Cea mai buna ceara auto lichida | Pareri, Ghid si Recomadari pentru 2022!

Ceara auto lichida - Tenzi

Ceara auto lichida - Gyeon Q2M Wetcoat

Ceara auto lichida - Armor All

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

9 Produse

4 Ore

10 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Odata cu venirea verii, ideea de a utiliza ceara auto este una dintre cele mai bune pentru a proteja masina de praf, razele soarelului si de alti contaminanti, cum ar fi insectele si resturile care cad din copaci.  In acest sens, este recomandat sa fie ales produsul potrivit, care sa ofere efectele dorite si sa protejeze vehiculul de toate aceste riscuri. Ceara pentru masina este un produs care genereaza stralucire, insa nu este un produs de lustruit. Este important de mentionat acest aspect inca de la inceput pentru ca foarte multe persoane fac confuzii.

Cea mai buna ceara auto lichida – Recomandari:

Ceara auto lichida - Tenzi

Alegerea Editorului

Ceara auto lichida - Tenzi

O excelenta alegere a proprietarilor de masini care cauta o ceara auto de buna calitate este produsul Tenzi, de protectie a caroseriei, bazat pe P13 Si, si anum nanoformula cu Quartz, cu renumita ceara Carnauba si PTFE, destinata intretinerii si durabilitatii suprafetelor vopsite. Aceasta ceara asigura o acoperire perfecta a caroseriei masinii si are o durabilitate de 1 an de zile, ce include protectie UV si luciu.

Produsul se aplica foarte rapid si simplu, se pune pe aplicator si se lustruieste intreaga suprafata a masinii cu laveta din micofibra din pachet, pana cand se obtine acel efect de oglinda. In compozitia acestui produs intra numai produse si substante care nu sunt considerate periculoase, atat pentru om, cat si pentru calitatea vopselii si caroseria masinii.

Cantitatea este suficienta pentru una sau mai multe aplicari pe masina, produsul este destinat uzului casnic si elementelor de caroserie, iar pachetul include un burete, o laveta si ceara auto. Utilizatorii se vor declara multumiti atat de raportul calitate-pret, cat si de cantitatea produsului si de usurinta utilizarii.

Singura recomandare a specialistilor pentru cei care aplica ceara la suprafata masinii este sa nu se duca la spalatorie in aceeasi zi in care o aplica, pentru ca acest produs sa aiba timp sa se impregneze pe caroserie. Fara doar si poate, ceara auto Tenzi este un excelent produs de protectie si intretinere a caroseriei, usor de aplicat si de utilizat.

Puncte forte:

 • Durabilitate: 1 an
 • Protectie UV si luciu
 • Pachetul contine: ceara Carnauba 300 mL, aplicator, laveta microfibra

Ceara auto lichida - Gyeon Q2M Wetcoat

Cel Mai Popular

Ceara auto lichida - Gyeon Q2M Wetcoat

In ultimii ani, proprietarii masinilor au invatat din ce in ce mai mult sa isi ingrijeasca masina cu cheltuieli minime, fara a plati foarte mult la service-uri sau la spalatorii auto. Cea mai buna ceara auto este cea lichida, asa cum unanim recunosc toti specialistii, deoarece aceasta este o optiune buna pentru ingrijirea de lunga durata, aducand stralucirea vopselei in cateva minute, fara prea mult efort, iar clientii sunt gata de urmatorul drum in cel mai scurt tmp.

Ceara auto lichida reimprospateaza culoarea rapid si confera luciu instant, pretandu-se in special masinilor noi si foarte bine intretinute, fara defecte la nivelul vopselei. Aceasta ceara lichida nu pateaza garniturile, plasticul si sticla, fiind un produs foarte bun care nu lasa urme.

Ceara auto lichida Gyeon Q2M Wetcoat de 1 litru este cel mai simplu mod de a proteja vopseaua masinii cu un strat de protectie cu proprietati de auto-curatare pe baza de cuartz. Aceasta se pulverizeaza atunci cand caroseria este inca uda si se clateste folosind jetul de apa.

Stratul de protectie nu numai ca va conferi un efect hidrofob, ci va imbunatati aspectul vopselii. Un alt punct forte al acestui produs este durabilitatea de pana la 3 luni, insa toate aceste beneficii vin cu un pret platit destul de ridicat.

Durabilitatea este de pana la 12 saptamani, iar consumul este de 100 ml/masina, ceea ce inseamna ca acest produs va putea fi folosit de mai multe ori si o perioada indelungata.

Puncte forte:

 • Durabilitate protectie: pana la 12 saptamani
 • Ceara pe baza de silicon
 • Consum: 100 mL / masina
 • Cantitate: 1 L

Ceara auto lichida - Armor All

Cel Mai Ieftin

Ceara auto lichida - Armor All

Ceruirea masinii nu este un lucru simplu, fie ca este noua sau mai veche de 10 ani. Proprietarii nu stiu ce ceara sa foloseasca pentru vopseaua de diferite culori, de aceea specialistii recomanda spray-ul ceara de carnauba care ofera stralucire si protectie spectaculoasa.

Ceara tip spray din carnauba intensifica atat culoarea vopselii, cat si confera un efect hidrofob foarte puternic, astfel incat vizitele la spalatorie vor fi din ce in ce mai rare. Efectul obtinut in urma folosirii spray-ului merta pe deplin investitia.

Inainte de aplicarea oricarui produs de acest gen, suprafata masinii trebuie pregatita, proces care consta in indepartarea urmelor mai vechi de pe vopsea, in degresarea si in curatarea suprafetei, precum si uscarea in totalitate a acesteia.

Ceara auto de tip spray se aplica foarte usor chiar si pe suprafete ude, chiar si sub razele directe ale soarelui, inclusiv pe sticla. Cantitatea este de 500 ml, suficienta pentru o aplicare pe masina, iar clientii se vor declara extrem de multumiti de alegerea facuta.

Acest spray este ideal pentru orice sofer care nu are timp sa acorde un tratament mai avansat vopselei masinii. Pentru ca orice autoturism are nevoie de cosmetizare si de preferat este ca aceasta cosmetizare sa fie una rapida, specialisti recomanda acest spray ieftin si cu actiune rapia, insa nu la fel de indelungata ca si actiunea pe care o are ceara solida.

Puncte forte:

 • Sigur de aplicat chiar si pe sticla
 • Cantitate: 500 mL

Ceara auto lichida - Teroson

Ceara auto lichida - Teroson

Puncte forte:

 • Protectie anticoroziva
 • Produsul este omologat OEM
 • Cantitate: 500 mL

Intre wax si polish exista o diferenta notabila. Ambele descriu un produs care ofera un invelis lucios si protector si care poate elimina sau nu oxidarea si contaminantii inglobati. Ingredientele din ceara cu efect de curatare pot fi oarecum abrazive si pot indeparta de fapt o parte din vopsea de pe suprafata vehiculului. Este recomandat sa se tina cont de toate aspectele importante, astfel incat rezultatele sa fie cele dorite.

De ce sa alegi cea mai buna ceara auto lichida?

Persoanele care au masini relativ noi si care vor sa le maximizeze luciul pentur anumite situatii, au la dispozitie ceara spray care da stralucire si confera un aspect de nou. In cazul in care scopul pentru care este cumparata ceara este acela de a conserva starea luciului si este indicata folosirea cerii solide. De asemenea, exista si ceara lichida care are rolul de a proteja vehiculele vechi, cu o stare deja deteriorata, deoarece are efect pozitiv in ceea ce priveste restaurarea culorilor si mentinerea finiajului pentru o lunga perioada de timp.

Prin urmare ceara sub forma de spray este cea mai buna in cazul maisnilor noi. Aceasta ceara are drept avantaj faptul ca poate fi aplicata usor, dar nu ofera cele mai bune rezultate, asa cum se intampla in cazul produselor lichide. Ceara lichida este considerata cea mai buna varianta, atat pentru durabilitate cat si pentru stralucire, dar se aplica mai greu.

Mod de aplicare

Este recomandat ca inainte de a aplica ceara pentru masina, vehiculul sa fie uscat si spalat. De asemenea, se recomanda sa fie eliminate urmele care au fost lasate de apa, utilizand o carpa uscata cu microfibre. Masina nu ar trebui sa fie spalata si ceruita atunci cand se afla in bataia directa a soarelui, deoarece exista sansa de aparitie a zgarieturilor mici.

Procesul de ceruire trebuie sa inceapa de sus in jos, pentru ca zonele de jos sunt mai murdare si pot contamina materialul utilizat, ceea ce va duce la zgarierea vopselei. Aplicarea de ceara aduce doar unele imbunatatiri minore pe masinile noi, motiv pentru care este recomandata masinilor ceva mai vechi. Este recomandat sa fie folosita ceara solida, aceasta fiind de altfel si cea mai des folosita varianta, pentru ca transforma vopseaua si intra in profunzimea ei. O concentratie de mai mare reprezinta un avantaj, iar preturile sunt rezonabile, chiar daca ceara este mai costisitoare decat cea lichida.

Criterii de selectie pentru cea mai buna ceara auto lichida

Timpul de aplicae pare a fi primul criteriu pe care conducatorii auto il iau in calcul

Procesul prin care se aplica ceara necesita pricepere, rabdare si timp. In functie de cat de rapid lucreaza persoana care o aplica, de cat de atenta la detalii este, de dimensiunea vehiculului pe care se aplica ceara si de produsul ales, este posibil ca ceruirea sa dureze minim o ora. Chiar daca pe sticla scrie aplicare rapida, acest lucru nu inseamna mare lucru, pentru ca depinde de fapt de factorul uman. In plus, acesta nu ar trebui sa fie un criteriu de selectie relevant pentru ca efectele finale sunt cele care primeaza atunci cand se alege ceara auto.

Varsta masinii indica tipul de ceara care trebuie utilizat

Daca are un an sau doi ani sau are inca un finisaj bun, o ceara cu spray usor ar putea fi tot ce trebuie. Aceste produse se curata cel mai rapid si sunt cele mai potrivite pentru aplicatiile saptamanale sau pentru ocazii speciale. In timp ce un tratament rapid cu ceara prin pulverizare poate imbunatati aspectul vehiculului, nicio ceara de genul acesta nu va imbunatati cu adevarat stralucirea pe o masina mai noua.

Pentru persoanele care vor sa isi conserve masina, ceara solida este cea mai buna varianta. Daca masina este mai veche sau este vorba despre una a carei finisare a inceput deja sa se oxideze sau are pete, cea mai buna varianta este un produs care ajuta la curatare si mentinerea finisajului. Ceara lichida s-a dovedit cea mai buna in curatare.

Ceara pentru curatare este abraziva, iar particulele minuscule din ceara de masina sau substantele chimice dure pot lasa zgarieturi fine sau o pelicula difuza pe finisajul masinii. Pe vehiculele de culoare inchisa zgarieturile se vad mai usor decat pe cele de culoare deschisa. Daca este vorba despre un vehicul de culoare neagra sau de culoare inchisa, este crucial sa fie ales un produs care nu zgarie. Aceeasi abrazivitate poate face ca suprafetele acoperite cu lac sa arate difuz si sa isi piarda stralucirea atunci cand finisajul este fragmentat de zgarieturi fine, dand vopselei un aspect neplacut. Majoritatea ambalajelor de ceara indica daca un produs este sigur pentru finisaje cu strat transparent.

Cantitatea de plastic de pe masina conteaza

Unele tipuri de ceara pot lasa un reziduu vizibil pe partile din plastic non-lucios, sau poros, cum ar fi barele de protectie, panourile corpului din plastic si garniturile usilor. Aceste piese sunt adesea negre sau gri, iar unele masini mai noi pot avea mai multe elemente din plastic decat cele vechi. In acest sens se va alege un produs care s-a inscris bine in testele de compatibilitate cu plasticul. Odata ce ceara ajunge pe aceste suprafete, poate fi necesar sa fie folosit un produs de curatare pentru plastic pentru a o curata.

Cele mai comune tipuri de ceara auto

Ceara auto poate fi gasita in trei forme si se va alege astfel incat sa se potriveasca cerintelor utilizatorului – forma lichida, pasta si spray. In general, s-a constatat ca ceara sub forma de pasta este mai usor de utilizat decat ceara lichida; ceara lichida curata cel mai bine si ceara pulverizata este cel mai usor de utilizat si  lasa cele mai putine pete pe partile din plastic, dar nu va rezista la fel de mult timp ca alte tipuri de ceara.

 

 • ceara lichidaEste buna pentru curatare, luciu si durabilitate. Dar poate fi mai dificil de aplicat in mod uniform si poate genera uneori pete difuze pe lac. Se usuca in aproximativ un minut, dar acest lucru variaza in functie de vant, lumina soarelui si grosimea stratului aplicat. Aceasta ceara necesita si lavete speciale, din microfibra, care sa ajute la intinderea sa eficienta. Este recomandat ca atunci cand materialul se contamineaza sa fie curatat pentru a evita zgarieturile;
 • ceara sub forma de pastaAceasta ceara primeste cele mai multe puncte pentru usurinta de aplicare, dar performanta generala nu este la fel de buna ca in cazul lichidelor si poate fi dificil de scos din recipient, mai ales atunci cand ceara se afla pe fundul vasului. Aceasta ceara se usuca in general in 30 de secunde, totul depinzand de vant, soare, grosimea stratului, dar si de calitatea sa;
 • ceara sub forma de sprayAceasta ceara este recomandata pentru masinile noi cu finisaje excelente. De asemenea, pentru comoditate, compatibilitate cu plastic, usurinta in utilizare si uscarea imediata, aceasta ceara este una dintre cele mai cautate. Se aplica rapid si poate fi stearsa cand este necesar, foarte usor. Acest tip de ceara nu este cel mai bun pentru curatare si are cea mai slaba durabilitate in timp. Atunci cand este utilizata este necesar sa fie aplicata periodic, minim o data pe saptamana. Pe termen lung aceasta alegere se poate dovedi cea mai costisitoare dintre toate, chiar daca pretul unui produs este mic.

 

Pretul este un criteriu de selectie

La ceara auto, pretul poate fi considerat un criteriul de selectie. Produsele mai scumpe au un efect de lunga durata mult mai bun si sunt mai durabile si mai rezistente. De asemenea, actioneaza mai bland pe suprafata masinii, iar sansele de a zgaria caroseria sunt mult mai mici. Toate produsele cu un pret mai mare sau care apartin unor branduri cunoscute, sunt testate pe diverse tipuri de suprafete si pe un numar mare de masini, astfel incat sa ofere rezultatele mentionate pe recipient. In plus, produsele care au afectat caroseria sau vopseaua au fost eliminate tot prin teste si loturile de produse sunt de obicei verificate mai bine. Daca cel mai mare pret nu reprezinta o solutie, o alta varianta buna este o ceara cu pret mediu.

Tinand cont de toate aceste criterii si caracteristici, alegerea celui mai bun produs pentru ceruirea vehiculului nu mai este acum un mister. Nu este greu sa fie aleasa ceara potrivita atunci cand persoana interesata isi defineste corect obiectivele si selecteaza produsul in functie de ele, cu o documentare atenta facuta inainte de achizitie.

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul