Anvelope iarnă 215 65 R16 | Care este cel mai bun model pentru 2022?

Anvelopa iarna 215 65 R16 Michelin

Anvelopa iarna 215 65 R16 Falken

Anvelopa iarna 215 65 R16 Sailun

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

22 Produse

11 Ore

19 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Schimbarea anvelopelor de la un anotimp la altul este o obligatie pe care toti conducatorii auto trebuie sa o respecte intocmai. Anvelopele de iarnă reprezinta una din cele mai importante accesorii ale autoturismelor fara de care circulatia pe timp de iarnă nu este imposibila, insa este ingreunata si chiar periculoasa. Anvelopele necorespunzatoare reprezinta unul din principalele motive pentru producerea accidentelor rutiere. Modelele de anvelope de iarnă 215 65 R16 prezente pe piata sunt numeroase si au foarte multe caracteristici de care orice cumparator trebuie sa tina cont inainte de a face investitia propriu-zisa.

Cele mai bune anvelope de iarna 215 65 R16 – Recomandari:

Anvelopa iarna 215 65 R16 Michelin

Alegerea Editorului

Anvelopa iarna 215 65 R16 Michelin

Conducatorii auto care cauta cea mai sigura anvelopa de dimensiunile 215/65 R16 pot face o investitie foarte buna in modelul de anvelopa de iarnă Michelin Alpin. Marca de anvelope Michelin este cunoscuta in intreaga lume si apreciata de catre conducatorii auto de toate varstele si categoriile sociale. Fondata in urma cu peste un secol, compania Michelin pune la dispozitia cumparatorilor din toata lumea o gama foarte variata de anvelope de cea mai buna calitate, de toate dimensiunile.

Anvelopa de iarnă Michelin pentru autotuirsme este confectionata din cauciuc moale, un cauciuc care isi pastreaza proprietatile la temperaturi scazute, garantand tractiune si aderenta sporita in conditii meteo vitrege si pe temperaturi scazute. Profilele acestor anvelope sunt special concepute pentru a dispersa apa atunci cand masina ruleza pe carosabilul umed, asigurand aderenta pe zapada si pe noroi.

O caracteristica importanta a acestei anvelope este indicele de viteza H, care confirma faptul ca autoturismul echipat cu aceste anvelope poate atinge viteza de 210 km/h. indicele de sarcina cu valoarea 98 garanteaza faptul ca anvelopa poate rula cu o capacitate maxima de incarcare de 750 de kilograme, daca este umflata in mod corespunzator.

In plus, indicele de consum C reprezinta clasa de consum de carburant a autovehiculului care ruleaza cu aceste anvelope Michelin, un consum foarte bun. Indicele de aderenta al anvelopei B asigura o distanta de franare pe carosabilul umed foarte bun, iar indicele de zgomot de nivel 2 garanteaza un nivel moderat de zgomot cu o valoare de 69 de decibeli.

Fara doar si poate, cea mai sigura anvelopa cu dimensiunile 215/65 R16 apartine celebrului brand cunoscut in intreaga lume, Michelin.

Anvelopa iarna 215 65 R16 Falken

Cel Mai Popular

Anvelopa iarna 215 65 R16 Falken

Poate cea mai populara anvelopa de iarnă cu dimensunile 215/65 R16 este modelul Falken, destinat masinilor de tip SUV si 4×4 si drumurilor dificile de iarnă. Profilul benzii de rulare al acestei anvelope a fost conceput si optimizat, prezentand sculpturi profunde si striatii multiple pentru pastrarea motricitatii bune pe zapada.

In plus, anvelopa de iarnă asigura o siguranta crescuta la rularea in sezonul rece. Anvelopa este compusa dintr-un cauciuc special care isi pastreaza proprietatile, performantele si calitatile la temperaturi de sub  7 grade Celsius.

Aceste anvelope de iarnă imbunatatesc nivelul de sigurata al pasagerilor si au un randament kilometric ridicat. Indicele de sarcina cu valoarea 98 sugereaza faptul ca aceasta anvelopa poate suporta o greutate de 750 de kilograme. Indicele de viteza marcat cu litera H sugereaza faptul ca masina echipata cu aceste anvelope poate atinge in siguranta, chiar si in conditii de iarnă, viteza de 210 km/h.

Alti indici importanti ai acestei anvelope sunt dati de clasa de eficienta consum C, care garanteaza un consum de carburant foarte bun, precum si clasa de aderenta pe suprafete umede B, care garanteza maxima aderenta si siguranta pe sosele. In plus, anvelopa silentioasa se comporta foarte bine la franare, dar este perfecta si pe drum uscat, fiind o alegere foarte buna a tuturor conducatorilor auto care doresc sa investeasca in calitate si performanta.

Anvelopa iarna 215 65 R16 Sailun

Cel Mai Ieftin

Anvelopa iarna 215 65 R16 Sailun

Anvelopa de iarnă cu o latime de 215 mm, o inaltime de 65 mm si diametrul 16 inch este destinata autoturismelor si garanteaza tractiune si aderenta sporita in conditii meteorologice vitrege, pe temperaturi scazute. Profilele acestor anvelope sunt concepute pentru a dispersa eficient apa care se ruleaza pe carosabilul umed, dar si pentru a asigura o aderenta crescuta pe noroi si pe zapada. Lamelele de pe trenul de rulare al anvelopelor impiedica patinarea rotilor la contactul cu stratul de zapada sau de gheata.

Indicele de viteza al acestei anvelope este marcat cu litera H, ceea ce inseamna ca autoturismul poate atinge fara probleme viteza de 210 km.h in conditii de maxima siguranta, chiar si iarnă. Indicele  de sarcina marcat cu valoarea 98 sugereaza faptul ca anvelopa poate rula cu o capacitate de incarcare maxima de 750 de kilograme daca este umflata in mod corespunzator.

In alta ordine de idei, inainte de a investi in cea mai ieftina anvelopa de iarnă buna din clasa 215/65 R16, este foarte important ca potentialii utilizatori sa tina cont si de indicele de aderenta, C, care asigura o distanta de franare pe carosabilul ud foarte buna. Indicele de zgomot 2 indica faptul ca avelopa va face un zgomot echivalent cu 71 decibeli la rulare, o valoare foarte buna pentru confortul utilizatorilor.

Fara doar si poate, modelul de anvelopa de iarnă Sailun Ice Blazer Alpine+ este cea mai ieftina si mai eficienta varianta de anvelopa moderna pentru autoturismele care au aceste specificatii in cartea tehnica a masinii si pentru utilizatorii care tin deopotriva la buget si la siguranta.

Anvelopa iarna 215 65 R16 Sumitomo

Anvelopa iarna 215 65 R16 Sumitomo

In afara de dimensiunile anvelopelor, care trebuie sa respecte dimensiunile inscrise in cartea tehnica a masinii, exista multe alte caracteristici de care cumparatorii trebuie sa tina cont, precum indicele de sarcina si cel de viteza, brand, tara de fabricatie si numele producatorului, precum si alte informatii precum stilul de sofat, clasa de aderenta, clasa de consum de carburant si zgomot.

Toate aceste caracteristici pot fi gasite in descrierea online a anvelopelor, in cazul in care conducatorii auto opteaza pentru varianta online, dar si pe anvelopa in sine, prin intermediul unor inscriptii foarte clare.

Anvelopele de iarna 215 65 R16 trebuie sa fie noi si nu second hand, pentru a satisface nevoile specifice ale cumparatorilor, dar si pentru a rezista cel putin 2 – 3 sezoane pe masina.

De ce trebuie să ții cont?

    Arată Cuprinsul