta pe care o ofera

Una din optiunile necesare de care trebuie sa dispuna cel mai bun redresor auto este ampermetrul. De asemenea, este important de avut in vedere si protectia la polarizarea inversa, la suprasarcina, precum si functia de incarcare – rapida, conventionala sau start direct, toate trei aspectele separate ca si proces. Se va avea in vedere si optiunea suplimentara de compresor, care permite umflarea automata a anvelopelor si cea de temporizator si de oprire automata, dupa atingerea nivelului de incarcare dorit.

Concret, cel mai bun redresor auto trebuie sa fie dotat cu unele componente de protectie. Detectia automata de voltaj si de amperaj previne supraincalzirea si supra-sarcina bateriei. Protectia la polarizarea inversa este importanta pentru ca utilizatorii sa nu conecteze gresit clestii intre redresor si baterie. De asemenea, protectia anti-scantei este foarte importanta pentru a elimina riscul crearii unui incendiu.

Accesorii

Accesoriile unui redresor auto trebuie sa fie incluse in pachetul de achizitie. Aceste accesorii fac referire la: clestii speciali pentru borne, corect izolati, cablurile necesare si corespunzatoare acestora, precum si cablul de alimentare a redresorului. In cazul in care modelul ales va fi folosit pentru pornirea rapida a camioanelor, tractoarelor sau a camionetelor, este important ca redresorul sa fie echipat cu un maner de tractare si roti care ii faciliteaza transportul. Adaptorul de incarcare pentru 230V AC este un accesoriu foarte important.

Producator, pret, buget

Cel mai bun redresor auto se alege si in functie de producator, care trebuie sa fie o companie consacrata, chiar daca pretul acestuia va fi mai ridicat. Cele mai convenabile oferte sunt variantele de redresoare auto de la Einhell, insa cu cat investitia este mai scazuta, cu atat performanta dispozitivului scade. Este important ca inainte sa se analizeze functiile, iar ulterior cumparatorii sa isi confirme alegerea consultand mai multe opinii despre compania producatoare.

Importanta unui redresor auto

Pentru ca bateria auto moarta poate tine pe loc si cea mai buna masina, precum si cel mai grabit sofer, este bine ca proprietarii de autoturisme sa fie mereu pregatiti sa aiba in garaj un redresor pentru a putea recupera bateria descarcata in caz de nevoie.

Iarna, cand temperaturile negative pun la grea incercare bateria masinii, cel mai bun redresor auto permite utilizatorilor sa plece la drum la prima cheie. In plus, un astfel de accesoriu va prelungi durata de viata a bateriei pana in momentul in care va trebui inlocuita.

Diferenta intre un redresor si un jump starter auto

Cumparatorii trebuie sa invete sa faca diferenta intre un redresor auto si un jump starter auto. Redresorul este folosit pentru a incarca baterii foarte descarcate. Un redresor auto este utilizat numai pentru incarcarea bateriei si nu poate fi utilizat pentru pornirea autoturismului. Modelele tipice se conecteaza la priza si necesita scoaterea bateriei din masina, dar sunt si modele mai moderne care fac incarcarea bateriei mai simpla, fara a necesita deconectare.

Un jump starter auto, pe de alta parte, este un dispozitiv adesea confundat cu un redresor, cu mentiunea ca acesta ofera suficient curent pentru a porni autoturismul asistand demarorul. De regula, un jump starter este mai compact decat redresorul, dar si mai scump si foloseste bateria interna care se conecteaza direct la bornele acumulatorului, astfel incat sa nu fie necesara scoaterea acestuia de sub capota masinii.

De ce trebuie să ții cont?

    Arată Cuprinsul