Skip to main content

Cel mai bun tester auto universal | Pareri, Recomandari si Ghid pentru 2020

Cel mai bun tester auto universal | Pareri, Recomandari si Ghid pentru 2020

Din 1988, tehnologia computerului de bord a fost programata pentru a mentine cele mai importante sisteme ale vehiculului si astfel a fost introdus diagnosticului de bord, cunoscut si sub numele de OBD2. Aceste verificari sunt facute  cu testere auto universale. Acum, acesta este un sistem standardizat pentru toate masinile si camioanele. Dar totusi, care este cel mai bun tester universal?

Proiectarea sistemului OBD2 ajuta vehiculul prin efectuarea de teste periodice ale componentelor cheie ale vehiculului si monitorizarea emisiilor. In esenta, testerul este un instrument de diagnosticare a vehiculelor care regleaza si monitorizeaza starea de sanatate a vehiculului. Cu ajutorul unui tester auto universal specialistii intra practic in creierul masinii.

De ce sa alegi cel mai bun tester auto universal?

Cele mai bune testere multimarca ajuta proprietarii de masini si mecanicii auto sa obtina cele mai bune informatii cu privire la emisiile pe care le are vehicului, problemele transmisiei si aprinderea altor sisteme diferite. Pentru a intelege ce se intampla un vehicul este nevoie de testere auto pentru diagnoza multimarca.

Aceste dispozitive ajuta la obtinerea unei diagnoze detaliate pentru mai multe marci de masini, ceea ce duce la economii de bani si timp. In momentul in care sistemul are erori, acesta va stoca un cod specific de eroare care corespunde anumitor componente si sisteme cu functionare defectuoasa. Cele mai multe teste au un program performant si ofera traduceri clare ale codului de eroare.

Mod de functionare

Pe scurt, un tester auto multimarca se poate conecta la baza de date computerizata din vehicul  pentru a diagnostica toate sistemele. Cu un instrument de scanare eficient,  se obtine acces la citirea si stergerea codurilor motorului, dar si informatii cu privire la un numar mare de componente si erori. De asemenea, se obtine acces la functii mai avansate, cum ar fi programarea online, codarea cheilor si alte functii utile.

Fiecare instrument de scanare auto este unic, totusi, ceea ce ramane consecvent in toate acestea este capacitatea de a ajuta utilizatorul sa detecteze codurile de diagnosticare a problemelor stocate in sistemul de diagnosticare la bordul vehiculelor .

Aceste coduri, mai bine cunoscute ca DTC, identifica zona problemei si ofera o perspectiva asupra locului in care poate aparea problema. Un exemplu foarte comun este defectarea debitmetrului de aer, o eroare extrem de usor de identificat.

Astazi, vehiculele mai inteligente si mai avansate, de multe ori pot autocorecta o problema, cu toate acestea, unele probleme au nevoie de asistenta suplimentara. Daca se aprinde un martor care identifica o defectiune, aceasta poate fi detectata cu ajutorul testerului. In cadrul vehiculului, o serie de coduri creeaza un limbaj care  spune ce se intampla dincolo de tabloul de bord. Pentru conectarea testerului se vor utiliza instructiunile specifice produsului.

Criterii de alegere al celui mai bun tester auto universal

Tipul de tester influenteaza modul de utilizare

Exista trei tipuri de testere auto multifunctionale:

 • Cititoare de cod OBD2 de baza – Un cititor de coduri de automobile este un dispozitiv portabil care va spune de ce este aprins un martor. Astfel, unele persoane il pot numi cititor de martori. Acest tip de scaner este util pentru toti martorii de pe bordul masinii. Acestea sunt cele mai ieftine teste si ofera multe functii de baza
 • Testere auto multimarca pentru aplicatii DIY – Aceste scanere vin in mare parte cu aplicatii mobile dedicate pentru conectarea wireless. Majoritatea scanerelor DIY pot realiza o conexiune cu un smartphone. In ceea ce priveste functionalitatea, acestea sunt mai bune decat scanerele OBD2 de baza, dar nu sunt adecvate pentru utilizare profesionala, deoarece ofera doar cateva functii avansate.
 • Instrumente de diagnostic profesionale – Aceste scanere ofera solutii pentru problemele complexe ale masinii. Au multe functii avansate, cum ar fi codarea ECU, programarea cheilor, DPF, EPB, etc. Acesta tip reprezinta cel mai bun tester auto multimarca, dar si cel mai costisitor.

Functionalitatea testerului multimarca determina modul de utilizare

Daca s-a aprins un martor, exista diverse motive care ar putea determina acest lucru iar cu un instrument de scanare multifunctional, se poate obtine acces la o serie de functii pentru a facilita diagnosticul. Un cititor tipic de cod poate ajuta doar la citirea si clarificarea codurilor. Dar, un instrument de scanare auto ofera acces la date in direct si stocate, dar si permite utilizatorului sa foloseasca alte functii cum ar fi:

 • Diagnosticare de transmisie – Unele dintre cele mai frecvente coduri de eroare provin din transmisie. Indiferent daca aceasta poate fi o problema de supraincalzire, o defectiune de control a transmisiei sau un fluid de transmisie cu nivel scazut, cu un scaner auto care ofera acces direct la codurile de transmisie, diagnosticul va fi foarte usor de pus.
 • Monitorizare ABS / SRS / Airbag – Sistemul ABS stocheaza informatii despre viteza rotii, lichidul de frana si detectarea airbagurilor, contorland in final oprirea. Sistemul SRS sau airbag-urile monitorizeaza viteza rotilor, presiunea de franare si gradul de ocupare a scaunului pentru siguranta tuturor pasagerilor in caz de accident. Aceste sisteme sunt componente cheie pe care un scaner OBD2 le poate detecta.
 • Sistem de monitorizare a presiunii anvelopelor – Numit si TPMS este un sistem principal care informeaza soferul despre starea presiunii in anvelope. In conditii normale, sistemul OBD va avertiza soferul cand PSI-ul unei anvelope scade sub 25%. Inainte de a schimba anvelopele pe un vehicul, se recomanda intotdeauna verificarea TPMS cu un instrument de scanare.
 • Schimbul de ulei – Dupa ce a fost verificat nivelul de ulei din vehicul si a fost determinata intretinerea corespunzatoare, uneori martorul poate ramane aprins. In acest caz, un scaner OBD2 este cel mai bun instrument pentru a reseta martorul si a informa sistemul OBD ca totul functioneaza corect.
 • Testarea bateriei – Testarea bateriei este o parte importanta a intretinerii vehiculului. Folosind un scaner automat OBD2 sau un tester de baterii, se poate vedea clar cand sau daca este timpul sa ca bateria sa fie inclocuita.

Alte functii avansate ale unui tester auto multimarca

Nu toate instrumentele de scanare sunt construite la fel, iar atunci cand este achizitionat un tester avansat este posibil sa existe functii suplimentare care nu sunt comune tuturor produselor.

 • Programare online – Daca exista aceasta functie, este posibil sa se poata programa si actualiza dispozitivul prin conectivitate wireless sau internet. Acest lucru va mentine dispozitivul actualizat si va oferi citiri mai precise ale erorilor.
 • Erori ABS si informatii suplimentare despre baterie – Sistemul ABS, sistemul bateriei si toate elementele specifice motorului pot fi scanate cu ajutorul functiilor speciale.
 • Sistemul de franare antiderapaj si codarea cheilor – Cele mai importante sisteme de pe vehicul pot detecta cat de rapid se misca masina si cata presiune este aplicata franelor pentru a opri vehiculul. Cu ajutorul functiilor avansate se pot obtine date precise in timp real despre viteza de franare a vehiculelor. Unele instrumente de scanare mai noi  permit si programarea cheilor.

Functiile suplimentare de scanare intalnite pe testerele auto avansate

 • CEL, RPM, Combustibil, Viteza, Presiune, Temporizare de racire, Harta activa – Multi parametri diferiti sunt masurati atunci cand exista o eroare in motorul unui vehicul. Cu tehnologia Freeze Frame, un instrument de scanare este capabil sa creeze o imagine de informatii importante, cum ar fi R PM, Combustibil, Viteza, Temperatura lichidului de racire si Harta in direct a locatiei exacte in care poate aparea o problema.
 • Raportul de combustibil aer si senzori O2 – determinarea starii senzorului de oxigen din vehicul este vitala. Daca senzorul de oxigen functioneaza defectuos, acest lucru poate duce la citirea problemelor mai lent sau inexact. Un instrument de scanare poate citi emisiile vehiculului si poate intelege daca toate datele sunt corecte.
 • Performanta bateriei, performanta motorului, temperatura uleiului – Cele mai eficiente instrumente de scanare permit utilizatorului sa testeze tensiunea, curentul si continuitatea duratei de viata a bateriei.

Compatibilitatea cu masina determina utilitatea testerului

Acesta este un aspect extrem de important de verificat in special atunci cand testerul urmeaza sa fie folosit acasa. Mecanicii auto sau cei care se ocupa de vanzari pot sa foloseasca testele multimarca fara problema, insa sunt si unele autoturisme care nu sunt compatibile cu testerul. Compatibilitatea nu depinde doar de marca, ci si de zona in care masina este fabricata.

Pretul produsului releva calitatea si este un factor de decizie

Costurile variaza tinand cont de performante si de calitatea pe care constructia o are, dar si de producator. Un tester care este specializat doar pentru anumite componente sau defectiuni este mai ieftin decat un tester care respecta toate standardele, insa aceste testere avansate sunt mai eficiente si merita investitia.

O alta optiune la indemana este cumpararea unui produs second hand, care implica si o serie de riscuri considerabile. Pentru o achizitie pe baza costului este important sa se stabileasca dinainte functiile pe care testerul trebuie sa le aiba si capacitatea sa de a diagnostica, astfel incat sa nu fie facuta o investitie inutila in modele prea bine dotate sau prea slab dotate.

Persoanele interesate de achizitia unui tester auto multimarca, pot utiliza toate aceste informatii inainte de a comanda un tester auto online de pe site-urile de specialitate sau inainte de a face o vizita in magazin in acest scop. Toate testerele au specificatii clare, astfel incat utilizatorul sa nu fie indus in eroare.

Testere auto universale pe care le recomandam in 2020

Interfata Diagnoza Auto, DS150E – Bluetooth, Service Multimarca Autoturisme si Camioane, meniu in limba Romana

Testerul auto Multimarca modelul DS150E dotat cu bluetooth profesional este recomandat de catre specialisti ca fiind cel mai stabil tester de pe piata la momentul actual. Suporta atat limba romana, engleza si franceza, cat si limba spaniola, maghiara, italiana, rusa, norvegiana, turca, poloneza, dar si multe altele.

Produsul se foloseste impreuna cu un calculator sau cu un laptop cu Windows XP sau Vista, dar si cu sistem de operare Windows 7, 8 sau 10. Acesta ajuta utilizatorii sa faca o diagnoza preciza la majoritatea modelelor de masini produse.

Dispozitivul suporta cele mai multe modele de masini de pe piata, are functie de comunicare de tip EOBD sau OBDII, scrie coduri injectoare, are filtru de particule pentru regenerare DPF si beneficiaza de functii de aprindere, clima, ABS, de resetare service. Pe langa programarile de baza, acest  produs mai are si alte functii incluse, de stergere si citire a codurilor de eroare de pe toate sistemele masinii, activand componente si afisand informatii in timp real.

In plus, acest dispozitiv poate reseta intervalele de service, poate indeparta pistoanele de frana in momentul schimbarii placutelor la modelele noi BMW si VAG. Dispozitivul vine la pachet cu un sistem bluetootk, un DVD soft 2016 si un cablu USB.

Acest adaptor de diagnoza este destinat utilizarii standard, singurul punct pe care cumparatorii nu l-ar aprecia ar fi pretul, putin ridicat pentru un produs care nu este destinat uzului profesional, dar comparativ cu facilitatile pe care le ofera, este o alegere foarte buna.

Modelul de interfata Diagnoza Auto Multimarca cu Bluetooth, marca Delphi, este util atat pentru uz personal, cat si pentru service-uri auto. Gratie acestui dispozitiv, utilizatorii pot testa autoturisme, autoutilitare, camioane, functionand atat la 12 cat si la 24 de V.

Functiile si punctele forte ale acestui model includ activarea si calibrarea componentelor, resetarea intervalelor de service, regenerarea filtrului de particule, precum si posibilitatea de a citi si de a sterge codurile de eroare de pe toate sistemele masinii. In plus, acest dispozitiv asigura si regenerarea filtrului de particule si chiar indepartarea pistoanelor de frana in momentul schimbarii placutelor la modelele noi VAG si BMW.

Ca si eventuale puncte minus, utilizatorii vor remarca faptul ca nu se pot testa toate autovehiculele existente, iar la autoturismele mai vechi de 2001 si la anumite camioane si autoutilitare se folosesc cabluri si adaptoare ce se achizitioneaza separat.

Modelul se foloseste impreuna cu un computer, laptop sau tableta cu Windows XP, Vista, Windows 7, 8 sau 10. Nu functioneaza pe IOS si Android. Din punct de vedere al compatibilitatii, produsul este compatibil cu masini diesel, pe benzina s Bi Fuel.

Pentru ca softurile sunt foarte usor de instalat si utilizatorii vor avea explicatii video pe fiecare DVD inclus, produsul este o alegere excelenta la un pret foarte bun.

Citeste recenzia completa aici: Pareri Delphi DS150E

Vezi Oferta

Tester auto CDP TCS Interfata diagnoza auto Multimarca (Limba Romana)

Acest tester auto este destinat in special service-urilor auto sau specialistilor, dar si proprietarilor de masini care doresc sa isi faca diagnoza la propria masina sau la masinile prietenilor. Testerul va fi folosit exclusiv impreuna cu un computer sau cu un laptop cu sistem de oeprare Windows si ii ajuta pe utilizatori sa faca o diagnoza precisa la majoritatea modelelor de autoturisme sau camioane. Softul are limba romana, suportand foarte multe modele de autoturisme, printre care si cele mai cunoscute de pe piata la momentul actual, dar si modele de camioane.

Dispozitivul scaneaza motorul, aprinderea, clima, precum si alte module printre care imobilizatorul, ABS-ul, instrumentele de bord, cutia de viteze, etc. Functiile dispozitivului sunt si cele mai importante puncte forte ale acestuia. Practic, acesta va scana si citi codurile de eroare de pe toate sistemele masinii, va activa componente, afisand informatii in timp real si salvandu-le.

Dispune si de un sistem de scanare inteligent care scaneaza toata masina cu un simplu click si reseteaza intervalele service, iar la modelele noi VAG indeparteaza pistoanele de frana in momentul schimbarii placutelor.

Desi nu este un produs exclusiv destinat profesionistilor, modelul de tester poate fi folosit si in service-uri, dar si de persoane fizice. In concluzie, acest tester se va dovedi foarte util si va rezolva toate problemele intampinate fara ca proprietarii sa mai fie nevoiti sa mearga in service. Are un meniu intuitiv, in limba romana si este usor de instalat, ceea ce il recomanda chiar si incepatorilor.

Vezi Oferta

 

Ai nevoie de alt tester auto? Citeste si aceste articole!

Cel mai bun obd2 si obd2 bluetooth

Recenzie tester auto carprog

Recenzie tester auto autodata

Recenzie tester auto launch x431 pro

Recenzie tester auto vcds

Recenzie tester auto vag com

+ posts

Salut! Sunt Paul si lucram cu tata in garaj de la varsta de 9 ani, imi place blogging-ul si acesta este site-ul meu unde va voi spune parerea mea despre diferite parti auto.