Cel mai bun ulei de motor diesel | Ghid si Recomandari pentru 2022!

Ulei de motor diesel - Castrol Magnatec Diesel DPF

Ulei de motor diesel - Motul 8100 X-Clean+

Ulei de motor diesel - Castrol Magnatec Diesel B4

Directorul Echipei De Recenzii

Cum Am Decis

12 Produse

5 Ore

9 Recenzii

De ce să ai încredere în noi?

DE CE SĂ AI ÎNCREDERE ÎN NOI?

Toate produsele recomandate au în spate o cercetare amănunțită a pieței, părerea experților și în cele mai multe cazuri experiența dobândită din contactul direct cu produsul. În acest fel, putem garanta pentru acuratețea ghidurilor noastre, ca dvs. să beneficiați de cele mai bune produse.

Citește mai mult

Uleiul de motor are un rol important in functionarea corecta si in prelungirea vietii motorului. Schimbul de ulei de motor este o operatiune ce nu trebuie amanata si ar trebui sa aiba loc la intervale recomandate de producator, folosind uleiul recomandat. Mecanicul auto este cel care indica de regula cel mai bun ulei de motor Diesel pentru autoturismul solicitantilor, dar si proprietarii pot lua aceasta decizie fara a apela la ajutor specializat, doar urmand informatiile si sfaturile gasite pe internet.

Cel mai bun ulei de motor diesel – Recomandari:

Ulei de motor diesel - Castrol Magnatec Diesel DPF

Alegerea Editorului

Ulei de motor diesel - Castrol Magnatec Diesel DPF

Castrol este unul din cei mai importanti producatori de ulei de motor Diesel la nivel mondial. Cei de la Castrol stiu ca uzura motorului are loc in mare parte in timpul incalzirii motorului si ca, la oprirea acestuia, uleiul se scurge de pe piesele critice ale motorului. Astfel, au conceput un ulei special, cu molecule Castrol Magnatec.

Aceste molecule raman pe motor, oferindu-i un strat protector suplimentar. Il protejeaza din momentul in care acesta este pornit, reducand substantial gradul de uzura al acestuia. Uleiul potrivit pentru autoturism poate fi Castrol Magnatec deoarece adera la piesele importante ale motorului in momentul scurgerii si formeaza un strat protector in timpul incalziri si dupa incalzire.

Acesta este un produs sintetic, un ulei motor 5W40 Diesel si este inclus in norma ACEA C3, fiind omologat de producatori auto importanti, precum BMW, Fiat, Mercedes, VW si Ford. Uleiul este recomandat mai ales conducatorilor auto ale caror autoturisme sunt dotate cu filtre de particule, deoarece folosind acest ulei regenerarea nu mai este necesara.

Review-urile clientilor care au cumparat si au folosit acest ulei sunt foarte bune, iar consumul redus de combustibil si zgomotul redus sunt doar cateva dintre motivele pentru care utilizatorii recomanda cu incredere acest produs. Un ulei Diesel bun si fiabil, potrivit persoanelor care fac drumuri scurte cu masina, dar si celor care pleaca la drum lung, Castrol Magnanec Diesel se diferentiaza de alte produse prin tehnologia folosita, aceea care presupune pastrarea uleiului pe cele mai importante componente ale motorului.

Puncte forte:

 • Tip ulei: Full sintetic
 • Vascozitate (S.A.E.): 5W40
 • Norme ACEA: C3
 • Cantitate: 5 L
 • Omologare producatori auto: BMW, Fiat, Ford, Mercedes-Benz, VW

Ulei de motor diesel - Motul 8100 X-Clean+

Cel Mai Popular

Ulei de motor diesel - Motul 8100 X-Clean+

Uleiul de motor Motul 8100 X-Clean+ este un produs de ultima generatie, special conceput pentru autoturisme marca Volkswagen, BMW si Mercedes Benz, alimentate cu benzina, dar si pentru motoare Diesel Euro 4 sau Euro 5. Este un produs compatibil cu Diesel si cu filtrele de particule DPF. Produsul de tip Full Sintetic vine ambalat intr-un recipient de 5 litri, iar acest ulei motor 5W30 Diesel este caracterizat de norma C3 a Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Uleiul se comporta foarte bine la drum lung, nu isi pierde din proprietati, nu afecteaza consumul masinii si nu are nevoie de completare foarte deasa. Motorul se comporta foarte bine, este perfect lubrifiat si foarte silentios, inclusiv la temperaturile scazute din timpul iernii. Raportul calitate-pret recomanda acest produs ca fiind unul din cele mai bune uleiuri pentru motoare Diesel de pe piata la momentul actual. Atat timp cat se incadreaza in cerintele masinii, poate fi folosit in toate conditiile meteo.

Uleiul pentru motor Diesel Motul 8100 X-Clean+ este unul din putinele uleiuri de pe piata care nu trebuie completate pana la urmatorul schimb, care contribuie la reducerea zgomotului facut de autoturism si care are un pret foarte accesibil.

Alegerea uleiului pentru motor Diesel nu este niciodata simpla, dar gratie recomandarilor specialistilor si informatiilor ghidului de achizitie, precum si atentiei acordate specificatiilor tehnice din cartea masinii, conducatorii auto pot lua cea mai buna decizie.

Puncte forte:

 • Tip ulei: Full sintetic
 • Vascozitate (S.A.E.): 5W30
 • Norme ACEA: C3
 • Cantitate: 5 L

Ulei de motor diesel - Castrol Magnatec Diesel B4

Cel Mai Ieftin

Ulei de motor diesel - Castrol Magnatec Diesel B4

Uleiul de motor Castrol Magnatec Diesel B4 este un produs recomandat tuturor conducatorilor auto cu autoturisme al caror motor este alimentat cu motorina. Acest produs este mai mult decat un simplu ulei. Este un lubrifiant pur, care previne uzura motorului in timpul incalzirii acestuia. La oprirea motorului, uleiul nu se mai scurge de pe piesele importante ale motorului, pentru ca toate moleculele inteligente Magnatec raman pe motor, oferind un strat de protectie suplimentar.

Formula unica a acestui ulei de motor este special conceputa pentru a proteja motorul chiar de la pornirea acestuia, reducandu-i in mod substantial uzura. Gradul de uzura a motorului este usor de combatut inca din momentul in care motorul este pornit. Concret, moleculele din acest ulei de motor se vor atasa de piesele importante ale motorului atunci cand uleiul se scurge si vor forma un strat protector.

Este un produs semi-sintetic, cu o vascozitate mare, ceea ce inseamna ca acest ulei motor Diesel 10W40 corespunde normelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile B4 si a primit omologare de la producatori auto importanti, precum Fiat, VW si Mercedes Benz.

Daca autoturismul are nevoie de un ulei de motor 10W40, pentru un kilometraj ridicat sau pentru temperaturi scazute, acest produs vine in intampinarea nevoilor conducatorilor auto. Pentru a face fata mediilor urbanizate, Castrol Magnatec are o tehnologie Dual Lock, o adevarata inovatie in domeniu. Moleculele formeaza un camp de protectie rezistent si reduc uzura la incalzire, dar si la pornire-oprire.

Pentru a face fata cu brio ambuteiajelor, pentru ca in societatea moderna actuala un sofer poate porni motorul masinii chiar si de 18000 de ori pe an, cauzand deteriorarea treptata a motorului, uleiul de motor Diesel trebuie ales cu multa grija, astfel incat sa actioneze in mod eficient.

Puncte forte:

 • Tip ulei: Semi sintetic
 • Vascozitate (S.A.E.): 10W40
 • Norme ACEA: B4
 • Omologare producatori auto: Fiat, Mercedes-Benz, VW
 • Cantitate: 5 L

Ulei de motor diesel - Liqui Moly Diesel Hightech

Ulei de motor diesel - Liqui Moly Diesel Hightech

Puncte forte:

 • Tip ulei: Semi sintetic
 • Vascozitate (S.A.E.): 5W40
 • Norme ACEA: C3, B4
 • Cantitate: 5 L

Rolul uleiului de motor in functionarea masinii

Indiferent de modelul si marca masinii, procesul de ingrijire si de intretinere a motorului este foarte important in ceea ce priveste buna lui functionare. Motorul este una din cele mai importane inventii facute de om, care sta la baza tuturor proceselor tehnologice la momentul actual.

Conducatorii masinilor se confrunta adesea cu fenomenul de uzura cauzat de frecarea componentelor mecanice ale masinii. De aceea, uleiul de motor joaca un rol foarte important pentru siguranta la volan, intrucat lubrifiaza componentele, le protejeaza de efectele corozive si contribuie la buna functionare a autoturismului.

Cel mai bun ulei de motor Diesel

Cel mai bun ulei motor Diesel este acela care face fata functionarii acestui tip de motor, care are o temperatura dubla fata de motorul pe benzina. Pe piata exista trei tipuri de ulei de motor Diesel principale, fiecare potrivit pentru anumite specificatii.

 • Ulei de motor Diesel mineral

Cea mai ieftina varianta este cea a uleiului mineral, care se recomanda masinilor vechi sau second hand deoarece nu contine aditivi si se inlocuieste mult mai des, deoarece calitatile sale se degradeaza in timp.

 • Ulei de motor Diesel semi-sintetic

Mai exista si varianta uleiului de motor semi-sintetic, un amestec de ulei mineral si aditivi care imbunatatesc lubrifierea si maresc durata de viata a motorului.

 • Ulei de motor Diesel sintetic

Uleiul de motor sintetic este mai scump decat celelalte doua tipuri, insa contine aditivi performanti cu rolul de a proteja componentele masinii, de a facilita lubrifierea si de a curata angrenajul motorului, crescandu-i durabilitatea si performanta.

Criterii pe baza carora conducatorii auto aleg cel mai bun ulei de motor

Uleiul de motor de buna calitate se alege in functie de mai multe criterii. Acestea sunt importante de avut in vedere, deoarece in caz contrar produsul ales va ingreuna functionarea masinii si va atrage aspecte negative in acest sens. Pentru a alege cel mai bun ulei de motor Diesel, conducatorii auto trebuie sa tina cont de:

 • Vascozitate sau indicele SAE

Acest criteriu reprezinta rezistenta la curgere in functie de temperatura mediului ambiant, excluzand temperatura motorului. Acest indice poate fi monograd sau multigrad, acesta fiind si cel mai des intalnit tip in Romania, o tara cu mai multe anotimpuri si cu o temperatura variabila.

Acest indice de vascozitate se citeste in fisa tehnica a uleiului de motor, fiind insemnata cu marcaje de tipul 5W-30, unde 5 inseamna vascozitatea la temperaturi mici, W inseamna winter (iarna), iar partea de dupa cratima reprezinta vascozitatea la temperaturi de peste 100 de grade Celsius. Cu cat este mai mare aceasta valoare, cu atat uleiul este mai vascos.

 • Cantitatea uleiului de motor Diesel

Pe piata exista ulei de motor Diesel ambalat in sticle de 1, 2, 3, 4 sau chiar 5 litri, uneori chiar si mai multi. In functie de cantitatea uleiului de motor, pretul poate varia.

 • Firma producatoare a uleiului de motor Diesel

Daca manualul masinii va indica tipul de ulei de motor cu care aceasta trebuie alimentata, nu se specifica nicaieri si marca producatoare a uleiului de motor. Exista mai multe companii producatoare care se bucura de atentia cumparatorilor. Castrol, spre exemplu, este una din marcile preferate ale romanilor care au nevoie de un schimb de ulei de motor. Cei de la Castrol ofera uleiuri pentru majoritatea motoarelor, avand ca si principal scop prelungirea vietii acestora. In plus, Castrol a pus la dispozitia clientilor o aplicatie extrem de utila unde acestia pot afla si pot identifica foarte usor tipul de ulei de care are nevoie masina.

Valvoline este o alta companie producatoare de ulei de motor cu o istorie bogata la nivel international si milioane de clienti din intreaga lume care apreciaza calitatea produselor achizitionate. Valvoline ofera uleiuri de motor care prelungesc viata motoarelor si produse speciale pentru autoturismele care participa la motorsport.

Mobil 1 este o firma producatoare de ulei de motor Diesel care pune accent pe performanta motoarelor.

Pe de alta parte, produsele comercializate de catre compania Total Quartz sunt populare in Europa, nu si in Statele Unite, pentru ca sunt special concepute pentru a face fata conditiilor meteo.

Proprietatile celui mai bun ulei de motor Diesel

Un ulei de motor Diesel bun trebuie sa curete impuritatile care se aduna pe interiorul motorului, trebuie sa fie rezistent atat la temperaturile din interiorul, cat si la cele din exteriorul motorului, sa aiba o volatilitate scazuta pentru a nu polua mediul si sa nu strice materialul elementelor de etansare ale motorului.

Nivelul uleiului de motor se verifica cu joja, iar atunci cand este scazut, un schimb de ulei este mai mult decat necesar.

Clasificarea uleiului de motor Diesel

Uleiul de motor are mai multe clasificari in functie de producator si de atestatele acestuia, cele mai des intalnite fiind clasificarile ACEA, SAE, API. Clasificarea ACEA face referire la clasificarea Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile si este primul lucru la care cumparatorii care cauta un ulei de motor Diesel trebuie sa se uite. Concret, clasificarea  A3/B3/B4 indica faptul ca respectivul ulei este potrivit pentru motoarele Euro 3. A3/B4/C3 indica faptul ca uleiul poate fi folosit la motoarele Euro 4. Nu in ultimul rand, A1/B1/A5/B5/C1/C2 arata ca uleiul este potrivit pentru motoarele Euro 5.

A doua clasificare face referire la gradele de vascozitate ale uleiului de motor. Vascozitatea este inregistrata in functie de care este temperatura din exterior atunci cand motorul masinii este pus in functiune. Nu in ultimul rand, clasificarea API este prescurtare de la American Petroleum Institute si este oferita uleiurilor de motor care se pot folosi la motoarele Diesel, dar si cu benzina. In cazul in care indicativul API nu este regasit pe un anumit produs, nu se recomanda achizitionarea acestuia, pentru ca in mod cert produsul poate strica motorul masinii.

De ce este importanta achizitionarea unui ulei de motor aprobat de fabricantii masinii?

Atunci cand un motor este construit, producatorii iau in calcul niste caracteristici si aleg produsul potrivit ce corespunde cerintelor care pot exista in privinta modurilor de functionare a motorului. In cazul in care vascozitatea uleiului de motor depaseste valoarea specificata de producator, atunci motorul suporta mari sarcini la pornire. Acest lucru se va dovedi periculos la cresterea brusca a rotatiilor pe minut, lucru care poate conduce la supraincalzirea motorului.

Nici vascozitatea mai redusa decat cea recomandata de catre producator nu este mai putin periculoasa, rezultand uzare mai rapida a cuplurilor de frecare, dar si griparea motorului si arderea lubrifiantului mult mai repede.

De ce trebuie să ții cont?

  Arată Cuprinsul